ראיון לפני תע"מ

ronron2003

New member
ראיון לפני תע"מ

האם חובה ליחידה לעשות יום ראיונות לפני תע"מ? יש לי מילואים בפברואר והקצינת קישור אומרת שכנראה לא יהיה יום ראיונות...

binon

New member
חייבים לקיים יום ראיונות

אם מדובר בתע"מ ולא באימון היחידה חייבת לקיים יום ראיונות לכל המאוחר 30 יום לפני התעסוקה וזאת כדי שחיילים שלא נענו במסגרת היחידה יוכלו לפנות לולת"מ. במקרה של אימון אין חובה לקיים יום ראיונות.

ניר נגר

New member
חייבים לקיים יום ראיונות

וגם אם אין (מוזר מאוד) אתה יכול לבקש שיחת מג"ד לפני התעסוקה. אבל בגדול חייב לביות לפני תעסוקה מבצעית יום ראיונות

פלסטיק

New member
דוקא משתלם לך שלא יהיה יום כזה

למעט מקרים מאוד נדירים לא שמעתי על כך שחייל שוחרר בעקבות יום ראיונות כזה. יום הראיונות הוא בשביל צה"ל ואני מסביר: 1. המפקד מזמן אותך (על חשבון זמנך וללא תשלום) כדי שהצבא יוכל להתכונן מראש לסיבות/תירוצים שלך 2. גם אם נימוקיך מאוד משכנעים (אתה מביא תעודת פטירה על שמך) הוא לא משחרר אותך אלא מבטיל משהו בסגנון:"אם יהיו מספיק אנשים אשחרר אותך". כמובן שזו אמירה ריקה מתוכן. 3. אם יש לך מכתבים רפואיים יספיקו לשלוח אותך (עוד פעם על חשבונך) לכל מיני בירורים רפואיים. ביום הגיוס מוקם מין צוות גיוס שכולל את קצינת הקישור (פקידה), רופא "איש שלומם" שיבטל כל פטור רפואי שיש לך (במיוחד אם ידעו עליו מראש והתכוננו עם תירוצים), וקצינה לשפיטת הסרבנים. סיכויים טובים שמפקד היחידה או שסגנו לא יטרחו להגיע. מה הצבא מרוויח? 1. אתה לא יכול לבקש ראיון אישי עם המפקד כי כבר היה לך. הפקידה (שנקראת "קצינת קישור") לא מוסמכת לעשות דבר חוץ מאשר לגייס אותך (אלא אם יש לה יותר מידי חיילים שמתעקשים להתגייס). 2. הרופא משיל מעליו אחריות בשתי שניות. בדרך כלל הוא אומר שהוא רק קובע שאתה כשיר לגיוס והוא לא קובע מה אתה צריך לבצע. למשל אם אתה פגוע גב אתה יכול להתגייס. הוא לא בודק אם אתה כשיר לתפקיד ספציפי (שומר עם חגור ואיפוד). אתה לא יכול לעמת את הרופא עם התפקיד כי הפקידה (קצינת הקישור) "לא יודעת" מהו התפקיד ומפקד היחידה שאין לו ברירה אלא לדעת לא נמצא באיזור, וכמו שאמרתי הוא כבר לא חייב לדבר איתך כי כבר דיברתם. אבל אם לא היה יום ראיונות תוכל ביום הגיוס לבקש ראיון עם המפקד. מה הרווח? 1. בניגוד לפקידה בכל זאת יש לו סמכות להחליט לא לגייס אותך, 2. המפקד חייב לדעת מה התפקיד שלך ואתה יכול להתעקש (או לנסות) שעל טופס מסדר החולים לא יהיה כתוב "האם כשיר לשמ"פ?" אלא "האם כשיר לאבטחה?" (כדוגמה). מה שיגרום לכך שהרופא יצטרך למלא את תפקידו. 2. יש סיכויים שהוא בכלל לא יטרח להגיע ליום הגיוס ולכן אם תעמוד על דעתך שאתה דורש ראיון ישחררו אותך ולו רק כדי להמנע מלהטריח את הבוס. בקיצור, לו הייתי במקומך לא הייתי לוחץ את קצינת הקישור לקיים יום ראיונות, זו ירייה ברגל שלך עצמך. *כמובן שכל זה לא נכון ביחידות בהן המפקדים אנשים הגיוניים והוגנים. אני לא נתקלתי ברבות כאלה

ניר נגר

New member
אני שוחררתי ביום ראיונות כזה

זה לא פסימי כפי שאתה מציין זאת, אם ישנה סיבה מספקת ישחררו אותך. אם כי יש משהו בדברים שלך :))

פלסטיק

New member
יש צדיקים בסדום וגם בצה"ל

אשריך שנפלת על יחידה עם מפקדים כאלה לצערי בדרך כלל המצב דומה יותר למצב אותו אני ציינתי אבל אם יש לך יחידה כזו אני מציע שתפנה ביוזמתך לבקשה לשיחה עם המג"ד/סמג"ד, לא צריך יום ראיונות לשם כך.

למעלה