אני כל שבוע נתקל לפחות בבעיה אחת.כמו שאמר ברוו: רצוי מאוד למשוך את הראיון לכיוון שלך ולהתמקד בדברים שעשית.
השאלות שאתה צריך לבוא עם תשובות מוכנות:
תיאור של מערכת/פיצ'ר/משימה מורכבת שעבדת עליהם
לפחות שתי בעיות שנתקלת בהן ואיך פתרת אותן
כישלון אחד (אולי רלוונטי יותר לתפקידים בכירים)
במידה ואתה מציין שעבדת בסביבות מסויימות, פרימוורקים, ספריות, API וכו' - צריך לדעת לענות על שאלות בנושא. ברוח הימים האלה: שאלות ברמה "סבירה"...
אני כל שבוע נתקל לפחות בבעיה אחת.
אני פותר אותה בלהמשיך ולעבוד עליה..
אני מניח שתשובה בסגנון "ניסיתי להסתכל מזוויות שונות ובסוף פתרתי", לא טובה מספיק?
הכוונה ב"בעיה" זה לנהל דיון טכני מפורט על הנושא. במקום שהם יתנו לך בעיה טכנית שהם חשבו עליה, הם רוצים לשמוע אותך מסביר על בעיה שהתמודדת איתה. אז לא הכוונה שהבעיה היתה שאיחרת לאוטובוס אז לקחת את הבא אחריו, וגם לא שלא התקמפל לך הקוד אז תיקנת את הסוגריים שהיו חסרים.
זה לא שנתנו לך לתקן באג בקוד, או היית צריך לרשום פעולה קטנה שלא ידעת והיית צריך ללכת ל-SO רגע ולהעתיק משהם שורה או שתיים.
הכוונה למשהו שבאמת היית צריך לשבור את הראש עליו, אולי אפילו זמן רב, משהו שלא יכולת לקבל עזרה לגביו מאנשים אחרים בחברה עם יותר ניסיון, משהו שבאמת הצריך חשיבה מחוץ לקופסה, וכו'.
"ניסיתי להסתכל מזוויות שונות" זו התחלה של תשובה.
אם תוכל להרחיב על המתודולוגיה, למשל "חשבתי על זה בתור X, אבל אז עלה לי הראיון ש-A מתנהג בצורה Y ואולי בעצם צריך להסתכל על כל העסק כ-Z, כי אז האלגוריתם B מתאים פה והוא יעיל מאוד" זו תהיה תשובה מלאה ומעניינת שתדגים את דרך החשיבה שלך למראיין, שזה אחד הדברים החשובים בראיון טכני.
מקווה שאתה מבין לאן אני חותר, קצת קשה להסביר את זה... (לפחות לי)
בהתחלה לא חשבו שהייתה שם בעיה, אבל התחלתי לקרוא והבנתי שיכולה להיווצר שם בעיה.איך מצאת אותה?
הבנתי, תודה רבה!זאת דוגמא מצויינת. תפרט קצת יותר על הלמה, איך, מה עוד היית צריך לפתור על הדרך, את מי היית צריך לשכנע....
זו טעות נפוצה לחשוב שצריך להגיע עם איזה פתרון מבריק לבעיה שכולם שברו עליה את הראש ועכשיו אתה בדרך לרשום על זה פטנט.
הרוב תלוי באופן הצגת הבעיה והפתרון, העומק, ההקף והמורכבות שלו. race condition יכול להיות מקרה טוב אם מציגים אותו כסיפור.
עוד אפשרות זה ללכת לכיוון ההפוך: לחשוב על פיתוח ארוך שעשית ואז להציג אותו כבעיה. דוגמה: נניח שבמשך חודש עשית ריפקטור למודול גדול + שכתובי קוד, משהו די מבאס שכנראה לכולנו יצא לעשות.
בדיעבד אתה יכול להציג את הבעיה בצורה קוהרנטית: איך קוד ישן לא תמך בדברים מסויימים, למה הוא נכתב כך מלכתחילה, איך נתקלתם במצב שכבר לא היה אפשר להמשיך. ואז את השכתוב, איך הרכיבים עבדו בעבר לעומת המצב החדש, איך נמנעתם מבאגים של רגרסיה, תאימות לאחור, איזה שיפורים הכנסת וכו'. זה גם בסדר גמור להציג עבודה של הצוות כמשהו שעשית ולהעיר שעבדת על זה עם עוד אנשים.
אני מניח שתשובה בסגנון "ניסיתי להסתכל מזוויות שונות ובסוף פתרתי", לא טובה מספיק?
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.