ראיתי את "זעמו של חאן" אחרי שנים

subatoi

New member
ראיתי את "זעמו של חאן" אחרי שנים

הרבה שנים, והיה ממש נחמד. כמה דברים הזויים: 1. מילא שקירק קיבל משקפיים ממקוי בתור משהו נוסטלגי וחביב, אבל הוא באמת משתמש בהם. איך כולם מסתדרים בלי משקפיים? איך הוא מסתדר בלעדיהם אח"כ? לא ברור. 2. פתאום, באמצע שומקום, כשהוא צריך לבדוק כמה זמן עבר מאז שהוא דיבר עם ספוק, הוא מציץ בשעון שיש לו על היד. כאילו, מה? 3. בפעמיים הראשונות חשבתי שאני מדמיין, אבל בשלישית כבר הייתי בטוח - למה קירק וספוק פונים לסאביק בתור "מיסטר סאביק"?!

n i v1

New member
אז ככה

בנוגע לשאלה האחרונה שלך- מאותה הסיבה שהוא קורא לספוק מר ספוק. בנוגע לשעון, וואלה, מי יודע מה הקטע הם השעון עכשיו, אולי הכותבים רצו להגניב משהו כזה... בנוגע למשקפיים, בואנה אחי, שיחקת אותה עם השאלה הזו... קירק לא רואה טוב על באמת.

subatoi

New member
לדעתי

יש הבדל בין yes sir שזה די מקובע כזה (מטופש ומטריד, אבל מקובע), לבין לפנות למישהי כ"מיסטר". מצד שני, אתה קצת צודק, זה באמת מטופש באותה מידה. אבל לפחות הראשון מוכר לנו יותר.

aשרון

New member
הבהרה

אז ככה, העניין עם המשקפיים בא להראות לנו שהם כבר הזדקנו משהו ושהם כבר לא החבר'ה הצעירים של פעם ושהזמן עושה את שלו . פשוט מצאו דרך להעביר מחשבה בנושא .

papal

New member
יש לי רעיון על המשקפיים

אולי, קירק פשוט לא מעוניין לפתור את קוצר הראייה שלו באופן טכנולוגי, כי הוא אוהב להתרפק על העבר, אז הוא מאמץ את המשקפיים שמקוי הביא לו כאביזר מועיל (אל תשכחו מי נתן לו את המשקפיים- הד"ר), ייתכן כי הוא כרופאו של קירק יודע שיש לו ירידה בראייה, וכיוון שקירק לא ממש מעוניין לעבור הליך רפואי, או אולי בגלל הידיעה של מקוי כי קירק מעדיף דברים נוסטלגים- הוא מעדיף לתת לו משקפיים ולא להציע לו טיפול רפואי. וכך יוצא- שקירק אכן זקוק להם, על אף שהם פריט נוסטלגי. (כמו למשל, אדם שמתעקש עד היום לכתוב במכונת כתיבה על אף שהמשחב והמדפסת קיימים וזמינים לכל אחד).

sysiphus

New member
אתה צוחק? ההסבר מופיע בסרט עצמ

כשמק'קוי נותן לו את המשקפיים, הוא אומר לו שלאנשים עם הבעיה שלו (ואנחנו לא יודעים מה היא בדיוק, אבל מן הסתם בעיית ראיה קצרת טווח) הוא בד"כ רושם טיפול עם "רטנקס 5" (Retnax V). קירק עונה לו שהוא אלרגי לרטנקס 5, ומק'קוי אומר לו "אני יודע". כמובן שאם אתה אלרגי לטיפול הסטנדרטי, יש כל מיני טיפולים אלטרנטיביים, גם היום וגם בעתיד. אז לקירק יש חיבה לעתיקות, אז למה לא לקנות לו משקפיים ארכאיים, שיש להם גם ערך סימבולי בחייהם של הדמויות, כמו גם בעלילה... השעון? אז מה... תחשוב שיש אנשים מוזרים גם היום שמסתובבים עם שעון כיס. הם חובבי עתיקות ותשומת לב. מקסימום - כזה גם קירק. ואולי זה לא בדיוק שעון יד אלא רק נראה כך ובעצם זה הרבה-הרבה יותר. לגבי ה"מיסטר", בגלל שזה מקובל (או היה מקובל עד לפני 15-20 שנים) בצבא ובצי האמריקאי, להתייחס גם לשנים כ"מיסטר". לדעתי.

subatoi

New member
אז ככה:

לגבי מה שנאמר שם - סבבה, לא ראיתי עם כתוביות והיה קצת קשה להבין מה הם אמרו שם. אבל זה עדיין לא פותר את התהיה לגבי איך הוא הסתדר כל שאר הזמן (בסדר, בסדר, נגיד שהוא עבר איזה טיפול). וגם לגבי שתי הנקודות האחרות. זה הופיע רק שם (למיטב זכרוני). אם זה היה גם בי האמריקאי, אז זה רק מראה שהכותבים לא פסיכיים, אבל זה עדיין מוזר.

sysiphus

New member
יכול להיות שהבעיה חדשה...

ושהוא בדיוק ניסה להתחיל לטפל בה... זה עושה אפילו היגיון ונותן משנה תוקף למתנה של מק'קוי, גם ברמת העלילה וגם ברמה הסמלית.

papal

New member
ואי, נכון! עכשיו בדקתי שוב

הלכתי עכשיו לראות שוב בעותק הסרט שיש לי, ואכן, הוא מדבר על הרנטקס הזה, ככה שיוצא שצדקתי. אני פשוט לא ממש זוכר את הדברי םהאלה בעל פה. אבל יצא, שצדקתי:) אחל הסבר!

לגבי המיסטר

אני מניח שאתה צודק וזה באמת הגיע ממסורת הצי האמריקני. גם אם רודנברי העתיק משם זה רק עושה את זה יותר מוזר, כי זה אלמנט מאוד שוביניסטי ולכאורה מנוגד למה שרונדברי ניסה לייצג בסדרה.

sysiphus

New member
רודנברי לא כתב את הסרטים

ולא היה מעורב בהם ברמה הזו של התסריט... ובכלל, כל מיני דברים שנראים לנו שובניסטיים, גזעניים או מפלים בצורה אחרת עכשיו, לא נראו כך לפני 20-30-40 שנים, ואפילו לפני 10.

למעלה