בלי להמעיט מהישגו של ארמסטרונג
הרי שהיו לו התנאים האופטימליים לסדרת ניצחונות שכזו, תנאים שלא היו להינו, מרקס, בוודאי שלא לאנקטיל, ואפילו לא לאינדוראין. לארמסטרונג יש החירות לסובב את כל העונה שלו סביב הטור, ולהתחרות אך ורק באותם מירוצים שהוא בוחר. אין לו תכתיבים של נותן חסות כמו לג'ילברטו סימוני למשל, ואף אחד לא מכריח אותו לבזבז אנרגיה על מירוצים שיקלקלו לו את הטור - או את המצברוח - כמו האולימפיאדה או אליפות העולם. כך שהוא לא נשחק עונה אחר עונה בעשרות מירוצים בשנה, כמו רוכבים אחרים, במיוחד בדורות הקודמים. ובכלל, ההפסקה שכפתה עליו מחלת הסרטן עשתה לו רק טוב, כרוכב אופניים, כי היא נתנה לו פסק זמן למנוחה והתחדשות, והוסיפה כמה שנים טובות לקריירה שלו. אילמלא המחלה, אני משערת שהיה כבר פורש בינתיים מן הספורט, עייף ושחוק כמו, נגיד, ידידו קווין ליווינגסטון. אגב, ארמסטרונג לא המציא את השיטה של להתמקד רק בטור, הוא רק שיכלל אותה. מיגל הגדול העז לא לרכוב בוואלטה כי זה היה מחרב לו את הטור, ובנסטו מילאו פיהם מים. מה הוא יעשה בשנה הבאה עם הפרוטור? עוד לא ברור. אם אתם שואלים אותי, אז אני מאמינה שהוא יתמקד בטור ולא ישתתף בג'ירו או בוואלטה. הרי יש לו נותן חסות חדש, וקשה לי להאמין שמי שמשלם כל כך הרבה כסף לארמסטרונג יסכים לראות אותו מוותר על הטור, אפילו אם נניח לרגע שצודקים אלה שאומרים שהוא היה רוצה להתחרות בג'ירו.