ראיתי את הסרט עכשיו - וזה מה שיש לי לומר.

WopiDasa

New member
ראיתי את הסרט עכשיו - וזה מה שיש לי לומר.

עכשיו חזרתי מההקרנה הראשונה של הסרט, ואני חייב להגיד שהפותעתי מאוד. קודם כל אני צריך להגיד על עצמי שאני אהבתי את הספרים מאוד, אבל לא הייתי אף פעם מעריץ מושבע כמו האנשים פה.. בפשטות - הסרט מעולה. נכון, יש חסרונות. אין את כל העומק של הספר, וזה מתמקד בעלילה עצמה ולא בפילוסופיה של פיליפ-מצד שני אתם באמת תלכו לראות סרט שכולו על פילוסופיה?.. והשאר - תענוג. אין סיבה שאני יפרט על הכל כי בכל זאת אני מניח שהרוב פה ילכו לראות אותו (ומי שלא פשוט יפסיד) אבל אני חייב לצין לטובה את האפקטים הויזואלים. אין פה עשרות פיצוצים גרנדיוזים או קרבות של אלפים, בדיוק כמו בספר, ובכל זאת הקרבות, במיוחד של יוריק נראים פשוט מדהים.. אגב (למי שראה) - זה רק אני או שהסצנה שליירה עוברת את גשר הקרח מזכירה מאוד את סצנת גנדלף והבלארוג?.. נ.ב. בסוף הסרט יש תודות לעוזרים התרגום ואת כתובת האתר הישראלי! כבוד! נ.ב. 2 למה בפוסטרים רואים את ליירה על יוריק כשיוריק עם שריון, כשבסרט (ובספר) יוריק אומר מפורשות שהוא מרכיב את ליירה ללא שריון כי הוא רוצה לרוץ מהר יותר?..

האבק

New member
תודה רבה על הביקורת! ../images/Emo13.gif

נשמח מאד אם תוכל לכתוב ביקורת קצת יותר מלאה כדי שנעלה אותה לחלק הביקורות באתר www.HDM.co.il . כמובן שתקבל את מלוא הקרדיט על הביקורת. ואני מסכים איתך בהחלט בנוגע לסרט. האפקטים מעולים ובמיוחד הדמונים (במיוחד פאן החמוד), השחקנים מעולים וגם התסריט. נ.ב - כן; אני, אור, נתנאלה ורועי עזרנו בתרגום הסרט והצלחנו גם להכניס את הכתובת של האתר
נ.ב2 - זה פשוט פוסטר, לא חושב שזה קריטי.

Jason2

New member
חדשות לא ממש מעודדות לגבי הסרט

האתר Rottentomatoes די קטל את הסרט. והצפי הוא לפתיחה של 33 מיליון (אני מזכיר לכם שהתקציב הוא למעלה מ-250 מיליון) וזה ממש גרוע. זה אומר שיש סיכוי לסרט ללא המשכים.

Davy Jones

New member
דווקא במוג'ו חושבים יותר על פתיחה של 40 מ'

בכל מקרה, זוהי תקופת חג מולד, אז ניסים יכולים לקרות. כמו למשל הסרט "לילה (מטורף) במוזיאון" שיצא באותה תקופה בשנה שעברה, פתח עם 30 מיליון דולר וביקורות בינוניות להחריד. לאחר 3 חודשים הוא סיים את ההכנסות שלו בארה"ב בתור הסרט השני הכי מרוויח של שנת 2006 (עם הכנסות מרשימות שאף בן אדם שפוי על כדור הארץ ציפה ממנו - כ-250 מיליון דולר) וסרט ההמשך כבר מתוכנן לצאת ב-2009. ראיתי את "לילה (מטורף) במוזיאון" ואני יכול לאשר שזה סרט דבילי שלא מגיע לו את כל הכסף שהרוויח. בכל מקרה, אני מקווה שלא כך יהיה גורלו של "הסכין המעודן". כלומר, אני מקווה ש"(ה)מצפן הזה(ו)ב" יכשל, כי לפי הביקורות זה מגיע לו. ואז נוכל לראות את חצי הכוס המלאה: - ייחסך מאיתנו סרט המשך גרוע. - ייחסך מאיתנו לגלות כיצד יקראו לסרט בארץ (אני מתערב על "הסכין העדין"!).

orar1

New member
הסכין העדין ../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

ואם כבר הגבתי- אני מאוד מקווה שהוא יצליח. עדיין לא ראיתי אותו אבל..

האבק

New member
ושוב - אני לא מסכים איתך...

בעוד שאתמול ה"רייטינג" של מצפן הזהב היה 36%, היום הוא כבר 55% וממשיך לעלות - וזה עוד לפני שהסרט יצא לקולנוע בעולם. רק מחר (ה-7) תהיה הבכורה העולמית (כן, ישראל הקדימה את העולם ביומיים...). מבחינת ביקורת של גולשים - הסרט עומד כרגע על 65% וגם זה לפני ההקרנת בכורה. בנוגע למחירים = אני לא יודע איך אפשר לנחש את זה, אבל אני לא חושב שהסרט יהיה נפילה כלכלית, עם כל ההמולה סביבו (מצד אחד סרט שהמון אנשים מצפים לו ויש המון פרסום, מצד שני כל הבלאגן בארה"ב עם האגודות הקתוליות שרוצות להחרים אותו, רק גורם לאנשים לרצות לראות על מה מדובר...). בנוגע לסרט המשך - אני מאד מאד רוצה לראות את סרטי ההמשך. גם אם הם לא יהיו הכי מדוייקים בעולם זה כיף לראות את הספרים הופכים למדיה ולראות פרשות של מישהו אחר לספרים - גם אם אני לא תמיד מסכים איתה. אם באים לראות את הסרט כ"סרט" ולא כ"סרט על ספר" אפשר להנות ממנו מאד. כמו כן - צריך לקוות שהסרט יצליח מאד מבחינה כלכלית, כי כבר כמה גורמים בכירים בהפקה אמרו שבמידה והסרט יצליח, זה יתן להם יותר "חופש" לעשות "מה שהם רוצים" בסרטים הבאים, בלי לפחד מדעת קהל (או יותר נכון - לפחד פחות) כי כבר יהיה להם המוניטין. להתחיל עם סרט אתאיסטי ממש על ההתחלה זה קצת מרתיע -אבל בסרטי ההמשך זה כבר יהיה יותר טוב. אותו דבר בנוגע לסוף עצוב \ סרט ארוך יותר וכו'. עוד משהו שאפשר לחשוב עליו הוא הגעה של אנשים חדשים לספרים, שזה בהחלט דבר מבורך! ואפשר לראות את זה קורה כבר עכשיו...

Jason2

New member
זה לא ניחוש

הם מחשבים את זה ע"פ הזמנות מוקדמות, מספר בתי הקולנוע בהם הסרט מוקרן, מספר הקרנות ביום וכמובן באז כללי. החישוב הזה טועה במיליון לפה ולשם ובד"כ הוא די מדוייק.

YuVaLp42

New member
../images/Emo207.gif (ניצול שרשור)

קיבלתי 6 כרטיסים חינם לסרט =]=]

Jason2

New member
אם אני לא טועה הקישור

מתייחס להכנסות בבריטניה ולא בארה"ב וההצלחה נמדדת לפי הכנסות בארה"ב. לא הוגן אבל ככה זה.

Davy Jones

New member
כעת הוא עומד על 45%

http://www.rottentomatoes.com/m/his_dark_materials_the_golden_compass/

YuVaLp42

New member
גם אני ראיתי עכשיו את הסרט ../images/Emo13.gif

מאוד אהבתי. חוץ מזה שהורידו בסוף את החלק שרוג'ר מת ומשום מה הם קראו בסרט ליופור בשם אחר שאני לא זוכר ברגע זה

Orion132

New member
והביקורת שלי (../images/Emo58.gif?)

סה"כ אהבתי. האפקטים היו צנועים-אך-יפים, רק אנימציית יוריק וליירה הייתה קצת מוזרה. התלבושות והמראה הכללי תאמו את איך שדמיינתי אותם. סצנות הקריאה באלתיומטר הפריעו לי קצת כי א. לא רואים משהו בבירור; ב. כולן נראו אותו דבר. השחקנית הראשית לא הייתה "מציאה" אבל חמודה, במיוחד בסצנה הראשונה. השחקן של רוג'ר נראה כ"כ עכברי ומוזר :-* הסרט הצליח לשמור על העלילה בצורה טובה מאוד (כמובן פרט לאספקט הכנסייתי, למרות ש"די לחכימא ברמיזא"). התסריט - בעיקר בהתחלה - היה די מאולץ; כאילו ניסו לדחוס כמה שיותר מידע על העולם של ליירה בדיאלוגים ("את יודעת שאם יענישו אותך אז גם לי יכאב"). דבר אחד שהפריע לי - למה לעזאזל מכונת הקטיעה נראית כמו מיקרוגל ענקי? O________o אה וכמובן: ניקול קידמן
אווה גרין
ממש התלהבתי לראות את שמות חברי הקהילה בסוף הסרט
יש לציין שראיתי את הסרט עם "קבוצת ביקורת" - אחד שלא קרא את הספרים. הוא הבין את רוב הסרט, ושאלתו היחידה הייתה "אז מה זה אבק?"
ההודעה קצת מבולגנת - תבליגו, טוב?

למעלה