ראיון עם מייקל בוש, מעצב התלבושות של מייקל

abigaillovesmj

New member
ראיון עם מייקל בוש, מעצב התלבושות של מייקל

בלוג בשם Michael and the Truth ערך ראיון עם מייקל בוש - האיש שביחד עם אדם נוסף בשם דניס תומפקינס אחראי לכל התלבושות של מייקל.
מצורף התרגום של הראיון:

מייקל בוש היה הסטייליסט של מייקל משנות ה-80 ועד למותו. הוא ודניס תומפקינס יצרו את כל התלבושות של מייקל וגם יצרו את הפטנט שאפשר לבצע את ה-LEAN בשביל סמות' קרימינל. הוא יצר את התלבושות של מייקל למסעי ההופעות שלו ואת התלבושות לקליפים, הסרטים וההופעות הציבוריות שלו - ואף הכין את כל החליפות שמייקל לבש במהלך המשפט. מר בוש כתב ספר שנקרא "מלך הסטייל: להלביש את מייקל ג'קסון" (KING OF STYLE: DRESSING MICHAEL JACKSONׂ). הספר אמור לצאת בסוף החודש.

שאלה:איך התחלת לעבוד בתחום?

תשובה: התחלתי כמעצב תלבושות בהוליווד.

שאלה: למה החלטת לכתוב את הספר הזה על מייקל?

תשובה: מייקל בעצמו רצה לכתוב את הספר הזה יחד איתי. הרגשתי שזו המחויבות שלי כלפיו לעשות זאת לאחר מותו.

שאלה: למה מעריצים יכולים לצפות מהספר?

תשובה: אני מקווה שמעריצים יראו את כל ההיסטוריה הגדולה של החוש האופנתי של מייקל ויעריכו את סיפורי ה"מאחורי הקלעים" שאני חולק בו. זה היא מאוד מאתגר להכניס 25 שנה לתוך 300 עמודים. אני מקווה שמעריצים יאהבו את הספר.

שאלה: האם היית צריך לקבל רשות מהעיזבון של מייקל להשתמש בתמונות שלו ובדמותו?

תשובה: כן.

שאלה: מדוע ג'ון ברנקה, אחד ממנהלי העיזבון של מייקל, כתב את ההקדמה לספר?

תשובה: ג'ון מאוד מעורב בכל מה שקשור למייקל ועושה את כל מה שביכולתו כדי לוודא שזוכרים את מייקל ומכבדים את זכרו כמו שצריך. מהסיבה הזו חשבתי שזה נכון ומתאים שהוא יכתוב את ההקדמה.

שאלה איזו תחושה אתה רוצה שאנשים יקבלו מהספר?

תשובה השראה ותחושה שמייקל עדיין פה כדי לתת השראה. אני רוצה לתת למעריצים זכרונות מיוחדים ממייקל ואני רוצה להראות להם איך כל מיני דברים נוצרו. אני רוצה שהם יראו שהקסם של התלבושות של מייקל נוצר עם מחשבה רבה מאחוריו.

שאלה: איך הגעת לקונספטים השונים עבור התלבושות של מייקל?

תשובה: כשהוא לא היה בתקופת הקלטות זה תמיד היה שיתוף פעולה בינו לביני ובין דניס תומפקינס. כשהוא היה בהקלטות דניס ואני היינו עובדים יחד ומעלים רעיונות.

שאלה: איך תתאר את סגנון הלבוש של מייקל?

תשובה: אופנת רחוב מרדנית.

שאלה: האם מייקל אי פעם פנה אליך וסיפר לך על השראה שיש לו עבור הבגדים?

תשובה: כן. היינו מסתכלים במגזינים ולוקחים משם תמונות של דברים שאהבנו ולאחר מכן מסתכלים על זה ומחליטים איזה מהסגנונות מרגש ומעניין. הוא גם אהב לראות את סגנונות הלבוש של אנשים מתרבויות שונות.

שאלה: האם אי פעם ראית את מייקל נועל נעלי ספורט?

תשובה: כן הוא היה משחק כדורסל בנוורלנד ותזכרו שהוא גם עשה את הפרסומת לנעלי L.A GEAR בארה"ב.

שאלה: בקליפ של BAD מייקל לבש חגורות ושרשראות על הבגדים שלו, מאיפה זה הגיע? מה היה הקונספט מאחורי השימוש בהם?

תשובה: תאמינו או לא אבל מייקל קנה את כל זה בחנות בשדרת מלרוז בלוס אנג'לס.

שאלה: איך הגיע הרעיון של התלבושת של מייקל במסע ההופעות דיינגרוס?

תשובה: עשינו סט של צילומים עם הצלם המפורסם, הרב ריטס, ומייקל אמר שאנחנו ניקח את הסגנון בו הוא הצטלם גם למסע ההופעות.

שאלה: של מי היה הרעיון של המכנסיים המוזהבים שמייקל לבש במסע ההופעות היסטורי?

תשובה: הוא היה צריך להיראות כמו רובוט - מכונה רוקדת וזו היתה תלבושת טובה בשביל זה. הוא היה צריך להיראות כאילו הוא לובש מתכת אך שעדיין יוכל לזוז ולרקוד.

שאלה: באיזה חומר השתמשת כדי להכין את התלבושות של מייקל להופעות שלו וכדי לוודא שלא יהיה לו חם מדי בהם?

תשובה: השתמשתי בספנדקס.

שאלה: האם הזהב שנעשה בו שימוש בחליפות של דיינג'רוס טור והיסטורי טור היה זהב אמיתי או ציפוי זהב? ואם זהב אמיתי כמה קרט?

תשובה: בגד הגוף של דיינג'רוס טור היה ספנדקס בצבע זהב. התלבושת של היסטורי היתה ציפוי זהב 18 קרט (הוא בטח מתכוונן לשריון)

שאלה: מה הקטע של השימוש של מייקל בצבעים שחור ואדום? מייקל השתמש בצבעים האלה הרבה. האם היתה להם משמעות מיוחדת מבחינתו של מייקל?

תשובה: שחור זה צבע קלאסי ועל זמני. הצבע האדום גורם להגדלה של העישונים בעיניים ומייקל חשב שהשימוש בצבע הזה יעזור להנציח את הזיכרון אצל המעריצים שלו.

שאלה: תוכל בבקשה לתאר איך אתה, דניס תומפקינס ומייקל המצאתם את הפטנט עבור אפקט ה-LEAN בסמות' קרימינל?

תשובה: זה היה תהליך. ניגשנו לזה בלי באמת לדעת איך צריך לעשות את זה אבל אחרי כמה פעמים שלא הלך לנו בסוף מצאנו. זה היה כמו מתנה מאלוהים.

שאלה: האם יש עוד המצאות ששלושתכם אחראים עליהם והציבור לא יודע עליהם?

תשובה: עבדנו על הרבה דברים לשימושו הפרטי בנוורלנד. בעיקר בכל הקשור לאומנות.

שאלה: הרקע שלך הוא בעיצוב של תלבושות לתיאטרון. איך השתמשת בניסיון הזה עבור עיצוב התלבושות של מייקל?

תשובה: תיאטרון זו אומנות שמתרחשת על הבמה והבגדים של מייקל תמיד נועדו ללבישה עבור הופעה. הניסיון שלי עזר לי עם הצורך לחשוב כל הזמן שכל מה שאני מעצב צריך להיות להופעה.

שאלה: ממי מייקל קיבל השראה בסגנונות הלבוש שלו?

תשובה: הוא אהב את הסגנון של הבגדים בהוליווד ב-1940. הוא אהב את פרד אסטר, קלארק גיבל.

שאלה: איך מייקל הגיע לסגנונות הלבוש השונים שלו לאורך השנים?

תשובה: המוסיקה השתנתה עם כל אלבום והבגדים היו צריכים להשתנות יחד עם המוסיקה. סגנון הלבוש שלו התקדם יחד עם המוסיקה שלו.

שאלה: איך לדעתך הסגנון של מייקל השפיע על תרבות הפופ?

תשובה: הוא עדיין משפיע על האופנה. בדיוק חזרתי משבוע האופנה בלונדון ונדהמתי לשמוע מעצבי אופנה מכל העולם שסיפרו לי שיש להם תמונות של מייקל והבגדים שלבש על הקירות שלהם ושהם משתמשים בו בתור השראה. הוא ממשיך לתת השראה לאמנים אחרים, למעצבים אחרים. המוסיקה שלו, ההילה שלו, המיתוסים שקשורים בו - כל זה תמיד ישפיע על תרבות הפופ.

שאלה: מתי התחלת לעבוד עם מייקל?

תשובה: 20.6.1985

שאלה: מה היה הרושם הראשוני שלך ממייקל כשפגשת אותו פנים מול פנים?

תשובה: הוא היא מאוד ביישן ואם אני זוכר נכון במשך השעתיים הראשונות הוא אמר רק שלוש מילים. הרושם הראשוני שלי היה סקרנות - שהאיש הזה שאני פוגש הוא אותו אחד שמרתק את כל העולם.

שאלה: האם מייקל היה מסוג האנשים שהסכים לנסות כל מה שהצעת לו או שהוא היה בררן?

תשובה: הוא לא היה הטיפוס הדורשני. הוא לא היה בררן. הוא ידע מה הוא צריך בשביל להראות את הריקודים שלו כמו שצריך ובשביל ההופעות שלו. למזלנו יצא לנו להבין זאת יחד איתו.

שאלה: מה היתה מידת הנעליים של מייקל?

תשובה: 43.5

שאלה: מה היה הגובה של מייקל?

תשובה: 1.77

שאלה:: האם היו לו הרבה תנודות במשקל?

תשובה: כשמייקל היה רוקד הוא היה מאבד הרבה מים ולכן מאבד גם משקל. מהסיבה הזו היה לנו את כל התלבושות שלו בכל מיני מידות. זה היה נורמאלי בשבילו לאבד 2 קילו בכל הופעה.

שאלה: האם מייקל נהג לענוד תכשיטים?

תשובה: כן הוא היה נוהג לענוד צמידים וטבעות.

שאלה: תתאר יום עבודה עם מייקל.

תשובה: היום היה מתחיל בצחוק. היינו צוחקים לאורך כל היום והיינו מסיימים את היום בצחוק. מייקל תמיד היה אומר "אם אנחנו לא הולכים לצחוק אז אנחנו לא עושים את זה".

שאלה: אמרת פעם בראיון שמייקל היה החבר הכי טוב שלך. איזה חבר הוא היה?

תשובה: נתן מעצמו בלי סוף. הוא אף פעם לא שפט אחרים. הוא תמיד דאג לכך שאנשים אחרים יהיו מרוצים לפני שדאג לעצמו.

שאלה: הלבשת את מייקל בפעם האחרונה - עבור ההלוויה שלו. איך הרגשת? איך מתכוננים לכזה דבר? מבחינה, מנטאלית, רגשית ופסיכולוגית?

תשובה: הדבר הראשון שחשבתי עליו היה שמייקל צריך שאני עשה את זה בשבילו ושאעשה את זה כמו שצריך. זו היתה התחושה הכי חזקה שלי. ידעתי שאין שום דרך אחרת לכבד אותו מלבד לעשות זאת. אני מתגעגע אליו.

שאלה: תאר את האדם שמייקל היה.

תשובה: הוא היה נדיב ונתן מעצמו עד כדי פגיעה בעצמו.

שאלה: ספר לנו על דבר אחד שמייקל לימד אותך ושעיצב את הזהות שלך?

תשובה: מייקל לימד אותי

morigo

New member
איך יצא לו 300 עמודים?!?

הוא לא ממש השתמש בהרבה מילים בראיון...

אביגייל תודה

אביגיל

תגידי.... איזה private viewing in 2009?
מה זה בכלל private viewing ?

דרושה האנציקלופדיה שלך!

abigaillovesmj

New member
מה בנוגע להלווייה?

private viewing בהקשר הזה זה כאשר משפחה וחברים קרובים נכנסים לראות את הארון ומי שמונח בו לפני קיום ההלוויה. זה בעצם מאפשר להם להיפרד בצורה פרטית יותר.

לזה התכוונת?

למעלה