ראיון NBC בווידאו עם ארמסטרונג

Mont Ventoux

New member
ראיון NBC בווידאו עם ארמסטרונג

מי שרוצה יכול גם לבחון את שפת הגוף בתשובות על השאלות. הכניסה לראיון היא דרך הלינק בצד ימין (אגב, יש שם עוד כתבות למעוניינים). לראיון ב-NBC

האם ארמסטרונג צריך לפרוש?

באתר של NBC יש סקר ששואל את השאלה הזו. 70 ומשהו אחוזים סבורים שהוא צריך להגיע גם בשנה הבאה. מה אתם חושבים צריך לפרוש או לא? אני בעד פרישה, זהו הוא הגיע לשיא והכי טוב לפרוש כשאתה אלוף. הגיע הזמן לפנות את הזירה לילדים החדשים בשכונה.

DubiStein

New member
גם אני!!!

ido mazor

New member
לפרוש מהטור, לעבור לתחרויות אחרות

כמו שיאיר כתב בהארץ לפני כמה ימים (לגבי אתגרים אפשריים של לאנס לעתיד), וכמו שאני מפנטז כבר שנה בערך, אני חולם שלאנס ישאיר את הטור לצעירים ויעשה שנה של ג'ירו+וואלטה. בינינו, מה ההבדל בין 6 ל-7 נצחונות בטור? את השיא הוא כבר שבר שיגוון קצת, ויעשה גם לנו את החיים יותר מעניינים. הטור בכל מקרה יישאר הטור, והשתתפות של לאנס בגרנד טורים אחרים תקפיץ את ההתעניינות בהם. וזה גם יתאים לפרו-טור. אז יאללה!

אני לא בטוח שהוא ינצח את הג'ירו...

בג'ירו יש רק נג"ש אחד, ובניגוד לבאסו. קונאגו יכול לנצח אותו בהרים ובספרינטים. סתם, לא לקחת אותי ברצינות. קונאגו עדיין לא מסוגל לנצח את ארמסטרונג, או שכן?

ido mazor

New member
שום דבר לא בטוח

מה שבטוח שיהיה מעניין! לראות את לאנס מול סימוני וקונאגו והשאר בג'ירו, או מול ואלוורדה הראס ושות' בוואלטה, יהיה מעניין. לי פחות חשוב מי ינצח, העיקר שיהיה מעניין.

Mont Ventoux

New member
בנתיים מעניין לראות שקבוצות

רבות, כולל דיסקאברי, מחזרות אחר אופננים איטלקיים (או לא) שיעזרו להם בג'ירו.

IlanShacham

New member
ההבדל בין 6 ל 7

יכול להיות עוד 50 שנה של החזקת השיא. כל נצחון נוסף משפר את סיכויו לאלמותיות...

ido mazor

New member
אני לא חושב שזה מה שמטריד את לאנס

אם ישברו את השיא שלו עוד 20 שנה או עוד 50 שנה. אני לא חושב שזה מה שבראש מעייניו. הוא אוהב אתגרים ואוהב לרכב ולנצח במירוצי אופניים. בראיונות איתו אפשר לראות שמצד אחד הוא מאד מאד אוהב לרכב בטור, וזה מחייב מחויבות של שנה שלמה, ומצד שני בא לו לנסות את הג'ירו ואת שיא השעה ולרכב שוב באליפות העולם.

KobeRider

New member
כל כך קל להגיד

כל כך קשה להבין. ספורטאים לא רואים את עצמם כמוצר שמגיע השיא שלו. החשיבה שלהם שונה לחלוטין מכל מה שמי שאינו ספורטאי מקצועי יכול להבין. אפילו פרשנים מהוללים, כאלה שלא היו ספורטאים או כאלה ששכחו מה זה להיות ספורטאי צמרת לא מצליחים להבין אותם. ספורטאי צמרת עוסק כל החיים שלו בספורט, כל השנה, כל השבוע, כל היממה. ארמסטרונג הולך לישון עם האופניים שלו וקם איתם בבוקר, הוא לא יורד מהם לשנייה - כשהוא לא רוכב עליהם הוא חושב עליהם והוא חולם עליהם. מייקל ג'ורדון חי כדורסל, נושם כדורסל 24 שעות ביממה. אנשים לא מצליחים למה הוא חזר לשחק פעמיים אחרי הפרישה הראשונה שלו, וזוהי בדיוק הסיבה : האנשים הללו לא מכירים דרך אחרת לחיות. סתם דוגמא מעולם אחר. בתור אספן של הנדריקס יצא לאסוף איזה ראיון אחד או שניים (או 129) איתו. באחד מהם שואלים אותו כמה זמן הוא מנגן על גיטרה ביום. לקח לו כמה דקות בכלל להבין על מה השאלה (גם כי הוא היה קצת מסטול) בסוף הוא ענה - הגיטרה נמצאת לידי במיטה, אני קם בבוקר ושם אותה עלי, הולך איתה לשירותים, מכין איתה חביתה, הולך איתה לחברים, מעשן איתה, מופיע איתה, הולך לראות הופעות של אנשים אחרים איתה. חוגג איתה במסיבות בלילה, ובסוף נזרק על המיטה והיא לידי. בין לבין גם יוצא לנגן קצת. אז נכון שלארמסטרונג יש את שריל לידו, אז אני מניח שזוג האופניים נמצא בפינה. אבל הנקודה היא שהבן אדם לא מסוגל אפילו לדמיין שנה שבה אין לו טור ביולי (ולא אני אמרתי את זה).

בלי להמעיט מהישגו של ארמסטרונג

הרי שהיו לו התנאים האופטימליים לסדרת ניצחונות שכזו, תנאים שלא היו להינו, מרקס, בוודאי שלא לאנקטיל, ואפילו לא לאינדוראין. לארמסטרונג יש החירות לסובב את כל העונה שלו סביב הטור, ולהתחרות אך ורק באותם מירוצים שהוא בוחר. אין לו תכתיבים של נותן חסות כמו לג'ילברטו סימוני למשל, ואף אחד לא מכריח אותו לבזבז אנרגיה על מירוצים שיקלקלו לו את הטור - או את המצברוח - כמו האולימפיאדה או אליפות העולם. כך שהוא לא נשחק עונה אחר עונה בעשרות מירוצים בשנה, כמו רוכבים אחרים, במיוחד בדורות הקודמים. ובכלל, ההפסקה שכפתה עליו מחלת הסרטן עשתה לו רק טוב, כרוכב אופניים, כי היא נתנה לו פסק זמן למנוחה והתחדשות, והוסיפה כמה שנים טובות לקריירה שלו. אילמלא המחלה, אני משערת שהיה כבר פורש בינתיים מן הספורט, עייף ושחוק כמו, נגיד, ידידו קווין ליווינגסטון. אגב, ארמסטרונג לא המציא את השיטה של להתמקד רק בטור, הוא רק שיכלל אותה. מיגל הגדול העז לא לרכוב בוואלטה כי זה היה מחרב לו את הטור, ובנסטו מילאו פיהם מים. מה הוא יעשה בשנה הבאה עם הפרוטור? עוד לא ברור. אם אתם שואלים אותי, אז אני מאמינה שהוא יתמקד בטור ולא ישתתף בג'ירו או בוואלטה. הרי יש לו נותן חסות חדש, וקשה לי להאמין שמי שמשלם כל כך הרבה כסף לארמסטרונג יסכים לראות אותו מוותר על הטור, אפילו אם נניח לרגע שצודקים אלה שאומרים שהוא היה רוצה להתחרות בג'ירו.

ובכלל, אני חושבת שתחכו פחות זמן

ממה שנדמה לכם ליורשו של ארמסטרונג. כל אלוף רק משכלל את שיטותיו של אלה שהיו כאן לפניו, וגם לארמסטרונג יקום יורש. עוד תראו.

ido mazor

New member
אפרת מי לדעתך יהיה היורש?

מי מהרוכבים הצעירים הרשים אותך שיוכל להתפתח ולהיות רוכב "שלם" ומנצח ראוי בטור? קונאגו? באסו? ואלוורדה? מישהו אחר?

לדעתי ווקלר...

עזבו את זה שהוא החזיק את החולצה 9 ימים... אלא בגלל שרואים עליו שהוא נחוש לנצח! תסתכלו עליו איך הוא עלה את הפיראנים, תסתכלו לו בעינים ותראו דם! הבן אדם לא מוותר, הוא קובע מטרות ומשיג אותם! הנחישות שלו תזכה אותו בטור, חכו ותראו! אולי לא שנה הבאה ולא עוד שנתיים אבל בקרוב כי יש לו להשלים פערים (ועדיין תסתכלו מה הוא עשה...). לדעתי הוא עתיד הטור.

צחי נ

New member
אמסטרונג חייב להגיע לטור הבא ו.....

להפסיד בלי להתיחס לעכברי אופנים שעוקבים אחרי בספורט הזה כבר הרבה שנים עם אמסטרונג או בלעדיו הפופלריות העצומה ממנה נהנה הטור בשנים האחרונות (בלי להתיחס לצרפתים ) היא בעיקר בזכות לאנס זו השנה השניה בלבד בו מועבר הטור בשידור ישיר בארה"ב שנה ראשונה אצלנו (סחטין לערוץ 1) אחרי פרשת פסטינה ב 98 וללא אמסטרונג והסיפור האישי משנת 99 ואילך ענף האופנים בכלל והטור בפרט לא היה ממריא לשיאי פופולריות כמו היום ולכן לדעתי אמסטרונג חייב להשאיר יורש ראוי על מנת למלא את החור הגדול שהוא ישאיר עם פרישתו תארו לכם שנה הבאה איבן באסו ,קונאגו ,מאיו ואולי פלויד לנדיס נותנים בראש ללאנס בטור , וקם למלך יורש ראוי (עדיף אמרקאי ) חילוף הדורות חייב להתקיים על מגרש המשחקים אם המסטרונג פורש ולא מגיע שנה הבאה וכל המאכזבים של השנה יתחרו על הצהובה (הרס,המילטון סימאוני וכו' ) הטור יאבד הרבה מהפופלאריות שלו ומהענין שלו במיוחד לאור הכישלון שלהם השנה לעמוד בקצב של לאנס. זה יהיה טור לכיתה הטיפולית אז בתקווה לראות דור חדש וטוב שלא מפחד מאסטרונג כבר בטור הבא ולהרס סימאוני המילטון אולריך ושות' נשארו עוד כמה דירות פנויות באחוזת ראשונים (תקחו גם את וירנק בבקשה אני לא יכול יותר לראות את החיוך האינפנטילי שלו על מסך הטלויזיה יותר )

IlanShacham

New member
יפה אמרת!

ניתוח יפה מאוד. גם ההערה של אפרת בנוגע לנותן החסות החדש נראית לי מאוד נכונה.

צחי נ

New member
הוא סובל ממחלה איטלקית ידועה

לא יודע לרכוב נגד השעון ועד שהוא לא ילמד לטעמי הוא לא יזכה בטור אולי בג'ירו

למעלה