ראייה 15/6 אצל ילדה בת 4

גן שיר

New member
ראייה 15/6 אצל ילדה בת 4

שלום רב,
ביתי בת 4 ומרכיבה משקפיים מגיל שנה ועשרה חודשים. יש לה רוחק ראיה והיא מרכיה משקפי מולטיפוקל. המספר שלה עומד כיום על 7+ לראייה מרחוק 10+ לראייה מקרוב (אם אני מבינה נכון) לפני מספר חודשים היינו אצל רופא עיניים פרטי שאמר לנו ששתי העיניים שלה עצלות בגלל הגיל היחסית מאוחר שבו היא התחילה להרכיב משקפיים אך זה דבר שיסתדר עם הזמן. בשבוע שעבר הלכתי לרופא העיניים הקבוע שלה מהקופת חולים, בגלל שרציתי להחליף לה משקפיים ובאתי לבדוק אם יש שינוי במספר. אמרתי לו מה אמר הרופא השני לגבי העיניים העצלות והוא אמר שסתם מחלקים לי הבטחות שווא והוא אמר גם שהראייה שלה 15/6 והביא לי משקף שאני אתבונן דרכו כדי להבין מה היא רואה. מאד נלחצתי. עד לפני שבוע הייתי בטוחה שהילדה שלי רואה עם משקפיים בצורה ברורה ודרך המשקף שהוא הביא לי ראיתי הכל מטושטש נורא ומאז יש לי אבן ענקית על הלב. לולא הפזילה שיש לה (שמסתדרת עם המשקפיים) לא הייתי מנחשת עד היום שיש לה בעייה בראייה. זיהיתי שהרופא חסר סבלנות ולא הפנתי אליו את השאלות שהתעוררו בי אבל אני מאד מוטרדת ויש מספר דברים שאשמח לקבל עליהם תשובה.
האם הילדה שלי אכן רואה את הכל כל הזמן מטושטש כפי שאני ראיתי דרך העדשה או שחלק מהדברים היא רואה ממוקד?
איך עם ראייה כזאת היא מצליחה לראות דמויות קטנות, כתמים, הבעות,משחילה חרוזים?
האם שתי העיניים העצלות אמורות להסתדר עם הזמן או שזה באמת הבטחת שווא?
והבנתי שמספר משקפיים גבוה אצל ילדים יורד עם הזמן, עד כמה המספר שלה יכול לרדת?
אני מעוניינת להביא את העיניים שלה לרמה התפקודית הגבוה ביותר שניתן עבורן רק שאני לא ממש יודעת מהיכן להתחיל ואודה לך אם תכוון אותי.

תודה. גני.

ראייה

שלום רב
לצערי הרופא בקופת חולים הטעה אותך,אם לך אין משקפיים או מספר כלשהו או גם אם את הולכת עם משקפיים לשים על העיניים שלך 7+ יטשטש את התמונה וגם אצלי !
אבל אצל בתך ביחוד אם המספר של העין שלה הוא 7+ והמשקפיים ניתנו בגלל פזילה אין לה טשטוש כמו שאת חווית !
הראיה של 6/15 אכן אומרת שיש כרגע 2 עיניים עצלות אבל ברמה נמוכה ויש סיכוי שהראיה תשתפר עם המשך הרכבת המשקפיים
אי אפשר לדעת לכמה המספר ירד רק בגיל 18 נדע !
הטיפול גרגע הוא נכון להרכיב משקפיים לפי מה שהעין דורשת ולהיות במעקב אצל רופא עיניים לילדים ופזילה

למעלה