"מאיר בנאי מהזמרים הבולטים בארץ מספר על
החיבור לפיוטים ועל הקשר שבין מוזיקה ליהדות" - ראיון של מאיר שערך יאיר קראוס אחרי ההופעה בפתח תקווה בשבוע שעבר. "שש שנים מאז הוציא את הדיסק האחרון,מאיר בנאי,מהזמרים הוותיקים והמוערכים בארץ,הלך והתרחק מעט מתשומת הלב הציבורית.לפני מספר חודשים הוציא בנאי דיסק חדש המבוסס על פיוטים ומזמורים מתוך המקורות. הדיסק שהוציא משקף את מה שעבר עליו בשנים האחרונות.מתוך חיפוש דרך וזעקה שמאפיינת כל כך את השירים המוכרים והיפים שלו כמו "שער הרחמים","גשם", " חלומות אחרים" ועוד יצאו יצירות האמנות שלו שהצליחו ל"חיות" ולהציב את שלום שבזי ,אבן גבירול,אבן עזרא ואחרים בפלייליסט של גל"צ. מדובר כבר בתופעה של ממש.למעלה מעשרים אלף איש רכשו עד כה את האלבום "שמע קולי"."לך אלי" היה השיר הכי מושמע בגלגל"צ במשך שבועות ארוכים.בראיון בלעדי מספר מאיר בנאי על הדיסק החדש ועל בתהליך שעבר. שאלה:בפעם האחרונה שמענו אותך בדיסק חדש ומלא לפני 6 שנים,תקופה ארוכה של שקט יחסית עבור אמן ויוצר ותיק.עכשיו הופעת עם דיסק חדש ושונה לגמרי ממה שהיה עד כה.מה גרם לך לבחור בסגנון החדש? תשובה:תמיד קינן בלב שלי הרצון לצאת עם יצירה מתוך הפיוטים ואף פעם לא העזתי לגעת בעולם הזה.עד מופע אחד שהיה לפני שנתיים בבריכת סולטן בירושלים.הערב עסק בערב פיוטים ומזמורים.בערב הזה התחלתי בעצם לנגן את הפיוט "אל נורא עלילה" ופתאום זה האיר:מצאתי את המתכון לאיך לעשות את זה בדרך שלי.היה לי חשוב לגלות איך מאיר לוקח את הפיוטים האלו לתוך העולם שלו הפנימי.