ראיון שני

• פותח הנושא ri99
  • פורסם בתאריך

ri99

New member
ראיון שני

מה התשובה שאפשר לענות על שאלה כמו ההבדל בין בהמה לבן אדם ? אנשים שכבר נגשו לראיון השני או שעומדים לגשת אולי אתם יודעים רק באילו נושאים שואלים דלמות מלבד סחר באיברים או המתות חסד וכו' אחת השאלות ששאלו חברה שלי היא האם היא הייתה נותנת למישהו שחולה במחלה סופנית ואליום אם היא הייתה יודעת שאחת מתופעות הלוואי של חומר זה הוא קיצור חיים מה הייתם עונים על דבר כזה אם גם הייתם יודעים שחומר זה מאושר בחוק , האם אפשר להתייחס לזה כהמתת חסד אקטיבית ? תודה לכל העונים ...

Phrenum

New member
הדעות המופרעות שלי...

ההבדל בין אדם לבין בהמה? אני יכול להתחיל בהרצאה מאד צינית על זה... אבל אנחנו לא עדיפים על חיות והיכולת שלנו לחשוב באה עם כמות עצומה של אחריות שרוב האנשים לא לוקחים על עצמם. אם אני נותן לחולה סופני טיפול מקצר חיים לא אומר שאני ממית אותו... מקצר חיים זה אומר שהוא היה חי שנה פחות אם היו לו עוד 50 שנים לחיות ואם מדובר בלחיות יום פחות או שבוע פחות אבל הוא לא יתענה מכאבים בזמן שנותר לו, אני חושב שזה פשע למנוע את זה ממנו. חוצמזה, למרות החוק, אני חושב שזו זכותו המלאה של אדם למות מתי שהוא רוצה.

natalysh

New member
ההבדל הוא ביכולת לבחור.

לבהמה אין יכולת לבחור בנוגע לדברים שונים בחייה. האדם גורלו בידיו.

זה לא ממש נכון

החיות יכולות לבחור בדיוק כמוני וכמוך, רק שאנחנו גם מודעים (לרוב) לכך שאנו בוחרים.

Y a n i B

New member
לא נמאס להם מהשטויות האלה<?

כנראה שלא. זו שאלה מטא-פיסית. אותנו זימנו להתעסק בעניינים של הפיסי. או שלא?

בן100

New member
נפש האדם, תבונת האדם

ממליץ לך לקרוא את הספר "נפש תבונה מחשבה".

בן100

New member
ולא

אני לא חושב שהשאלות האלו מטומטמות. אלו שאלות עמוקות מאוד.

אביביאן

New member
ראיון שני ועוד מיני תרגימא...

אני לא נוהג לרשום בפורום יותר מידי. אם הדברים שלי יהיו לכם לעזר- תהנו! אז ככה גם לי היה ראיון עם פרופ' גבי שרייבר ועם ד"ר פיינר גל. הראיון היה מעניין מאד... האוירה הייתה נעימה- אבל סיכמנו שזה לא אומר כלום. גם אני נשאלתי לגבי ההבדלים בין חיה לבן אדם. דיברתי על יכולות פיזיות שיש לאדם שמוכיחות כי יש לו מורכבות שחסרה לחיות אחרות. דיברתי על תכונות שיש לאדם לעומת חיה- מצפון, יכולת למידה- קריאה וכתיבה וכיו"ב. לחלק מהדברים הגעתי לאחר רמזים... סגרתי את העניין בכך שאין להתעלם מהעובדה שאנחנו משתמשים בהם לצורכינו ולא להיפך. נשאלתי כמה לדעתי פעולה כירורגית דורשת מהרופא להיות אגרסיבי. נשאלתי איזו שאלה אני ממליץ להם לשאול מרואיינים. ועוד המון שאלות אישיות. מקווה שנתראה במסדרוני הפקולטה...

למעלה