ראיון עבודה

ראיון עבודה

לפני כמה ימים הייתי בראיון העבודה הראשון שלי, למשרה של מנהל רשת. היה ממש מוזר, ורציתי לדעת מנסיונכם אם ככה זה אמור להיראות. קודם כל, לפני שהתחיל הראיון, המראיין קרא את הקורות חיים שלי ועוד כל מיני דברים במשך איזה חמש דקות, כשאני יושב מולו. אח"כ הוא אמר לי "ספר לי על עצמך" סיפרתי... אמרתי לדוגמה שהיתה לי חוות שרתים, אז הוא שאל "בבית?" הרגשתי זלזול עצבני. הוא שאל אולי עוד שאלה וזהו. כל זה לקח חמש דקות. אז הוא סיפר על החברה, רצה לדעת אם יש לי שאלות. שאלתי אותו כמה שאלות, וזהו.

אני לא חושבת שזה זלזול ../images/Emo13.gif

ישנם כמה סוגי ראיונות... בחברות גדולות, מחזיקים איש כח אדם שזה תפקידו, והוא יודע בדיוק מה ואיך לשאול. במקומות אחרים הראיונות מתבצעים ע"י אנשים שזו לא מומחיותם, ולרוב גם הם לא יודעים מה לשאול
ראיונות הם בדר"כ קצרים, אלא אם כן הם כוללים בתוכם גם מבחנים מקצועיים, או שאלות כמו "שתי רכבות יוצאות..."
לגבי זה שהוא קרא את קורות החיים מולך - ככה זה. יש כ"כ הרבה אנשים שפונים שהם לא יכולים לזכור את כולם, ולרוב הם עוברים בעיון על קורות החיים רק כשאתה מגיע אליהם. בקיצור - זה לא היה זלזול, לדעתי. בהצלחה

היה נאמן לחוויה שלך

אם הרגשת "זלזול עצבני" - היה שם משהו שלא היה מכבד. מראיין שלא יכול להתייחס בכבוד למרואיין נופל לבור או כבר נפל לבור של אטימות, או של יהירות. אתה הרגשת זאת. אם לא הרגשת שהיה לך שם "דיבור" ויותר מזה היתה לך חוויה כמו שתארת, אין לך מה לשאול אחרים על הניסיון שלהם, מה שאתה עברת וכמו שאתה הרגשת זה הדבר הכי חשוב. אם הפחיד אותו שהיית עצמאי והוא עם עצמו לא יכול לכבד את זה - מה עוד צריך לקרות ? אתה מוזמן לפורום "להדליק אור בעבודה" אמיר דרור

למעלה