ראיתי את הכתבה בערוץ 1

טיטו- הוא תוצאה של עבודה אינטנסיבית

וכל מה שנותר לי לאמר הוא כל הכבוד לאמא של טיטו שנתנה כל כך הרבה מעצמה ומראה תוצאות מופלאות בתוך 6 שבועות בלבד... כאשר מקישים את שמו של טיטו האוטיסט בגוגל יוצא המון מידע, גם על צורת העבודה של סומא וגם עליו. מאד מרשים!

טיטו

תודה תלמה על הקישורים שהוספת. אני קוראת את זכרונותיו של טיטו וזה פשוט מרתק- נותן הבנה ממש "מבפנים". מומלץ לכל אחד להכנס ולקרוא - 30 עמודים של זכרונות, כתובים נפלא! עירית

תירתיר

New member
ראיתי את הכתבה בערוץ 1

מה דעתכם? על השיטה של אמו של טיטו, שהילדים תוך זמן קצר עונים דרך לוח תקשורת או כתיבה? נשמע לא ייאמן. אהבתי את התשובות של טיטו לגבי ההתנהגויות האוטיסטיות- שמחזקות את התיאוריה לפיה הרגישות התחושתית אצל אוטיסטים מהווה חלק גדול מן הבעיה.

lisadan

New member
האם מישהו הקליט את הכתבה?

לצערי לא הצלחתי להקליט את הכתבה המעניינת בערוץ 1. אשמח אם מישהו שהקליט אותה יסכים להכין עותק נוסף עבורי, או לשלוח את הקלטת אלי ואני אעתיק אותה (מובן שאשלם עבור הקלטת והמשלוח).

yankale

New member
היומן משודר שוב

יומן משודר שוב בלילה כל שהוא אחרי שעות השידורים הרגילות . איני יודע בדיוק איזה יום אך תעקבי אחרי לוח התוכניות של תחילת שבוע הבא אחרי שעה 24:00

hila0987

New member
מתי? לא מצאתי בלוח התוכניות

חיפשתי בידיעות אחרונות ולא מצאתי. אולי מישהו יודע?

בשבילנו

New member
טיטו- עשה לנו את זה

אנני יודעת איך לומר זאת אך התשובות שלו לשאלות היו בערך מה שחשבתי שיהיו כלומר הסיבות לעולם שנראה סגור אבל בעצם הוא שומע הכל הניפנוף שבעצם לחזק תחושתיות בגוף וכו' אני מרגישה אחרי התחקיר בערוץ 1 אתמול טוב יותר כי בבית הספר של הקטנה עושים איתה עבודה על כתיבה ועל קריאה ועל חלוקה להברות ועל הבעה של משפטים בקשות וכו' וכל זה התחיל בסוף השנה כי לקח לה שנה להכיר את כל האותיות ואת העבודה במחשב שהיא מיומנת מצוין אני מאמינה שבבית הספר עובדים איתה נכון אני רואה התקדמות ואני מאמינה שנגיע איתה להשגים כי אין לנו את היכולת של אמא של טיטו ותודה לאל בבית הספר שלה יש את האנשים הנכונים ואני רואה את ההשגים ואת ההתאמה לכל ילד

תירתיר

New member
מנקודת מבט פטאליסטית... ../images/Emo132.gif

ראשית בנוגע לאנשים בתפקוד גבוה ממש, מדובר בצד אחד במגבלה המקשה עליהם ויותר מכך על סביבתם הקרובה, אך מצב שני המוח שלהם קולט בצורה פנומנלית דברים אחרים בצורה כמעט לא אנושית,מה שמאפשר להם להיות גאונים ולתרום לאנושות תרומות נכבדות. אומרים שלניוטון היו קווי אישיות אוטיסטיים... אני חושבת שבדיעבד החברה הרויחה מאדם כזה למרות שאולי לא ידע כיצד להתנהג בחברה. שנית, יש אנשים שאומרים-מה אתם רוצים מהאוטיסטים? תנו להם לחיות בשקט, אז מה אם הם מוזרים, מנפנפים בידיים ומדברים כמו רובוט- ככה הם, מבחינתם אין צורך בכל החוקים המכבידים של החברה, חוקים אלו מיותרים מבחינתם וגם קשה להם כל כך לקלוט אותם.הבעיה היא שלנו שלא מצליחים לעכל את זה, ולא של האוטיסטים. כמובן שאיני מסכימה עם גישה זולגמרי, אבל יש היגיון כלשהו מאחוריה... ובעצם אסור לשכוח שהתנהגותו של האוטיסט נובעת מצורך פנימי עמוק ביותר, וגם אדם שמתקדם הרבה ומשתלב יישאר עם התנהגויות חריגות.

beezi

New member
../images/Emo13.gifטיטו כתב לי אימייל!

היי, שלחתי לטיטו אימייל בנוגע לשיטה של אמו, ולגבי גרינשפן - לפיה בני מטופל . הוא שלח לי תשובה קצרה בזו הלשון: I am sure Greenspan method is very useful. Regards Tito הייתי שמחה אם באלו"ט אליהם פניתי (למנכ"ל) יבדקו את האפשרות להכניס את השיטה של אמו של טיטו. לפי מה שקראתי והבנתי מהכתבה, השיטה שלה הולכת להחליף את שיטת ה-ABA בארה"ב. beezi

למעלה