ראיון רפואת שיניים

ראיון רפואת שיניים

אז גם אני סוף סוף זכיתי לקבל את הטלפון המיוחל (לא לפני שדיברתי עם המזכירות שם בשעות ביזאריות). ועכשיו לשאלות החשובות: -עד כמה הם עינו מועמדים שרשמו שיניים בעדיפות שנייה? -האם זה ראיון מצויינן או שמדובר בראיון דחייה אחרי הכל (כלומר, סלקטיבי יותר, אבל בלי ציון עדיין) -איזו תחנה יותר קשה לדעתכם? -האם עברו איתכם על השאלון שמילאתם? -עד כמה המראיינים היו עוינים? -בקשר לשאלה "למה רפואת שיניים עדיפות שנייה". בכנות ביררתי הרבה על המקצוע לאחרונה, ודי הוקסמתי, נכון, המבחר קטן מרפואה, אבל עדיין מכל הבירורים שלי יצאתי די מרוצה מהמקצוע. יש לי עם זאת תחושה, שהם מחפשים תשובה אובר מתחכמת שהולכת הפוך על הפוך (כלומר לומר שאני עדיין רוצה רפואה ובלה בלה). איך יוצאים מהתסבוכת הזו? -האם שפת גוף? (או במילים יותר פשוטות, האם היה מולכם שולחן או לא) זהו תודה לכל מי שישתף אותי בחוכמתו, כאן או במסרים

medic20

New member
בשעה טובה

לגבי העינויים, קשה לי להעיד, אני בחרתי בעדיפות ראשונה. לדעתי האישית הראיון הוא ראיון דחייה סלקטיבי להגדרתך ואינו נושא ציון כמותי כלשהו בסופו. במהלך הראיון עצמו, אני חשתי אי נוחות גדולה יותר בחלק הראשון, הסטנדרטי יותר של המראיינים הרופאים (ולא הפסיכולוגים שבתחנה השניה). הדבר נבע בעיקר מאווירה שעברה אליי מהמראיינים, כאילו אני צריך לשכנע או למכור אליבי כלשהו "מה פתאום עשיתי דבר מוזר כזה ובחרתי רפואת שיניים". כאילו שזה לא הגיוני ומשהו רקוב פה. בקשר לשאלה "למה עדיפות שנייה", אני חושב שהתשובה הכנה היא זו שתנצח שם. תברר עם עצמך למה. שפת גוף היא משהו שהייתי נותן עליו את הדעת. אמנם היה שולחן בינינו אך בנוסף למראיינים ששוחחו איתי, הייתה בחדר מישהי נוספת שלא הורידה ממני את העיניים וכתבה רשמים על דף (אני משער שהיא פסיכולוגית או מאבחנת כלשהי) שיהיה בהצלחה

epsilon1

New member
אני דווקא חושב שזה כן עם ציון

אחרי הראיון הם מסמנים בציונים של מ1 עד 5 דברים על הדף...אך יכול להיות שאני טועה. בכל מקרה, בהצלחה אנכרוניסט!

יעלד12

New member
איזה יופי לשמוע!!!!!

יהיה טוב, אני בטוחה! ואל תנסה להיום מתוחכם אובר. תבוא עם התלהבות, עם הידע שיש לך שמראה שאתה התעניינת בנושא, ועם האישיות המקסימה שלך, ובאמת שיהיה בסדר. אני מחזיקה אצבעות! יעל

בהצלחה!!!

אני די בטוח שהם נותנים ציונים של 1-5 גם וזה לא רק ראיון דחייה כזה... וכן יש בראיון עם הרופאים מישהו שיושב מאחור ומתבונן מהצד ורושם... אני מניח שהוא היה פסיכיאטר או פסיכולוג... אצלי הוא נמנע מלהציג את עצמו לעומת הרופאים. תמצא תשובה אמיתית וכנה לגבי למה לך ללמוד רפואת שיניים אם זו העדיפות השנייה שלך . אני עניתי בכנות שנישאלתי אם יתאפשר לי לעבור לאחר שנה ראשונה לרפואה כללית האם אני אעבור - עניתי כן . למרות שחשבתי שזה שרף אותי מסתבר שזה לא. לאחר מכן נשאלתי אם אני לא אצליח לעבור מה אני אעשה אז אמרתי שאני פשוט ימשיך ללמוד רפואת שיניים... אני מניח שהמראיינים לא טיפשים הם מודעים לכך שרוב המועמדים שבחרו ברפואת שיניים כעדיפות שנייה מעוניינים להיות קודם כל רופאים כללים ואם יתאפשר להם הם יעברו לרפואה כללית. ככה שהכחשה כלשהי עלולה להציג אותך באור לא אמין. אתה יכול לומר שאתה תשקול את העניין לאחר שתיחשף ללימודים ותכיר את המקצוע יותר לעומק...הם רצו לראות ידע כלשהו ברפואת שיניים אולם לא ממש היה לי כי לא בדקתי כלום, אלא סתם יריתי באוויר מהניסיון חיים המצומצם שלי...שאמרו לי שנתתי נגיד יותר דוגמאות למחלות מתחום הרפואה הכללית לעומת רפואת שיניים אמרתי שנתתי דוגמאות כלליות שרוב הציבור מכיר כמו שפעת דלקת ריאות סרטן , לעומת עששת טיפולים אורטודנטים או טיפולי שורש וחווה ביומיום לא מתוך התעניינות עמוקה יותר בתחום זה או אחר.. בכל מקרה בהצלחה!

epsilon1

New member
מוזר שהיה לכם משקיף מהצד

לי לא היו..כל חדר 2 מראיינים.

למעלה