ראיתי באתר שמספרים איך נבחרו שמות

ראיתי באתר שמספרים איך נבחרו שמות

הילדים שלנו. אז ככה: את השם יובל שמעתי לראשונה בהקשר של יובל ארד, הבת של רון, לפני שנים רבות (רבות מדי...
) והתאהבתי בשם מיד. כשהייתי בהריון והתלבטנו מאוד, זאביק פתאום הציע אותו וישר הסכמנו עליו (אם כי ליתר בטחון ונגד עין הרע היה לנו שם נוסף, והחלטנו שכשנראה אותה - נחליט מה יותר מתאים לה). עם מיכל לא הייתה לנו הרבה ברירה. כשהייתי בחודש שביעי, ובזמן שנגבתי את יובל לאחר מקלחת בבריכה. שאלה יובל בקול רם מאוד למה לאשה שבדיוק התקלחה יש ציצי קטן
. אז הדבר הראשון שעלה לי בראש (אותה אישה הסתכלה עליי במבט מזרה אימה) זה שבגלל שלאמא יש בבטן תינוקת, יש לה ציצי מאוד גדול. ואז זה היה ככה: יובל :נכון ועוד מעט התינוקת תצא מהבטו. אמא : ומי התינוקת תהיה (ואמא מצפה לשמוע, כרגיל, "אחותי") יובל : היא תהיה מיכל. אנחנו לא יודעים מאיפה היא הביאה את השם. אין מיכל בגן ואין חברות מיכל וכו´. ניסינו להתעלם, אבל היא התעקשה. שבוע אחר כך, בבית, שוב אחרי מקלחת (כנראה נותנת לה השראה ) : יובל : מי תהיה אמא של התינוקת ? אמא מחזירה את השאלה : מי תהיה אמא של התינוקת ? יובל: אמא אילנה. אמא : ואמא של מי אני עוד ? יובל: של יובל. הדיאלוג חוזר על עצמו בהקשר של אבא. ואז אמא אומרת : אז לאמא אילנה ולאבא זאביק תהיינה שתי בנות, ילדה אחת יובל וילדה אחת שאנחנו עוד לא יודעים איך קוראים לה. יובל מסתכלת עליי במבט מוכיח ("כמה פעמים אפשר להסביר לך") ואומרת : אבל אמא, אנחנו יודעים איך קוראים לה. קוראים לה מיכל. ואחרי חודשיים וחצי כאלה,פלא שקראנו לה מיכל ?

יו, איזה מקסימה יובל!

אנחנו בחרנו ´נושא´ שאנחנו מאוד אוהבים - שמים. עשינו רשימה די גדולה של כל השמות האפשריים, היו כמה שנדחו על הסף, כמו אופק שנשמע ליקירי ´צפוני´ מדי (כלומר נשמע לו כמו הומו... שיהיה בריא), או טופז (בגלל דודו). מתוך הרשימה בחרנו את קשת, כי אני רציתי בת, קראנו לה כך הרבה לפני שהיא נולדה, וקצת לפני שידענו שהיא בת. מתוך אותה רשימה בחרנו את שבתאי, כי יקירי רצה בן, וקראנו לו כך לפני וגו´ הרשימה עדיין אצלנו כי אנחנו רוצים הרבה ילדים (בלי עין הרע, טפו3X, אי"ה וכו´).

איזה מסודרים. כל הכבוד

אחרי יובל ובגללה, רצינו את נושא המים. אז היו כמה שמות "מימיים" על הפרק, ואפילו כמה שמתחילים בי´ (שממש תהיה סריה), אבל כאמור - יש לנו ילדה אסרטיבית שיודעת מה היא רוצה

אמיר.

New member
מיכל - שם נפלא !!!!

אבל יש כבר במשפחה - לכן אני מאחל לעצמי שלא נוכל לתת לבת שלנו...

דיאנה1

New member
ואיך אצלנו נבחרו השמות

התחלנו לחשוב על השם בתחילת ההריון הראשון. רצינו שם שיתאים גם לבן וגם לבת - כי עוד לא ידענו מה יש לי בבטן. וגם שם של הברה אחת. ושיצלצל יפה. ואז נדלקנו על השם שון. הוא הזכיר לי שחקן ושחקנית בשם הזה - שון פיליפס ושון קונרי - שניהם שחקנים שמקרינים איכות ויופי אקזוטי, עם שיער כהה ועיניים כהות ומבט מיסטורי. בסוף שון שלנו בהירה בהירה, בלונדינית מתולתלת ועינים ירוקות ומבט תמים וגלוי... ידענו שיהיו הרמות גבה אז לא סיפרנו על השם שנבחר עד אחרי הלידה. היו קצת הסתייגויות אבל בסוף התרגלו. רק הפקידה במשרד הפנים, כשרשמנו אותה בתעודת זהות, ממש הזדעזעה: אבל זה שם של בן!! ואל סתם בן, בן גוי! אירי! היה לה מאד קשה להרגע. אני מקווה שזה עבר לה בסוף. בהריון השני היו לנו אותם קריטריונים: מתאים גם לבן וגם לבת, קצר - הברה אחת, מצלצל יפה בעינינו. הפעם זה לא היה כל כך פשוט, לכל אחד היו הצעות שלא היו מקובלות על השני. בסוף מצאנו את השם בר שענה על כל הקריטריונים וגם מצא חן בעיני שנינו. בנוסף בר היה אמור להוולד בט"ו בשבט והשם מתקשר לטבע ולפריחה (פרחי-בר). לשני הילדים יש גם שמות שניים, שון קרויה מרים על שם סבתי, ובר נקרא על שם סבו. גם לי יש שם שני, על שם אם סבתי (זו ששון קרויה על שמה) וחשבתי שזה מנהג יפה לשמר זכר של מישהו אהוב שאיננו עוד.

הרעיון של שם שני הוא באמת נפלא

כשמיכל נולדה, חשבנו להוסיף לה את השם טובה על שם סבתו של זאביק (הסבתא שהוא הכיר), אבל מכיון שליובל לא הוספנו שם שני (הסבתא השניה שלו, שנפטרה ראשונה וששמה היה לאה) - ויתרנו גם לגבי מיכל. וחבל. כי ככה באמת זוכרים ולך תדע אם יובל ומיכל תדענה איך קראו לסבתות רבא שלהן.

ולמה איה ..

בעלי הציב רשימה של חוקים: שם של בת ולא שם שמתשמע לשני פנים (לו יש שם שפעם היה של בנים והיום גם של בנות אז הוא קצת מתבאס מזה), בלי אותיות גרוניות, שתי הברות פתוחות (לא פחות ולא יותר), רצינו גם שיהיה ייחודי וגם מתחיל באות א´ למזל של ילד ראשון... לא נשאר הרבה, נכון? וכמו שסיפרתי כבר לדיאנה, מעבר לכל ה"חוקים" שבעלי הציב לגבי השם, אני אוהבת את השם כי זה עוף דורס - ציפור יפה עם תעופה אלגנטית - אבל קילרית. וזה משהו שאני מאחלת לבת שלי, שתהיה נשית אבל גם אסרטיבית (זה הדימוי בעיני).

בשמחה - איה נולדה ב- 5.1.01

ואני מוסיפה שורת של מלל חסר פשר כדי להקפיץ את ההודעה למעלה שתראי

למעלה