ראיון להתמחות

סנאי נדיר

New member
ראיון להתמחות

היי, ביום ראשון הקרוב יש לי ראיון להתמחות במשרד המשפטים. אוקיי, אז מה שואלים בדרך כלל? איך זה הולך? צריך להתכונן? צריך לחזור על איזה חומר? צריך להביא עבודות? תודה לעוזרים!

סנאי נדיר

New member
דבר ראשון, אני גבר.

דבר שני, אשמח לתשובות ממישהו שהיה בראיון כבר.

sacrament

New member
חוששני שעוד לא היו ממש ריאיונות

רק השבוע אנשים קיבלו זימונים. ואם היו אז רק לאחדים...וספק אם כל האחדים האלה גולשים בפורום. יכול להיות שתלמידים משנים קודמות יוכלו לעזור...אבל עד אז אני אנסה לתת כמה טיפים כלליים ממה ששמעתי על משרד המשפטים: ישאלו אותך הרבה על השאיפות המקצועיות שלך, תחומי העניין שלך (מקצועות אהובים ותחביבים מחוץ ללימודים), יספרו לך הרבה זמן על המשרה והקשיים שיש בה ויבחנו את התגובות שלך בזמן הזה- יכול להיות שיציינו את השכר הנמוך של עובדי המדינה, תשתדל לא לעשות פרצוף
. רצוי תמיד להביא עבודה למקרה שפתאום ישאלו או יבקשו...אם זה למחלקת חקיקה אז רצוי משהו שקשור- למשל עבודה בחוקתי או תורת המשפט, אם למדתם שם על מהו חוק טוב (כלליות, וודאות וכל זה). בעיקרון, כדאי להתכונן באופן שטחי על החומר בחוקתי- אפילו סתם לרפרף על הסילבוס...קח בחשבון שלא יהיו שאלות עומק, אבל ינסו אותך אותך בשאלות בנאליות מפעם לפעם, וגם זה במקרה הממש רע. תעבור ממש ממש טוב על הקורות חיים שלך! הם בדרך כלל מחזיקים אותם לפניהם כשהם משוחחים איתך, וכל אי התאמה בין מה שאתה אומר למה שכתוב פוגעת באמון בך.

ואם כבר מביאים עבודה

רצוי שזו תהיה עבודה סמינריונית כדי שיוכלו לבחון את רמת המחקר שלך

למעלה