ראיון עם מאיר בעלון מעייני
הישועה

ms pizza

New member
ראיון עם מאיר בעלון מעייני ../images/Emo168.gif הישועה

אני אתקצר ואעלה לפורום בהמשך... שבת שלום !

איף

New member
תודה../images/Emo24.gif

מענייני הישועה? מדובר על בית חולים מעייני הישועה?

ms pizza

New member
לא , עלון פרשת שבוע

כל שבוע הם מראיינים אישיות שלדעתם משמעותית ושיש לנו מה ללמוד ממנה לדעתם . בד"כ הראיון הוא עמוד אחד. הפעם הקדישו למאיר 2 עמודים. . . .

ms pizza

New member
"מאיר בנאי מהזמרים הבולטים בארץ מספר על

החיבור לפיוטים ועל הקשר שבין מוזיקה ליהדות" - ראיון של מאיר שערך יאיר קראוס אחרי ההופעה בפתח תקווה בשבוע שעבר. "שש שנים מאז הוציא את הדיסק האחרון,מאיר בנאי,מהזמרים הוותיקים והמוערכים בארץ,הלך והתרחק מעט מתשומת הלב הציבורית.לפני מספר חודשים הוציא בנאי דיסק חדש המבוסס על פיוטים ומזמורים מתוך המקורות. הדיסק שהוציא משקף את מה שעבר עליו בשנים האחרונות.מתוך חיפוש דרך וזעקה שמאפיינת כל כך את השירים המוכרים והיפים שלו כמו "שער הרחמים","גשם", " חלומות אחרים" ועוד יצאו יצירות האמנות שלו שהצליחו ל"חיות" ולהציב את שלום שבזי ,אבן גבירול,אבן עזרא ואחרים בפלייליסט של גל"צ. מדובר כבר בתופעה של ממש.למעלה מעשרים אלף איש רכשו עד כה את האלבום "שמע קולי"."לך אלי" היה השיר הכי מושמע בגלגל"צ במשך שבועות ארוכים.בראיון בלעדי מספר מאיר בנאי על הדיסק החדש ועל בתהליך שעבר. שאלה:בפעם האחרונה שמענו אותך בדיסק חדש ומלא לפני 6 שנים,תקופה ארוכה של שקט יחסית עבור אמן ויוצר ותיק.עכשיו הופעת עם דיסק חדש ושונה לגמרי ממה שהיה עד כה.מה גרם לך לבחור בסגנון החדש? תשובה:תמיד קינן בלב שלי הרצון לצאת עם יצירה מתוך הפיוטים ואף פעם לא העזתי לגעת בעולם הזה.עד מופע אחד שהיה לפני שנתיים בבריכת סולטן בירושלים.הערב עסק בערב פיוטים ומזמורים.בערב הזה התחלתי בעצם לנגן את הפיוט "אל נורא עלילה" ופתאום זה האיר:מצאתי את המתכון לאיך לעשות את זה בדרך שלי.היה לי חשוב לגלות איך מאיר לוקח את הפיוטים האלו לתוך העולם שלו הפנימי.

ms pizza

New member
(המשך..)

שאלה:פיוטים כל כך גדולים וקדושים,לא פחדת לגעת בהם,להלחין אותם בגירסה חדשה שלך? תשובה:באמת לא התכוונתי מלכתחילה להלחין את השירים האלו.כי מי אני אל מול היצירות האלו.בוא ניקח את השיר:"לך אלי" לדוגמא שבאמת תפס אינספור מאיזנים.ישבתי וניגנתי בגיטרה את השיר לפי המנגינה הירושלמית המוכרת והעתיקה.תוך כדי הניגון והשירה אני מרגיש שיוצאת מנגינה חדשה.זו הייתה העזה גדולה פתאום להלחין משהו משלי לטקסט וללחן כזה.זה קרה לאט ומתוך נגינה של הלחן הישן.כל זה יצא בזכות ערב אחד שהדליק ניצוץ. שאלה:ברזומה שלך יש עשרה תקליטורים שהוצאת ואת רוב השירים אתה כתבת.הדיסק החדש כולו על טהרת מילים שאחרים כתבו.האם הפסקת לכתוב כבר מוזיקה אישית מקורית ? איפה הסגנון והכתיבה הייחודית שלך באים לידי ביטוי? תשובה: עברו עליי שינויים.ובתהליך של התקרבות לדת ולמסורת אני מרגיש שהטקסטים האלו מביעים בצורה הכי חזקה את מה שרציתי לומר ואת הנקודה הפנימית שלי.יש מקום שבו נגמרות המילים.וכמו שאמרתי לך מקודם -רק קראתי את הפיוטים האלו והרגשתי שזה כבר גדול עליי.לא יכולתי לגעת ולשנות ולהוסיף אלא להביא את הפיוטים ההם כמו שהם עם הלחנים שמשלבים גם את הלחנים החדשים.אני מרגיש שהשירים האלו מביעים את התהליך שאני עובר.ניסיתי לכתוב באמת מתוכי,אבל לא יכולתי למצוא צורה טובה ושלמה יותר. שאלה: האם יש איזה מסר או עניין שאתה רומה להעביר בשירים ? תשובה: ככלל-לא.אני לא רואה את אצמי כשליח או כאחד שבא "להחזיר בתשובה".אני בסך הכל מנסה לשיר את השירים שלי ומקווה מאוד להגיע אל הקהל ולפתוח להם את הלב,לרגש אותם ולהגיע איתם לנקודות פנימיות.מה יהיה הלאה אחרי שהם ישמעו אותי,בזה אני כבר לא מתערב.אבל אני מנסה לפתוח להם את הלב להקשיב, לקלוט את העמקות הזאת. המראיין בשלב זה כותב שאת הראיון הוא קיים עם מאיר אחרי ההופעה בפתח תקווה הופעה שהייתה "מלאת אנרגיות, עם קהל דתי וחילוני"הוא אומר ש"קשה לקלף את מאיר.הוא ביישן וצנוע ונראה כי אינו מורגל בסוג שאלות כאלו.נראה שבנאי הופתע בעצמו גם מהתשובות שנתן.לאורך ההופעה בין שיר לשיר הוא בקושי דיבר חוץ מלזרוק "תודה רבה" לקהל מדי פעם" המראיין שאל אותו:"מדוע לא נפתח יותר ומדבר עם הקהל בהופעות.מדוע הוא לא מספר על השירים והעומד מאחריהם". מאיר ענה:"אני לא מוצא שיש מה להגיד את מול שירים ומוזיקה כזו.זה עולם כל כך גבוה שליד זה המילים רק מצמצמות,אין מה להגיד.מי אני שאבוא ואומר משהו מול היצירה הזו?ובכלל אני לא דברן כזה גדול ובטח לא ליד מוזיקה". המראיין אח"כ שואל את מאיר לגבי התופעה שהרבה זמרים ואומנים שרים שירים מהמקורות-מאיר עונה שיש עכשיו צימאון גדול בציבור לרוחניות. המראיין שואל את מאיר אם עם כל מסע ההופעות הוא מצליח גם ללמוד תורה-מאיר עונה שכן,למרות שזה מאוד קשה.בעיניו זו מסירות נפש. " זו מלחמה כי אין זמן הרבה עיסוקים ועבודה מאוד אינטנסיבית.להיות זמר זה לא מסתכם בלעלות על הבמה ולשיראלא בהרבה מעבר."מאיר מספר שיש לו חברותא והוא משתדל ללמוד ולהספיק כמה שיותר.בגדול יש לו צמא ללמוד תורה.הוא מרגיש שזה "צימאון שאין לו סוף" ושהוא נהנה מאוד והוא מתרגש כ"כ.בעיניו זה מעיין אינסופי של חיים והתחדשות. המראיין ממשיך עם שאלות לגבי דת והצימאון, אני מדלגת- מה שכן רלוונטי עוד , המראיין שאל אותו אם יש לו רב והוא ענה שאין לו מישהו ספציפי שהוא כרוך אחריו אב לשרבי נחמן ( מברסלב) מאוד השפיע עליו. ואז המראיין שאל אותו:ומה רבי נחמן היה אומר עליך ? מאיר ענה ש"ברור,הוא יאמר שזה דבר גדול לבוא ולשיר ולשמח אנשים" . המראיין פה כותב שמאיר התרגש מהתשובה שנתן ושהוא עצר לכמה רגעים והמשיך:"אף פעם לא הקדשתי לזה מחשבה. ..". מאיר כותב שהוא מרגיש שהעבודה שלו "זו עבודה עם הרבה זכויות". בסוף,המראיין שאל אותו:"כשתהיה גדול מה אתה רוצה לעשות ?" מאיר ענה :"כשאהיה גדול ?? ארצה להמשיך ולעשות את מה שאני עושה היום.אני,ברוך ה',נהנה מזה ואוהב לעשות מוזיקה". שבוע מצויין לכולם !

TEENAGER1

New member
תודה רבה!

אבל חלאס, כל ראיון אותו הדבר ב-ד-י-ו-ק
קצת גיוון, אנשים! עד שמאיר מתראיין בתדירות כ"כ גבוהה, לא חבל לבזבז את כל הראיונות על אותן ארבע שאלות..? אבל שוב, תודה

ms pizza

New member
זה מה שעלה גם בדעתי..

ידעתי כבר לדקלם את התשובות בעל פה. היו חידושים בענייני מי הרב שלו , במה הוא מאמין ושסופסוף הוא הודה שהוא מרגיש שהמקצוע שלו זה מקצוע בעל זכויות ושהוא שמח שיוצא לו לשמח אנשים. נראה לי שרק בשביל המשפטים האלה -שהם הרבה (!!) הראיון היה שווה. אבל כמו שכבר הצענו פה בעבר- מיכל,את היית צריכה לראיין אותו

איף

New member
כן, השאלות באמת חוזרות על עצמן

לא פלא שהוא לא אוהב להתראיין.
אבל אני בכל זאת מרוצה מהתשובות שלו כל פעם מחדש. התשובות שלו משתכללות. לפחות הוא מגוון...בניגוד למראיינים.

Walk Two Moons

New member
תודה רבה! ../images/Emo13.gif

מה שמשעשע דווקא בראיון הזה, זה שאפשר להצביע על כמה שאלות לא מאוד נפוצות שהוא נשאל בשליש האחרון שלו (לגבי לימוד התורה שלו, "מה רבי נחמן היה אומר עליך" ועוד כל מיני בהמשך), ודווקא אחרי השאלות הכי נדושות שאין כמעט ראיון עם מאיר שהן לא נשאלות בו, המראיין רואה לנכון לציין שמאיר "נראה כי אינו מורגל בסוג שאלות כאלו." עלק לא מורגל
בטח הוא כבר עונה עליהן בלי לחשוב בכלל XD

למעלה