ראיתי אתמול את "מסע בין כוכבים-נמסי

ראיתי אתמול את "מסע בין כוכבים-נמסי

ס" סרט טוב. מסע בין כוכבים כרגיל לא מאכזב אבל עדיין ציפיתי ליותר.

oblique

New member
בגדול זה אכן ככה

אם היו הורגים את פיקארד במקום דאטה אז זה היה משהו יופי טופי.... אבל הם התחרטו והרגו בסוף את דאטה ואז זה הרס הכל....

יעני שהשיבוט שלו ישכנע אותו שהוא סת

ם חארתה. אני יסביר ממה שאני הבנתי מהסרט. אני הבנתי שהמסר בסרט הוא ש: איך אנחנו יכולים לדעת שאנחנו באמת טובים או שאנחנו סתם משלים את עצמנו? איך אנחנו יכולים לדעת מי אנחנו באמת, וזה שאנחנו עושים מעשים טובים זה באמת בגלל שאנחנו אנשים טובים ולא סתם שאנחנו רוצים להיות מקובלים או רוצים להיות חשובים, ולכן בכל נסיבות אחרות היינו יכולים להיות אנשים רעים בלי אשליה עצמית. התשובה לפי דאטה: כל עוד אתה רוצה להיות אדם יותר טוב- זה מה שעושה אותך אדם טוב. ולרצות להיות אדם יותר טוב תמיד אפשר, גם אם אתה בן אדם גרוע. אבל גם כשפיקארד ניצח את השיבוט היתה לו מן תחושה שהשיבוט ניצח אותו. אולי בגלל שהוא מכיר אותו כל כך טוב. ואז רציתי שהוא יתפוס פיקוד וישמיד את הפדרציה וכך ישלים את הצוואה של אותו שיבוט. אבל זה הראיה הפסימית שלי. אני אוהב סופים רעים לפעמים. למרות שכנראה זה סרט יותר טוב ככה.

Bajoran Priest

New member
מה לגבי שילוב?

משהו שיהיה גם אמין וגם מעניין. אמנם קשה לכתוב דברים כאלה, אבל אני מצפה מהכותבים של טרק שיתאמצו.

oblique

New member
הנה משהו אמין ומעניין

השיבוט של פיקארד הוא בעצם פיקארד האמיתי שהוקפא במכונת השהיית אנימציה ונחטף על ידי הרומולאנים 30 שנה קודם לכן כי התגלה להם ע"י ספינת משא רומולנית שעברה עיוות זמן חלל בגזרת בטא כי פיקארד יהיה מאוד חשוב בהפיכת רומולוס מאימפריה למשהו קצת פחות אימפריאלי (נניח רפוליקה של כוכבי לכת?) הם לא אהבו את זה אבל לא רצו להרוג אותו כי חשבו שהוא יוכל להועיל להם בעתיד. אבל כדי שלא יחשדו שקומנדר צעיר נעלם פתאום הם החזירו אותו עם כל הזכרונות שלו ששאבו מפיקארד האמיתי (והצעיר) (נניח שכפול RNA וגלי מוח) כדי שהוא גם ירגל עבורם. מתברר שפיקארד(כרגע עדיין צעיר - בסרט זקן) אכן ריגל עבורם ברטרוספקטיבה (תראו כמה מפגשים היו לו עם הרומולאנים יחסית לכל מפקד אחר בצי הכוכבים) אך הריגול הזה נעשה דרך משדר תת חלל טלפטי שאפילו הטלפטים הכי מוכשרים לא עלו עליו. בינתיים במלחמת הדומיניון איך שהוא פיקארד האמיתי(נשאר צעיר) משוחרר מאנימציית ההשהייה שלו אבל הזכרונות שלו מעוותים וגורמים לו לחשוב שהוא היה עבד כמו כל שאר הריימנים (או ריימוסים אם אתם מעדיפים) בסיום המלחמה הוא מנצל את כישוריו המולדים כמנהיג ומשתלט תחילה על רמוס ואז על רומולוס אך הוא עדייין חושב שהוא היה עבד. איך שהוא מעבירים לו את המידע שהוא בעצם פיקארד והוא מחליט להתנקם בפדרציה. ברומולוס משוכנעים שהמידע שחללית המשא הביאה להם בעבר הולך להשתנות אבל בעצם הכל "גלגל חוזר בעולם" כאשר פיקארד המשוכפל מבין את גודל האסון המתרגש ובא הוא מעדיף להתאבד ולחסל את עצמו האמיתי (אך הצעיר כמובן) דאטה מנסה להציל את פיקארד המשוכפל (והזקן) אבל פיקארד (הזקן והמשוכפל) שיודע כי דאטה שווה הרבה יותר ממנו מכבה את דאטה (הוא יודע איפה כפתור הכיבוי) ושולח אותו בחזרה לאנטרפרייז- פיצוץ ונגמר כמעט כל הסרט. - סיום- טקס אזכרה לפיקרד (כולל ווסלי-חכו הפתעה) כולם אומרים כמה שהוא היה קפטיין מעולה -רייקר מתבשר שהוא מקבל את האנטרפרייז לפיקודו אבל בצעד מפתיע הוא מחליט לוותר ומעלה את דאטה בדרגה לקפטיין הוא אומר שהוא חושב שזה מה שהקפטיין היה רוצה כי דאטה היה אמור להיות מס' אחד הבא. כל אחד מוסיף אנקדוטה קטנה.. ואז השיא- בוורלי מתוודה בפני ווסלי ובפני כולם שהאבא האמיתי שלו היה פיקארד(הצעיר והלא משוכפל) ולא בעלה אבל הוא לא ידע על זה אף פעם. קטע סופי- האנטרפרייז יוצאת משופצת ממבדוק החלל במסלול היקפי לכדור הארץ-רייקר וטרוי שולחים איחולים לבביים לדאטה מרייסה. ודאטה קורץ לוורף לג'ורדי ולווסלי שהחליט להצטרף בתור המהנדס של הספינה במקום ג'ורדי שהוא מס' 1 כרגע.ובקולו של פיקארד אומר ENGAGE... הסוף.

למעלה