ראיון רפו"ש

ראיון רפו"ש

לכל החברה שעברו את צמד הראיונות. איך היה? לי אישית היה די רע. הראיון הראשון עבר חלק כמו חמאה, מה שבדיעבד גרם אצלי לירידת מתח עצבנית לקראת הראיון השני. בראיון השני צמד המראיינים נתפסו וניטפלו לכל פרט קטן שסיפקתי להם. העובדה שרפואת שיניים כתובה אצלי בעדיפות שניה (למרות שבחודשים האחרונים עקב שיחות עם רופאי שיניים שונים והתבוננות בהם בזמן עבודתם הכף החלה לנטות חזק מאוד לכיוון רפואת שיניים במקום רפואה כללית) עשתה לי את החיים מאוד קשים והם דחפו אותי חזק לפינה על זה. ללא ספק הראיון הכי אגרסיבי שהיה לי.

סיון87

New member
הרגשתי כנ"ל

גם אצלי בצמד השני היה אחד אגרסיבי במיוחד, אבל עניתי לו ועמדתי על שלי לא התקפלתי, וזה מה שהם רצו לראות לדעתי. יש משהו מוצדק במעשיהם, אחרי הכל יש כ"כ הרבה שרושמים רפוא"ש כעדיפות שניה למרות שהם לא באמת רוצים בכך.

השאלה באמת מה התגובה הרצויה.

אני גם לא התקפלתי אבל הרגשתי שהם הצליחו להוציא אותי מהנינוחות. היה חלק בראיון שהמראיין ממש נתפס על העובדה שהתחלתי ללמוד ביולוגיה והפסקתי אחרי סמסטר (כדי לשפר בגרויות קיץ) וניסה ליצור לי איזו תדמית של QUITER או משהו. או שאל למה שזה לא יקרה גם ברפואת שיניים. כשעניתי לו שהפסקתי ביולוגיה כי אני לא רוצה להיות FULL TIME חוקר אלא גם לעבוד עם אנשים, לא היה רושם שזה הזיז לו יותר מדי. לקראת סוף הראיון אמרתי לו שאני לא מבין למה הוא כל כך נטפל לסמסטר הקטן הזה ושהתדמית שהוא יוצר לי היא פשוט לא נכונה.

Taba TafTaf

New member
גם לי היה די גרוע

השאלות היו זרות, ועמדו על דברים קטנים כמו למה עדיפות שנייה, למה לקבל דווקא אותך, מה יהיה אם תעשה טעות בתור רופא שיניים ובחלק הזה עשו לי מין סימולציה קטנה שבה הייתי צריך להודיע למטופל שעקרתי לו שן אחרת בטעות!! בקיצור היה מגעייייל

סיון87

New member
היית ביום שלישי האחרון?

לפי התיאורים שלך זה נשמע ממש אותו מראיין.. גם אותי הוא שאל שאלות בסגנון כמו: "את נראית לי בחורה עצמאית שיודעת מה היא רוצה, את יודעת בכלל לקבל סמכות?" ו"נראה לך שתעזבי את הלימודים באמצע?" חומוס מול פיצה, אני רוצה לומר לך שמעטים האנשים שפוגשים אותי ומקבלים ממני רושם כזה,אני באמת ילדה טובה, וגם אותי הוא הוציא רוקרית מתמרדת שלא רוצה ללמוד,כנראה הוא רצה לראות איך נגיב מול האשמות כאלה. בסוף הראיון הוא שאל אותי: "הראיון הזה הלחיץ אותך?" עניתי "קצת" הוא "מי, אני?" אמרתי "כן" "למה?" "כי לא נתת לי זמן להגיב לשאלות שלך וכו'" "טוב, צריך לחשוב מהר בחיים" ובנימה זו הסתיםם הראיון... חוצמזה, היו עוד הרבה עניינים לא הוגנים בראיון כמו למשל בחלקים שהם שאלו אותי על רפוא"ש עצמה: "מה שם השכבה הראשונה של השן?" "מה זו עששת, ומה התהליך הכימי שקורה בשן?" W D F

כן סיון, היה גם אצלי האלמנט של לחץ.

כשהם ראו שהחפירות הקטנוניות שלהם מלחיצות אותי ושאני נעשה קצת לוחמני ונלחם על דעתי, המראיינת התחילה להסביר לי שחלק ממטרת הראיון היא להלחיץ אותי, ושהם רואים סטודנטים שמאוד נלחצים בשנים הקליניות כשהם עובדים על אנשים. היא אמרה שהם מחפשים אנשים שלא יטמוטטו מהלחץ הזה. לסיום עניתי לה שלמרות מה שעושה רושם שהם חושבים עלי, אני לא נלחץ בקלות, וגם שאני מאמין שכל רופא שיניים מתחיל נלחץ קצת אפילו בטיפולים הכי סטנדרטיים. חתמתי את הנושא בכך שאמרתי שעם הניסיון יורד הלחץ- ככל שרופא צובר יותר נסיון וככל שהוא משתפר בעבודתו הלחץ שלו יורד.

garaj

New member
בבקשה תענו לי על כמה שאלות

השאלות: -מה היה מספר המרואינים (כמעט). -כמה זמן ארך הראיון. -מה שאלו בראיון. ותודה ובהצלחה לכולם........

סיון87

New member
תשובות../images/Emo26.gif

-הם הזמינו מרואיינים לפי הסדר ולא בבת אחת,לכן יצא לי לראות רק מרואיינת אחת שהייתה לפני... -שני הראיונות ביחד ארכו בערך שעה, הם יושבים שם עם סטופר, נראה לי שהם מקציבים לכל ראיון חצי שעה. -שאלו הרבההההה דברים, כיסו כמעט את הכל.. -בהצלחה!!

asiuta

New member
תגידו, נראה לכם שהם קוראים

את השאלונים לפני תחילת הראיון?

asiuta

New member
אם זומנת למרק"מ מילאת

כאלה שאלונים ארוכים ומעצבנים.. אם לא אז יש שאלונים ספציפיים לרפו"ש.

ביש5

New member
תמשיכו לספר איך היה..

לכל מי שהיה לו ראיון ר"ש ... תמשיכו לספר לנו איך היה אני עדיין מחכה לזימון .. בהצלחה לכולם

epsilon1

New member
איזה טרור אמאלה...

דיברה אליי כאילו אני איזה כלב מהרחוב וכל הזמן רק אמרה לי שאני לא משכנע אותה, עשו לי BAD COP GOOD COP...לא נתנה לי לדבר יותר ממשפט רצוף וכל זה בניגוד גמור לראיון השני ששם נתנו לי לומר את כל מה שיש לי..

אני מאמין שהרצון הכנה שלך ללמוד את

המקצוע ידבר בעד עצמו. אני גם מעריך שהראיון מול הוועדה יותר מכריע מזה של הפסיכולוגיות שנועד בעיקרו לעמוד על תכונות מסוימות.

epsilon1

New member
WELL....היא הוציאה אותי די אפס

הפסיכולוגית (נראה לי שהיא פסיכולוגית, הםל א ממש הציגו את עצמם). הרופאים היו יותר קשובים

למעלה