ראיון עם יהונתן...!

nofarosh11

New member
ראיון עם יהונתן...!

"פליפה קולומבו הישראלי" - יהונתן שיינברג בראיון בלעדי נערי ישראל בהיסטריה. בעוד מנויי HOT מתמכרים ל"שמינייה", צופים ילדי Yes ב"ראש גדול", שעם הזמן תופסת תאוצה ומתקרבת לתואר "להיט היסטרי". תפסנו את יהונתן שיינברג (ריקרדו מ"ראש גדול") לראיון קצר על הסט, ההערצה והתוכנית המקבילה למנויי HOT - "השמינייה", וגילינו פרטים מעניינים ורבים... שתהיה קריאה נעימה! אז ב - HOT יש את "השמינייה", אך מה יש ב - YES? סדרת ילדים ונוער מצליחה בשם "ראש גדול", אשר משודרת בערוץ הילדים מידי יום ב - 14:30 ללקוחות YES בלבד בשידורים חוזרים. היא שודרה לראשונה בשנת 2004 בערוץ "יסבבה", ועקב הצלחתה היא זוכה בימים אלו לשידורים חוזרים בערוץ הילדים. העונה השנייה כבר מצטלמת מזה מספר ימים, והיא גם תעלה לשידור עוד מספר חודשים. ישבנו עם יהונתן שיינברג, ריקרדו מ"ראש גדול" לראיון בלעדי, במיוחד עבורכם. בסדרה "ראש גדול" אתה מגלם נער בשם ריקרדו, אשר עלה לארץ מארגנטינה. האם אתה יודע את השפה הספרדית, מכיר סדרות שהגיעו מארגנטינה לארץ וצופה בהן? "בגיל שלוש עליתי לארץ ממקסיקו. אני שולט בשפה הספרדית, משום שבביתי נהגו לדבר בה. אין לי זמן רב לצפות בטלוויזיה, ואני לא נוהג לצפות בטלנובלות ארגנטינאיות. לטעמי הסדרות הישראליות עדיפות על הארגנטינאיות. יש בהן משהו מיוחד יותר. אגב, למרות שנולדתי במקסיקו, אני אשכנזי מכל הצדדים. הסבים שלי ברחו מאירופה (רוסיה, פולין, גרמניה וליטא) לפני מלחמת העולם." איך היו האודישנים לסדרה? מה נאלצת לעבור בשביל להתקבל? "אני זוכר שמספר ימים לפני האודישן הראשון שלחו לנו טקסט, שנדרשנו לזכור אותו בעל-פה. האודישן השני היה זהה, אבל המשימה הייתה להקריא את הטקסט כשהבמאי נוכח. אחר כך, כשנבחרתי, הודיעו לי לבוא לסט, שם היו כל הילדים האחרים שהתקבלו." איפה שיחקת לפני שהגעת אל "ראש גדול"? "ראש גדול" היא ההופעה הראשונה שלי בטלוויזיה. עד עכשיו עבדתי המון בנושאי משחק, אבל בתאטרון, והרבה יותר סולידי. הופעתי בשתי הצגות ברעננה (ליליום, הגברת ההיא ממקסים), הופעתי בהצגת "הברווזון המכוער" בהבימה. הייתי שותף בלהקת "פניני השרון" – זו להקה מרעננה שמופיעה בכל מיני מקומות. חוץ מזה למדתי תאטרון ב"תלמה ילין" וב"אביב", והשתתפתי בחוג תאטרון עוד כשהייתי בכיתה ה'. אגב, זה המקום להמליץ – חוג תאטרון הוא מסגרת טובה בשביל להוכיח אם אתם באמת אוהבים את הנושא והתהליך, או שאתם פשוט רוצים את הפרסום והתהילה. חוג תאטרון יכול להיות מהנה מאוד." איפה צילמתם את הסדרה? באילו שעות הייתם מצלמים? היה קשה? "הסדרה צולמה באולפני רעננה, בין השעות שש בבוקר לחמש אחר-הצהרים. לפעמים היינו שש שעות באולפנים, אבל לפעמים היינו שם ימים שלמים, עד שעות מאוחרות. אם היה קשה? היה קשה מאוד. העבודה הזאת דרשה המון אנרגיה. הייתה לי דמות פרועה. בסוף כל יום הייתי מותש מעייף. אבל כמה שהיה קשה – היה כיף." יש לך סיפורים מעניינים מסט הצילומים של הסדרה? "יש לי המון סיפורים על סט הצילומים, וחלק מהם מפורסמים בבלוג TV שלי. (אפשר להיכנס אליו מ"תפוז" או מהאתר הרשמי של הסדרה). היו המון מקרים מצחיקים בסדרה. הייתה סצנה מסוימת שנדרשתי לשתות בה מילק-שייק. לפני הצילומים היה לי ולבמאי חשבון פתוח (איזו בדיחה פרטית), וכך הוא דרש ממני לשתות את המשקה שש פעמים, למרות שה"טייקים" הקודמים כבר היו טובים. הייתי סצנה מסוימת שבה חנוכה היה אמור להידחף לקיוסק, בשביל לשפוך עליי שוקו. בסצנה הזאת לא היה מספיק ניצבים, וכך הוא עף עם השוקו, בטעות, והפיל את הכל... התפוצצנו מצחוק." עם יד על הלב - היו זוגות על הסט? התאהבת פעם באחת הבנות על הסט? "כל הילדים בסט התיידדו זה עם זה, אבל לא היו שם זוגות של ממש. אגב, אני יכול לספר בהקשר הזה שאני וספיר (יעל) נעשינו ידידים טובים מאוד. אני אישית לא התאהבתי באף אחת בסט." עם מי מהשחקנים התחברת על סט הצילומים? אתם שומרים על קשר גם מחוץ לצילומים, גם היום? "היה לנו ממש כיף בהפקה. התחברתי עם כולם. בהפסקה היינו יושבים ביחד בשולחן, מחכים אחד לשני. הייתי מדבר המון בטלפון עם אדם (תומר) ורועי (איתי), וידיד טוב של ספיר (יעל). אפשר להגיד שהיום אני הכי בקשר עם אדם, רועי וספיר, אבל לפעמים יש פגישות של כל הסט." יש לך חברה במציאות? "לא, אין לי חברה." מזהים אותך ברחוב? אתה מקבל תגובות על הדמות והמשחק שלך בסדרה? "כן, מזהים אותי, ולפעמים מחמיאים לי על דברים שעשיתי בתור ריקרדו, הדמות… פעם החמיאו לי על כך שהפלתי את איריס" מה דעתך על ההערצה? זה מציק, או שאתה נהנה ממנה? "לדעתי הערצה זה דבר טוב. להעריץ זה לא דבר רע. אפשר להעריץ זמר, שחקן, או דווקא קרוב משפחה. לדעתי לקבוע מודל לחיקוי זה טוב. העניין הוא שצריך לקבוע גבול מסוים, כי פעם, לדוגמא, הגעתי לבית-ספר ברעננה, וכמעט הוציאו לי עין עם דפים ומחברות. סך הכל, אני בעד הערצה." שמעת על "השמינייה", הסדרה של HOT שמשודרת במקביל ל"ראש גדול"? האם צפית בסדרה? מה דעתך על התחרות בין הסדרות? "הסיפור של "השמינייה" נשמע לי מעט מופרך, אבל לא ראיתי פרק ולכן אני לא יכול לשפוט. אני מכיר מהסדרה את אבי קורניק (אבי). אני לא חושב שיש תחרות בין הסדרות, משום שהן לא משודרות באותה החברה. אני מקווה שצופי הסדרה נהנים ממנה." בעוד מספר חודשים תתגייס לצבא. איך אתה מתמודד עם האפשרות שאולי הגיוס ימנע ממך את האפשרות לצמוח ולהתפתח בתור שחקן? "אני בטוח שבשנות הצבא לא אוכל להתקדם בתור שחקן, משום שאני רוצה להתגייס לקרבי, אבל זה לא מדאיג אותי, בגלל שאחרי הצבא אוכל להמשיך להתקדם במשחק." מה תוכניותיך לעתיד? יש לך חלומות, שהיית רוצה להגשים? "האמת היא שאין לי יותר מדי חלומות לעתיד. זה נשמע רחוק מאוד. הייתי רוצה להיות בצבא בחילוץ והצלה של חיל האוויר. אני מקווה שיהיה לי טוב, שאיהנה מהחיים, שלא יחסר לי כלום ושתמיד אהיה בריא." ולסיום – יש לך מסר לילדים שרוצים להיות כמוך, שרוצים להיות שחקנים? "לאלה שלא יודעים איך להגיע לאודישנים – ניתן להגיע דרך סוכנות שחקנים. אבל הדבר החשוב באמת הוא זה שלפעמים בני-נוער רוצים להיות שחקנים בגלל הזוהר והתהילה. צריך ליהנות באמת מהמשחק, אחרת זה לא יצליח. עם ההנאה באה ההצלחה." --מתוך ה"פלוריתיון" מאתר פלוריסיינטה הישראלי...!!--

Pinky a

New member
יא../images/Emo99.gif

תודע לך

למעלה