ראיון עצוב עם תרצה

rotem av

New member
ראיון עצוב עם תרצה

בעיתון ת"א: http://www.tam.co.il/16_7_2004/magazin1.htm רותם.

Skippy1

New member
נוגע ללב

ליבי עם משפחת אריאל, ותרצה. ובכל זאת... אמנם, לא שופטים אדם בצערו, אך בכל זאת מספר מילים. מאיר אריאל בא באהבה לעולם, הביא אהבה לכל מי שסבב אותו. נכון שזה מתסכל שנותנים קרדיט למישהו אחר על שיר כמו ערב כחול עמוק. נכון זה מתסכל שהוא לא "נחשב" כמו נעמי שמר. אולם מאיר זה מאיר. נעמי שמר היא קונצנזוס. מאיר אריאל, תודה לאל, הוא לא! נעמי שמר, כתבה מילים לכל עם ישראל... מאיר אריאל, תודה לאל, לא! אני דוקא אוהב את העובדה שזכרונו של מאיר אריאל נשאר אנטימי, קרוב, אישי. איך אמרה תרצה במילים שלה - ירד למחתרת... לא הייתי רוצה לראות ראש ממשלה בהלוויה שלו. גם לא סגירה של כביש ראשי... מי שאהב את מאיר בחייו, ממשיך לאהוב אותו אהבה עזה גם אחרי מותו. מי שלא הבין או התחבר לשיריו, לסגנונו ולדרכו בחייו, לא יעשה זאת גם אחרי מותו. אני אוהב את הדרך בה אנחנו מנציחים את מאיר. כל אחד בדרכו. הדרך של מאיר - בצנעה, בחיוך, בדמעה... באהבה גדולה. ועוד מילה אחת. תרצה - אל תלכי!

ilovelior

New member
כתבה קשה

קשה לקרוא דברים מסוג זה. אני דווקא כן חושב שיש צורך בהנצחתו ובהפצתם של דבריו של מאיר. אני נורא נהנה כמו שאמרת מהאינטימיות וממאיר מקרוב, אבל אני יותר אהנה שמאיר יקבל תואר כמו משורר לאומי למשל , ושילדים וסטודנטים יישבו לנתח את שיריו , וילמדו לאהוב אותו, או שלא יאהבו אבל ההכרה בחשיבות האדם הזה היא חיונית. חבל שאנחנו כצאן מובל ע"י הרועה שלנו התקשורת, שהחליטה איפשהו בדרך להמנע מקשרים עם אריאל בכל אשר ילכו. אני מתעב את פרצוף העולם כפי שהוא היום, סדרי ההעדפות הם פשוט...לא.

ilovelior

New member
תרצה

אני מקווה שהטיול שלך הוא בבחינת יוצאת לשאוף קצת רוח... וחוזרת. שלא תמצאי את עצמך יום אחד מתחרטת או מצטערת או אפילו מתגעגעת למה שכה דוחה אותך היום... לא לשכוח מאיתנו! נסיעה מהנה. מצטרף לדואף בברכת אוהב תמיד...

s h a b l u l y

New member
תירצה או לא תרצה

ראיון חמוץ מאוד. הצטערתי לקרוא את הכתבה כי באמת חבל לשמוע שתירצה ממורמרת וחשה בהרגשת ניכור מתמדת. מה שתירצה לא מבינה אולי זה שמאיר הוא לא אלתרמן וגם ביאליק הוא לא,לא במונחים של יותר או פחות כמו שלא בהגדרות של שחור ולבן, מאיר זה מאיר וכמו כל המהפכות הגדולות לאורך ההיסטוריה, לא נולד האדם שידע לתפוס את המהפכה בזמנה ולהעתיק אותה לדפי ההסטוריה. אמני הרנסנס לא ידעו שקוראים להם כך בכלל בזמנם, וגם קארווג'יו לא ידע שהוא "בארוק" סטייל.מאיר כמו שהוא זה היסטוריה,הוא אולי ההיסטוריה הכי עתידית שיש לתרבות הארץ ישראלית להציע לנו היום,למרות זאת אני לא בטוח שהחברה שלנו בשלה רעיונית להכניס את מאיר לקונצנזוס החברתי-תרבותי שלה,וזה מה שתירצה צריכה להפנים,אני לא מזלזל וקטונתי מלשפוט אבל זה פשוט עיניין של זמן. בסופו של דבר זה יגיע לאיזה ועדה ידחה יחזור אחרי שנה יעלה לועדה אחרת... אבל זה יגיע, וכשזה יגיע כל הכאבים ילבינו בכותנה הנפתחת

דּוּאֶף

New member
אהבתי

את ה-"אס -אמ-אמממו"
- גדול אוהב יותר מתמיד דואף

למעלה