ראיון מוזר לויזה J1/J2

• פותח הנושא nplp
  • פורסם בתאריך

nplp

New member
ראיון מוזר לויזה J1/J2

שלום,
לרגל דוקטורט בארה"ב התייצבנו אני ובעלי לראיון עבור ויזה. כיוון ששנינו מהנדסים צפינו שנדרש ל-AP, והבאנו איתנו קורות חיים ואת רשימת המדינות שביקרנו בהן בשנים האחרונות. כצפוי, התבקשנו להגיש את הקו"ח ואת רשימת המדינות. הפקיד (סגן הקונסול) חתם על מסמכי ה DS-2019 ואמר לנו לבדוק עוד כשבוע את הסטטוס באתר השגרירות. האם זה אומר שנקבל ויזה? עבר שבוע....אני כוססת ציפורניים. מישהו עבר משהו דומה?

ilanvag

New member
איפה הדרכונים? נשארו בקונסוליה?

אם כן, אז בסבירות גבוהה שאושרו לכם הוויזות, ובקרוב תקבלו את הדרכונים עם הוויזות.
&nbsp
תראי, יש הרבה סיפורים מבהילים על ויזות, בדיקות ארוכות והמתנות מעצבנות למקצועות מסוימים, אבל האמת היא שרוב התהליכים עוברים די מהר וחלק - במיוחד כאשר מדובר בתארים מתקדמים שכאלה, וכאשר מדובר במוסד אקדמי ידוע.
&nbsp
כשאנחנו עברנו לפני כעשור לארה"ב, לפוסט-דוק של אשתי באוניברסיטה ידועה, והפקיד ראה על המסמכים באיזו אוניברסיטה מדובר - בכך פחות או יותר הסתיים הריאיון. כל מה שסיקרן אותו זה מה אני עומד לעשות בבוסטון (גם ללמוד, לתואר שני), אם אנחנו מוכנים נפשית למזג האוויר של ניו-אינגלנד, ודברים בסגנון הזה.

nplp

New member
הדרכונים עוד אצלנו...

וגם אצלי, האוניברסיטה מעולה ואין ממש סיבה שלא נקבל ויזה אבל אני עדיין מודאגת.

לא לגמרי ברור מהשאלה, אבל אם ביקשו מכם לחפש את מספר הקייס

שלכם באתר השגרירות, והחזירו לכם את הדרכונים, אז אתם מחכים לTAL, כמו שאכן חשבתם. במקרה כזה הייתם גם צריכים לקבל דף ירוק שמסביר את התהליך. אצלי זה לקח להם כמה שבועות לאישור הTAL, ואז צריך להגיע בחזרה עם הדרכונים ולחכות בערך שבוע עד שמקבלים אותם בחזרה עם הויזה. במידה וזה לא המקרה תצטרכו לפרט קצת יותר מה מצבכם.

nplp

New member
זה בדיוק מצבנו

קיבלנו דף ירוק, את החלק הראשון הוא מחק (בקשת מידע כמו קורות חיים ורשימת מדינות) ועכשיו אנחנו מחכים להופעת מספר הקייס באתר (זה החלק השני)
הוא ציין שלא נצטרך להגיע שוב לשגרירות, אלא רק לשלוח את הדרכונים לשם.
כנראה שאצטרך להמתין בסבלנות ולנשום עמוק.
תודה!

sveta n

New member
הייתי בשגרירות לפני 4 שעות לראיון ויזה J1 ולא היה לנו כזה..

אני (הבת זוג) לא הבאתי קורות חיים, שאלו אותו כמה שאלות שבסופן המראיינת אמרה שהויזה אושרה ותגיע בדואר עם הדרכון...
אותי רק שאלה מה העיסוק שלי פה ואיפה אני עובדת

מה זה טופס ירוק?

nplp

New member
טופס ירוק

זה כשהנציגים האמריקאים חוששים שמטרתך בארה"ב זה להעביר ידע טכנולוגי בחזרה למדינה שלך. אם אתה שייך לעיסוקים כמו הנדסה בתחומים שונים/ביולוגיה/פיזיקה...
גם אני וגם בעלי בתחומים כאלה ולכן מתבצעת בדיקת רקע יותר מעמיקה לגבינו לפני שאנחנו מקבלים ויזה.
&nbsp

טופס ירוק זה בכל מקרה שלאחר הראיון עדיין אין להם מספיק מידע

או יכולת לקבל החלטה והם זקוקים לתהליכים נוספים כדי לקבל החלטה לגבי הויזה, כשבמקרה של TAL (TECHNOLOGY ALERT LIST) באמת מדובר על חשש מזליגת מידע רגיש לידיים לא נכונות (לאו דווקא "למדינה שלך"...).

כן, אין חובה להגיע פיזית חזרה, במקרה שלי הייתי לחוץ על קבלת

הויזה (כי היה מדובר על הארכה, כשבבקשה הראשונית לא נפלתי על TAL אלא רק בשניה). במקרה ורוצים את הויזה מוקדם יותר אפשר להגיע עם הדרכון פיזית לשגרירות ואח"כ להגיע שוב כדי לקחת את הויזה (לדעתי בתוך יום או יומיים).

Fellowship

New member
אצלנו הראיון הסתכם ב "NIH, איזה יופי, באיזה תחום?" והדרכונים

הושארו עם אמרה מפורשת שהויזות אושרו, ובו במקום גם תיאמו לנו יום ושעה להגיע לאסוף את הדרכונים עם הויזות,
לכן להבנתי טרם אושרו לכם הויזות.

אגב, הלקח שלנו מהתהליך שלנו הוא להגיעה בדיוק בשעה שתואמה לאיסוף הדרכונים,
הגעתי שעה לפני הזמן, וכמובן שהייתי צריך להמתין שעה, על הדקה.

nplp

New member
עדכון ושאלה

לקח חודש וקיבלתי אישור לשלוח דרכון לשגרירות לקבל ויזה J1 (אנחת רווחה...)
אבל בעלי (שהגיש על J2) עוד לא קיבל. מישהו נתקל במקרה שבן זוג מקבל אישור מאוחר יותר או (לא עלינו) סירוב ויזה?

למעלה