ראיון מעניין עם ליאור אליהו באתר ספורט5

gambit forever

New member
ראיון מעניין עם ליאור אליהו באתר ספורט5

הוא מדבר על שנה שעברה שהוא לא שיחק במכבי ועל השינוי של השנה. http://www.sport5.co.il/HTML/Articles/Article.274.49140.html מה שמעניין במיוחד זה שהוא מודע לכך שהוא חייב לשפר את הקליעה, עד כה הייתי בטוח שהוא חושב שהוא יוכל להגיע ל-NBA ללא קליעה יציבה לפחות מחצי מרחק, טוב לדעת שהוא מודע לכך שהוא לא יוכל בכלל לדבר על NBA ללא קליעה יציבה לפחות מחצי מרחק. מה שמעט מוריד את השמחה שלי זה דווקא הסיום של הראיון שליאור אליהו אומר שהוא ישפר את הקליעה "רק כשיהיו לי 2-3 חודשים פנויים בהם אוכל לעבוד רק על זה".

waviram

New member
כל שחקן ומחסום הבינוניות שלו...

כבר כתבתי בעבר על שחקנים ישראלים עם "מחסום בינוניות". הכוונה היא לשחקנים עם כישרון גדול והרבה פוטנציאל, שצריכים לעבוד קשה על החסרונות שלהם כדי להפוך להיות כוכבים גדולים. כמו המחסום המנטאלי של יותם הלפרין, גם לליאור מתברר שהמחסום הוא בעיקר בראש. התפישה שאין לו מספיק זמן בשביל לעבוד על החסרונות שלו במהלך העונה היא פשוט מוטעית! אימון קליעה של 40 דקות ביום יכול לפתח יכולת קליעה טובה תוך מספר לא גדול של שבועות. בסה"כ צריך כדור, סל, 40 דקות ביום ואיזה ילד שמחזיר לך את הכדור אחרי שאתה זורק... דורון ג'מצ'י הפך תוך שנתיים מקלע בינוני מינוס לאחד מקלעי השלוש הטובים ביבשת (אם לא הטוב ביותר). אם תשאלו אותו, אני בטוח שהוא לא התאמן על הקליעה יותר מ- 40 דקות ביום... פשוט לא צריך יותר מזה! אז מה חסר לליאור? אין לו כדור? אין לו סל בסביבה? הוא לא מכיר איזה ילד שיחזיר לו את הכדור?! (אני לא מכיר ילד שלא יחזיר לשחקן מכבי כדורים בשביל 20 שקל לשעה, או אפילו בחינם), או אולי אין לו 40 דקות פנויות ביום?!! אז מה בקשר לשיפור ההגנה ולפיתוח מסת שריר יותר רצינית בחדר כושר?! לזה בטוח אין לו זמן... פשוט חבל!

דווקא מה שהרגיז אותי..

‏``‏יש רק קבוצה אחת או שתיים בליגה שנוכל לפרק אותה. ונשאלת השאלה : ככה מדבר מכביסט ?!.....

waviram

New member
מצויין שהוא מדבר ככה!

דיבורים לפני משחק יכולים רק להזיק. אם אתה מזלזל ביריב אתה מגיע שאנן ועשוי להפסיד. עדיף לדבר בשקט לפני המשחק, להגיע אליו מוכן ודרוך ולפרק את הקבוצה היריבה על הפרקט! מכבי יכולה לפרק בערב נתון כל קבוצה בארץ. כך היה בעבר, כך יהיה בעתיד וכך גם בהווה. כל קבוצה שמשחקת מול מכבי בליגה מגיעה למשחק עם שחקנים חדורי מוטיבציה שנותנים 120% מהיכולת שלהם. למה? בגלל שהם עומדים לפגוש את מכבי, ובגלל שהם יודעים שמשחק טוב מול מכבי, שלא נדבר על ניצחון על מכבי, עשוי בעתיד להביא אותם לשחק במכבי... ומספיק לעבור על הסגל הנוכחי של הקבוצה ולראות כמה זה נכון... (החל מהמאמן, דרך שניים מהזרים, ועד לקפטן). אני מעדיף שאליהו ידבר כמו שהוא דיבר, יגיע מוכן למשחקים ויספור את הכסף במדרגות אחרי ניצחון 20-30 הפרש (שאחריו כבר לא צריך לדבר יותר מדי...)

למעלה