ראיון רפואת שיניים - חוויות

ראיון רפואת שיניים - חוויות

נתחיל מכך שהראיונות של אב"ג פשוט קלילים ליד הסיוט הזה שהם הכינו. שני חדרים, שתי גישות. חדר של טובים וחדר של רעים. התחלתי מהחדר של הרעים, ופשוט הייתי בשוק. שבע דקות של ראיון, אינספור קטילות, אינספור מילים לא קורקטיות, פשוט ארטילריה כבדה של מילים קשות. אין נחמדות, אין חיוכים, הם לא מציגים את עצמם, אלא ישר מתחילים לירות. כלל לא דיברות איתי על דירוג העדיפויות שלי, אלא התחילו ישר מגילי הצעיר, ומהעובדה שאני כלומניק מתחיל, שבעצם לא יודע מה זו רפואה, לא כללית ולא שיניים. הם גם לא זורקים עצם בשאלות שלהם, הם פשוט סוחטים אותך בציפייה שתחליט לברוח מהחדר. ואחרי החוויה המרנינה הזו אתה נדרש לעוד ראיון, למותר לציין שכבר לא ידעתי איך קוראים לי, ואז בא מטר שאלות זהה רק עם נימה יותר חביבה. ועכשיו אני תוהה, על שום מה השיטה הטיפשית הזו? מה היא משרתת? ברפואה אני יוכל להבין את הראציונל, כאן לא. הדילמות של תחום רפואת השיניים קיימות אך הן לא מאופיינות באותו החתך של הדילמות הרפואיות הטהורות. הדילמות שהוצגו לי שם היו מגוחכות, חסרות טעם, רק בשביל שאוניברסיטה העברית תוכל לשים וי ע"י השורה של שיטות קבלה מגוחכות...

orbit219

New member
מעניין מי היו המראיינים שלך

כי אני קיבלתי תחושה שונה לחלוטין מהראיונות. היו לי איתם שיחות מאוד שיטחיות, היתה לי הרגשה שאנחנו מדברים על הא ועל דא רק כדי להעביר את הזמן עד שהשעון יצלצל. לא שאלו אותי על דילמות מוסריות בכלל, למען האמת לא שאלו הרבה בכלל, בחדר השני התיישבתי, הצגתי את עצמי, והיה נראה כאילו המראיינים שלי לא היו לגמרי ערים, או סתם שלא היה להם כוח. הם לא היו לבביים, אבל הם היו די נחמדים, ולא נתנו לי להרגיש שדוחקים אותי לפינה. אני עדיין לא יודעת עם עברתי או לא, אבל זה מה שהיה...

ה"רעים" היו פסיכולוגית גבוהה ומעט

מלאה, ורופא שיניים בעל מבטא רוסי (אני לא כ"כ זוכר את מראהו) בחדר השני היה פרופ' מושונוב אחד ופסיכולוג מוזר כזה (אין לי מושג איך לתאר אותו).

לביא א

New member
לא נראה לי שזה מעיד

אין ספק ששיטת הקבלה החדשה שם קצת לא פרופורציונית, מילא הבנתי שהמקור לשינויים הוא ראש ועדת קבלה חדש עם כל מיני ראיונות מהפכניים בקשר להליך הקבלה לרפואת שיניים. סתם בשביל הרקורד, אני יצאתי משם עם הרגשה מוזרה עד מחורבנת ובסוף זה הסתיים בטוב. בכל מקרה, הכי טוב להנמיך ציפיות ולהיות מופתעים לטובה. (יש לך שבוע עד 10 ימים גג לתשובה) שיהיה בהצלחה

asiuta

New member
גם אני הייתי היום

הייתה לי הרגשה מוזרה שאין להם כ"כ מה לשאול אותי, ושהם מחכים שאני פשוט אספר להם מה שמתחשק לי. יצאתי בהרגשה שאני לא הייתי מקבלת אותי אם הייתי במקומם..

מוזר, את כבר השנייה שרושמת את זה

טוב, הייתי הראשון שלהם, כנראה כוחם תש עם הזמן...

Baffa

New member
הייתי ביום ראשון

הרגשתי מאוד רע כשיצאתי. הם גם שאלו אותי, כאילו : מה את יודעת על רפ"ש? ואיזה מחלות יכולות להתפתח בתחום הפה והלסת..לא כל כך ידעתי מה לענות .. אני חושבת שזה לא לעניין לשאול שאלות כאלו, כי אני כולה מועמדת לא רופאה. הציפיות שלי נמוכות גם ככה, כי יש 400 מועמדים סופיים, והם יקבלו רק 60. גם ככה יש לעובדי האוניברסיטה חופשה מרוכזת עד ה-22 בחודש אז עדיף לא לצפות לתשובות השבוע. ערב טוב לכולם.

morancho1

New member
בהצלחה!!!!!!

אני הייתי מקבלת אותך תוך שנייה! גם אם אני מורידה את הסובייקטיבית הברורה שלי:) שיהיה לך ה-מ-ו-ן הצלחה!

johngalt2

New member
אני חייב לומר

שתמיד שאני קורא את הרשמים שלך מהראיונות, אתה מספר שהיה איום ונורא והם ממש תקפו אותך ולא נתנו לך שום אפשרות להגן על עצמך. יכול להיות (ואני יודע שאני מניח כאן משהו מרחיק לכת ואתה נורא תתעצבן עלי, אבל תחשוב על זה בכל זאת...) שזה רק נדמה לך והבעיה היא דווקא אצלך? שוב, אני יודע שאתה ממש תתעצבן עלי עכשיו, וברור לי שאני אקבל תגובה נזעמת, אבל בכל זאת תנסה לחשוב על זה...

epsilon1

New member
לא זה היה בדיוק ככה גם אצלי

למרות שאין לי הרבה ניסיון בראיונות...

|לא מתעצבן, העיקר שזוכרים אותי|

דווקא בראיון באב"ג השנה אמרתי שהיה נפלא (ציטוט מדויק) ובשנה שעברה היה די גועלי יחסית. האם הבעיה אצלי? יכול מאוד להיות, אני די מתוסבך, אני מודה, אבל אין כמו לפרוק תיסכולים (מוצדקים או לא) אודות שיטות המיון הבדר"כ לא מודצקות הנ"ל (ולמרות זאת יותר מדי אנשים יצאו מחדר הראיון היום עם פרצוף מאובן ו"כמעט דמעות") .

morancho1

New member
תקטר כמה שאתה רוצה..

אם לא פה אז איפה? :) באמת נשמע כאילו היה מגעיל לכולם...כנראה שיש להם גישה שכזאת, למה להיות נחמד כשאפשר להיות גועלי..:) בכל מקרה מחזירה לך אצבעות!!

כן, קשה לאבחן מה הם בדיוק

רוצים מחיי המועמדים שגם ככה נראים טרוטי עיניים מרוב ראיונות ודילמות (וזה עוד לפני הלימודים, אני לא רוצה לחשוב על הצורה לאחר הלימודים). ותודה לשתיכן!

יעלד12

New member
../images/Emo24.gif

מנסיוני, דווקא שיוצאים עם הרגשה חרא זה מעיד על משהו טוב ולהיפך... מבן גוריון יצאתי ממש עם הרגשה טובה, ובמו"ר הרגשתי איכס לגמרי. לא לדאוג! שנינו הרי יודעים שתהיה רופא בסוף. אני לפחות בטוחה בזה לגמרי. אז יהיה בסדר, באמת! תאמין בעצמך, יש במה. יעל.

למעלה