ראייה אחרת לדברים...

Airbag

New member
ראייה אחרת לדברים...

שלום לכם. חלקכם אולי מכירים אותי מפורום חיות מחמד,ומי שלא- אז אני רוני ויש לי כלבת טרייר מתוקה בת 3 חודשים. ולעניין: אני רוצה להציג בפניכם את דעתי בנושא של צמחונות, טבעונות.... לדעתי, אין לשלול מן האדם את זכותו הטבעית לאכול בשר או כל דבר אחר(אוכל כל). אבל, כמו הרבה דברים אחרים בעולם, הדרך שבה האדם עושה זאת היא נוראית!!!!! ופה צריך להתמקד עיקר המאבק ולא ב"הכרחת" אנשים אחרים להיות צמחוניים. אני בטוחה שגם בזה אתם עוסקים, ואני אשמח לתרום בכל מה שקשור בנושא זה, אבל בינתיים אני לא חושבת שאני יכולה להפסיק לאכול בשר. זה עלול לפגוע בי פיזית, וגם אם לא, אני גם לא מוכנה להקריב את החלק הזה מעצמי... תקראו לי בן אדם רע... אבל זה מי שאני. צריך להתמקד בחקיקת חוקים, שוליים ככל שיהיו- עדיף מכלום, לצמצום, עד כמה שאפשר, סבלם של בע"ח גם אם זה מפריע לכל העוסקים בדבר להרוויח כמה שיותר כסף במינימום זמן. בכל מה שקשור למאבק הזה- אני איתכם!!!

CowLover

New member
היי רוני

קודם כל שתדעי שלמרות שיש אנשים שמנסים להכריח אנשים אחרים להיות צמחונים ומסתכלים אליהם מלמעלה אני לא אחת כזאת. וגם הרבה אנשים מהפורום הזה הם לא. מה שכן יש הרבה אנשים שאינם מיודעים למה שהולך במשקים ובעולם החי בכלל וזאת אחת המטרות הכי חשובות וגדולות - לידע. אני שמחה שאת איתנו במאבק בסבל של בעלי חיים במשקים. כל תרומה עוזרת למאבק.... ותני לי לשאול אותך שאלה, את עושה משהו במאבק הזה?

Airbag

New member
עוד לא, בגלל זה...

באתי לפה. מה אני יכולה לעשות חוץ מ-לא לאכול בשר? הצעות יתקבלו בברכה.
אין שום אפשרות לאכול בשר, כדרך הטבע ולא תוך התעללות בבע"ח המסכנים?

היי, קראתי את השרשור שלכם

וזאת באמת שאלה מעניינת, רוני. גם אני לא צמחונית ולא חושבת שיש להמנע מאכילת בשר, בדיוק כשם שלא היינו מונעים מבעל חיים אחר לאכול משהו כי הוא מזיק למישהו אחר. אני חושבת שהבעיה כאן היא המסחור. כשמתחילים לפטם אווזים או בעלי חיים אחרים כדי לעשות אותם יותר "מלאים" (לא ידעתי איך לנסח את זה אחרת) ולשחוט בשיטתיות, זה כבר לא אכילת בשר בדרך הטבע. רעיונות לפתרונות אין לי כרגע לצערי. בעידן המודרני, כשהכל מושתת על תעשייה וחומריות, זה באמת בעיה אני מודה. אבל אשמח לקרוא כאן רעיונות אם יהיו.

Eclipsed 0

New member
לאכול בשר כדרך הטבע ?

בשביל זה את צריכה להתקין לעצמך ניבים ולרוץ אחרי איילות באחו. אני בספק אם בן אדם יכול לאכול בשר כדרך האבע, זה לא הטבע שלו.

שמנתולה

New member
???

מה זאת אומרת לגדל ניבים ולרוץ אחרי איילות באחו? זה מה שבני האדם עשו במשך מליוני שנים ועדיין עושים בארצות לא מפותחות.

תתפלא לשמוע...

אבל זה בדיוק מה שהיה עושה האדם הקדמון! כשעוד לא התפתחה הציוויליזציה, כשעוד לא היה דבר שנקרא כסף, האדם היה צד כאשר הוא חש רעב והציד לא היה אז מסחר (אם בכלל היה דבר כזה שנקרא מסחר). לכן אמרתי שבעידן המודרני זאת אכן בעיה. בעידן שבו הכסף מדבר מי בכלל זוכר שאפשר לחיות אחרת?

Talia E

New member
אבל בואי נדבר על היום...

כיום גופך (ויתכן שגם נפשך) אינו ערוך לצוד בכוחות עצמו. הוא כן ערוך לקטוף בכוחות עצמו... מה דעתך על הרעיון (שאני בעצמי לא סגורה עליו
), שכחלק מהאבולוציה האנושית - צמחונות היא הצעד הבא? שמעתי רבות מאנשים הסבורים כי הטכנולוגיה היא חלק מהאבולוציה; אם היא חלק מהאבולוציה ובאפשרותנו לקחת B12 שמקורו בצמחים, במקום להסב סבל לבעלי חיים, אולי זה הצעד הבא?

shanty.G

New member
ברוכה הבאה רוני../images/Emo140.gif

אני שמחה שהצטרפת אלינו לפורום, יש המון דברים שאפשר לעשות כדי לעזור
גם אני לא בעד להכריח אף אחד להצטמחן או לעשות כל דבר שבניגוד לרצונו, שינויי הרגלים צריכים לבוא מתוך הבנה. את הנושא הבריאותי לא אוכל לכסות כאן, אבל אוכל לומר לך שכל אדם בכל גיל, יכול לעבור לתזונה צמחונית אם רק יבחר בכך. מעבָר לתזונה צמחונית דורש מעט תשומת לב מעבר ל"רגיל" למרכיבי המזון השונים. אני, ורבים מבאי הפורום הנוכחי וגם בפורום צמחונות/טבעונות עברו לתזונה צמחונית מוקדם בגיל העשרה
. כך שאם מדובר בבעיה הזו, אז יש פתרונות, אם רק תבחרי בכך. אם הגעת אלינו בגישה חיובית ופתוחה, את אדם טוב, ובכל מקרה, אף אחד פה לא יאכל אותך (רק אם תגיעי בלילות של ירח מלא
) ישנן דרכים נוספות לעזור למיזעור הסבל של חיות משק: מעבר לצריכת ביצי חופש, מיעוט מוצרי חלב פרה ומעבר למוצרי חלב עיזים או מעדני סויה ועוד ועוד. את יכולה לבקר באתר של אנונימוס על כל אגפיו הענפים והמחודשים, שם תמצאי הרבה חומר על הנושא. לגבי חקיקת חוקים: את צודקת, ומוזמנת להצטרף למאבק, בו התפקיד העיקרי שלנו הוא בעזרה בכתיבת מכתבים לגורמים המתפרסמים פה מפעם לפעם, בעיקר כשמתקרבות ישיבות כנסת חשובות וכיוב´. אם תדפדפי בדפים האחרונים, תוכלי לראות מה העניינים הבוערים. ועוד כל מיני: האם את מכירה את נושא החרמת המוצרים אשר מנוסים על בע"ח? את מוזמנת להציץ במאמרים ובקישורי הפורום, תמצאי שם בין השאר מדריכי קוסמטיקה וחומר נוסף בו תוכלי להיעזר. יש דוכני הסברה, החתמה על עצומות; השאלה מה את מוכנה לעשות עבור הנושא
...מה דעתך על הפעלת הכיתה בנושא?
shanty

Airbag

New member
שאנטי יקרה...

תודה רבה על קבלת הפנים החמימה! בקשר לאכילת בשר- אני יכולה להעיד על עצמי שאני בחיים לא אצליח להפסיק לאכול בשר, במיוחד כשכולם סביבי אוכלים ממנו והרבה. אני יודעת שבמצב העולם כיום זוהי הדרך העיקרית לעזור, אבל באופן עקרוני אני מאמינה שמגיע לנו לאוכל בשר. אני רוצה לעזור במניעת הסבל בגידול הבקר וכמובן לא אוכל כבד אווז או בשר עגל. איפה אוכל להשיג ביצי חופש? ומה ההבדל בין צריכת מוצרי חלב פרה לחלב עיזים? אבל יש לי קצת בעיה עם צריכת מוצרים כאלה, ומוצרים שלא נוסו בע"ח- בגלל שאני לא בן אדם מבוגר, ההורים שלי אחראים על כל זה ודי קשה לי לשלוט על זה. אני מנסה להגיד להם לקנות משהו אחר שאני מגלה שאנחנו משתמשים במוצר שנוסה על בע"ח אבל הם לא ממש מתייחסים. אני אבקר באתר של האגודה למען מניעת ניסויים על בעלי חיים ואכתוב להם רשימה חדשה של מוצרים שנקנה במקום אותם מוצרים. אני מקווה שהם ייתייחסו, אני אנדנד להם! ובאותו עניין- הוטרינר המליץ לנו להאכיל את פיבי(כלבתי המתוקה) ביוקונובה ועכשיו בפורום גיליתי שהם עורכים ניסויים על בע"ח. לפיבי יש קצת בעיות עם התזונה והעיכול שלה, לפני זה האכלנו אותה בסאנס דיאט ואחרי שהחלפנו המצב השתפר. אנחנו נהיה אצל הוטרינר עוד כמה ימים בשביל חיסון ואני אשאל אותו אם אפשר להחליף, אני מקווה שזה לא ישפיע לרעה על פיבי. זה נורא שחברה שאמורה להיות למען בע"ח עושה ניסויים נוראים כאלה. ושאנטי, בקשר להפעלת הכיתה- לצערי, אני מאוד שונאת לעמוד בפני קהל, קטן ככל שיהיה... אז זה כנראה לא ילך. אבל בנוגע לשאר הדברים, אני אתעדכן פה בפורום ואראה מה אני יכולה לעשות. שוב תודה,

goldy27

New member
אהלן רוני ברוכה הבאה לפורום שלנו

בקשר ל"בחיים לא אצליח להפסיק לאכול בשר", מה שיש לי להגיד זה NEVER SAY NEVER. אם אחד כמוני, שהיה אוכל בשר כפייתי, הצליח להפסיק לאכול בשר אז כל אחד יכול. וגם בבית שלי אוכלים בשר בכמויות. המשפחה שלי לא יפסיקו לאכול בשר (חוץ מאחותי, שנהייתה צמחונית). בדעה שלהם, אוכל צמחוני זה לא אוכל, זה שאריות. מה לעשות? מסתדרים עם זה. משתדל רק לא להתווכח ליד השולחן על הנושא. אבל כמו ששנטי אמרה, גם אם לא מפסיקים לאכול בשר אפשר באמת לצמצם צריכת מוצרי בשר ולעבור למוצרים שלא כרוכים בהתעללות (כמו מוצרי סויה, למרות שיש כאלה שיגידו שלסויה כואב כשקוטפים אותה). חבר שלי עדיין אוכל בשר אבל תומך במאבק נגד פיטום אווזים ואף ביקש ממני סטיקרים להפצה. חוץ מזה, הוא הפסיק לאכול בשר בחוץ (בהקשר זה אמליץ לך על תחליף להמבורגר רגיל - המבורגר פטריות. טעים מאד ומומלץ בחום). אז אני מניח שנוכל להסתדר. בקשר לביצי חופש, אותם ניתן להשיג כיום בכל סופר, ומחירם לא כזה היסטרי לעומת ביצים רגילות. חלב עיזים, לפי מה שידוע לי, כרוך בפחות התעללות מחלב פרה ולו משום העובדה שזה עוד לא ממש נהיה תעשיה כמו תעשיית חלב הפרות. ומאחר ואין ייצור המוני של זה, לא גורמים (עדיין) לעיזים להפיק יותר חלב. אם טעיתי, תקנו אותי. בקשר ליוקנובה, יש עוד המון סוגים של אוכל לכלבים. ניסית בונזו או דוגלי? אולי פורינה? פדיגרי אולי? זה אוכל די יוקרתי ולא שמעתי על פדיגרי דברים רעים. בקשר להפעלת הכתה, אולי אפשר לשקול הקמת דוכן בחצר ביה"ס בהפסקות? תוכלי לקבל חומר מאנונימוס וכדאי אולי שתדברי עם המנהלת לקבל אישור. ואם זה גדול עליך אולי תמצאי עוד מישהו בביה"ס או אפילו בכיתה שלך שמחפש להיות פעיל ואם לא, לבקש מאחד החבר´ה באנונימוס לבוא לביה"ס לעשות הסברה או לעזור לך בדוכן. בהצלחה, אורן

אני מסכימה עם גולדי27, ועם זאת...

אני חושבת שהפסקת הרגל (מגונה ככל שיהיה) - זה לא משהו פשוט כל-כך. וזה בהחלט דורש הגעה לרמת מודעות די גבוהה, וכמובן - גם כח-רצון ומוטיבציה לעמוד מול הפיתויים להם היינו רגילים. אני לא חושבת שיש טעם בכלל לשכנע מישהו להיות צמחוני, או לא. זה מן משהו שמגיע מ´בפנוכו´... מן היגעלות פתאומית מבשר. אצלי, למשל - זה קרה בעיקר אחרי שראיתי איך מובילים את העגלים האומללים במשאית דחוסה.... כל ביס בבשר בקר - היה מעורר בי גועל, ותחושת קניבליות לשמה. וכך, הפסקתי, בהדרגה, לאכול בשר בקר. אח"כ, כמובן, בא בשר העוף (בשניצל אני עדיין חוטאת לפעמים, אבל - היום, בניגוד לעבר, זה משהו שלא מעורר בי תאבון רב. לפעמים, אפילו באמצע הביס עולה בי המחשבה על החיה שמאחורי השניצל - והתאבון פג ונעלם לו....מתכון טוב לדיאטה
) מעבר לכך, נכון להיום, זה לא נכון שבשר הוא מזון מיותר עבור האדם. אכילת בשר מספקת לבני-אדם מקורות מעולים לחלבונים, וויטמינים (למשל B12), מינרלים (ברזל), ואם לא אוכלים בשר - יש להצטייד בתוספים מתאימים, שיספקו את כל הנ"ל.

למעלה