ראיתי בטלוויזיה!!

• פותח הנושא tyco
  • פורסם בתאריך

tyco

New member
ראיתי בטלוויזיה!!

שלום היום יום שבת בתוכנית מגזין נשי הראו את אחת החולות מנכלית עמותת אסף אין אני חלילה מבקר אותה אלה את המערכת הממשלתית כאשר התראיינה נראתה מטופחת ונימרצת לדבריה היא מוכרת בביטוח לאומי כמו כן היא אינה עובדת אלה מתנדבת כך שהצליחה להוציא מעל 75% נכות תפקודיים כמו כן מחלה זו בעקבות תאונת דרכים כך מקבלת גימלה מחברות הביטוח. ואז חשבתי לעצמי ראבאק זה אחלה דבר לקבל 1800 מביטוח לאומי ועוד גימלות מחברות הביטוח ואז בסאבבא להיתנדב למען הקהילה לא להחתים שעון ואפשר לקפוץ לקפה ב10 בבוקר בשינקין. אני חלילה לא מאשים אותה בהתחזות אלה השיטה לעשות חיים קלים ולנצל הזדמנות בכדי לעשות חיים קלים. היא הרי מרוויחה סהכ גמלאות ללא הצורך לעבוד ולסבול את הבוס יותר פי כמה מכאשר תעבוד. איזה גאוני!!

tiaa1

New member
שלום לך, בשביל לקבל גימלה לא צריך

75% נכות רפואית אלא 50-75% השיקול הוא בדר"כ ירידה בתפקוד בבית ו/או בעבודה. לא צריך להראות מסכן בגלל המחלה. למעשה על רובנו לא נראית המחלה. הלואי ואפשר היה "לקפוץ" ב10 לשינקין לקפה. אם היית מכיר את המחלה היית רואה שהחיים שלנו מתנהלים קצת אחרת. אני הפסקתי לעבוד כי התפקוד בעבודה ירד לאפס והסתיימו ימי מחלה וחופשה. בית אני מסוגלת למעט מאד. בהילט מוגדרת כ100% אבדן כושר עבודה. איני קופצת לשינקין,אין לי כוח אפילו לנסוע למרפאה המטפלת בי. ועדין מתלבטת לגבי הביטוח הלאומי. ומקיצבה מלאהשל בל"ל-1800 ש"ח+כ600 ש"ח על ילד, אי אפשר להתקיים. זה הרבה פחות ממשכורת מינימום במשק, שגם היא משכורת רעב. ממליצה לפתוח את האתר של ביטוח לאומי ולהבין.

מוזר שבתוך כמה ימים הפכת את עורך

וכותב את ההיפך ממה שכתבת כאן. תאמין לי שאני מכירה את הג'ינג'ית ולכתוב עליה כאלה דברים זה פשוט שפיכת דם. אם היא היתה מסוגלת לקפוץ לשינקין כהגדרתך היא לא היתה מבקשת חצי שקל מהביטוח לאומי.

tyco

New member
יש לך פגם בהבנת הניקרא!!

אם תביני בין השורות תבחיני שאני לא מדבר עליה באופן אישי ודווקא הסיפור שלה אמיתי לדעתי. הנחתי הנחת יסוד היפותטית שכאשר ההכנסות בקולקטיב 1800 פלוס גימלה מחברות הביטוח אז יש אינטרס לעיתים לא לעבוד שוב לא מדבר חלילה על המקרה של מנכל אסף ותעשי לי טובה אני לא צריך להתחנף לאף אחת ואני אובייקטיבי לחלוטין ויכול להיות גמיש במחשבותיי. ודווקא דעתי איתנה עלייך שאת מרירה מלאת ארס. אני אישית סובל ממחלת היאפים אז אני כן יודע על מה אני מדבר.

עצם הגדרת המחלה על ידך מעידה

על חוסר רצינות. מחלת היאפים זה מונח ישן ומשמש את אילו שרוצים לנגח את החולים. רק לאחרונה עורר פרופסור קרסו את חמתם של החולים כשהגדיר את המחלה כמחלת היאפים והגדיש את הסאה כשרמז שרק אנשים מבוססים יש להם הזמן והאמצעים להיות חולים במחלה. לידעתך שפרופסור קרסו אינו נחשב למומחה במחלה אלא מתיימר לטפל בכל מחלה אפשרית כמעט במיוחד במחלות חשוכות מרפא.

דיתי3

New member
הגזמת!!!!

לא ראיתי את התוכנית, אך את סוג המחלה הנ"ל לא רואים ויזואלית, וקשה מאד להבין כי התחושות הפנימיות והכאבים הבלתי נסבלים וכל הנילווה, מביא לאי יכולת תיפקודית ולו הפשוטה ביותר. אז אכן אין לך הזכות לשפוט על פי מראה חיצוני. אלא להתייחס לדברים הנאמרים. ולא לעשות חשבון תקציבי של אותה חולה, שלקחה על עצמה דרך לעזור לאחרים במצבה, ולתת מודעות לאנשים כמוך שאין להם מושג על מה הם מדברים. וכדאי שתברר מעט ותקרא חומר על המחלה. שבת שלום דיתי

tyco

New member
אני בעצמי נכה אבל מנסה לתפקד

שלום אני מוכן לקבל ביקורת בניגוד לאנשים מסויימים גם היא לא לטובתי אני מנסה להסביר שעבודה ולא משנה כמה שעות ביום מאוד חשובה לנפש אם תנסו להבין מה שאני מנסה להעביר ותכנסו לעובי הקורה תבינו שאני צודק גם אם כולם מפחדים לפעמים לאמר את מה שאני חושב. אני לא צריך הטפת מוסר שחיצונית הכל נראה תקין אני יודע זאת מנסיון שלי איש תשוש מהמחלה הארורה הזאת רק דרך האור שכבה בעינו אפשר לדעת על סיבלו גם אם מלא בריח בושם ומסורק ומגולח. אני לא מאשים איש בהתחזות אלה רק לאפטריוניזים.

ששרון

New member
הי טיקו

המון זמן לא היתי פה ובמקרה הרגע נכנסתי וראיתי את מה שכתבת ... אגב, צורך הכתיבה שלך מזכירה לי מאוד מישהו, האם אני צודקת??? אולי לא... בכל אופן, קודם כל להבהרה, אני לא שרון הגינגית מהתוכנית. אני שרון אחרת... מה שאולי לא מובן מהצד, ומן הסתם אם אתה רושם את מה שרשמת , אתה קצת מהצד של המחלה ולא כמונו-בתוכה כל הזמן... - הבעיה הכי גדולה של החולים בפיברו ותשישות זה בעצם חוסר יכולת לתכנן את הזמן ולקחת על עצמם מחויבות המוגדרת על פי זמנים, כי הם אף יום, שעה, דקה, לא יכולים לדעת איך הם ירגישו, אם הכאבים יהיהו נורא קשים או פחות, אם השינה תהיה שעה או 5 שעות ללילה, שאז טיפה מתפקדים יותר, אם התשישות הרגע תהיה נוראה או קלה... בגלל חוסר היכולת לדעת מה יהיה המצב הנתון, למעשה כמעט בלתי אפשרי להתחייב לשום עבודה במסגרת מסודרת, בה אתה נדרש לדפוק שעון משעה עד שעה , בה יש לך ימים קבועים, שעות קבועות, והתחשבות מלאה מהבוס שאם הרגע אתה באת לעבודה, עברה שעה והגוף שלך פתאום נורא כואב, אתה פשוט לא יכול להמשיך לשבת ואתה חייב למיטה לשכב, אז אתה עוזב הכל... בדיוק מהסיבה הזו הרבה מהאנשים שאני מכירה לא עובדים, פשוט כי אף בוס לא מקבל כאלו דברים. למעשה, במסגרת עבודה כזו אתה תחשב לכשלון, לא משנה כמה תתאמץ, כי מספיק שיש ישיבה חשובה ושוב לא באת כי הלילה שוב לא הצלחת לשון, מספיק שיש לך דד ליין למשהו ושוב לא סיימת בזמן כי המוח הפסיק לתפקד... בקיצור, בלתי אפשרי לחולים ברמות קשות (ואני לא מדברת על אלו שהם חולים קלים או בינוניים)-להתחייב לשום מסגרת מקצועית ששכר בצידה. חולים כאלו, כמו שרון לדוג, שאותה אני מכירה באופן אישי, לא יכולים להנכס לשום מסגרת קבועה בגלל מה שהסברתי. מאידך, הם אנשים עם המון יוזמה, רצון טוב, חריצות ובכל זאת שנאה לבטלה. המסגרת של ההתנדבות בעמותה מסייעת לתעסוקה מעניינת, תוך כדי סיפוק מהעזרה לאנשים, וממלאת את השעות הבודדות במשך היום שבהם אתה טיפה יותר מאופס... והכי חשוב-זו עבודה בקצב שלך. יש כל מני דברים שעושים כשיכולים, שעה פה, חצי שעה שם, אין מגבלות של ימים או שעות או דד ליין, אין תביעה לצאת מהבית כי העבודה מתוך הבית וכך הלאה. אז למה לא? האם אתה מעדיף שאנשים שלא מסוגלים להשתלב במסגרת עבודה רגילה, גם לא יעזרו בהתנדבות במשהו שבו הם כן יכולים לתרום ? נקודה למחשבה. שרון

tyco

New member
היי שרון

שלום חלילה וחס אני כן מכבד עבודה למען הקהילה כן ירבו אני יודע מה זה תשישות העניין אצלי השעות התהפכו ביום אני מותש מהפעולה הכי קטנה ובלילה ערני וחד. תרופות הנוקטורנו כבר לא משפיעות עליי גם אני מפוטר כל פעם מחדש בגלל תפקוד לקוי ואני בן 30 קשיש כך אני מרגיש אני יודע איך רמת החיים יורדת בצורה חדה ודרסטית איך הפרודקטיביות צוללת כמו כמו מנייה במפולת של בורסה,אני יודע איך זה פתאום שאין כסף כי אתה לא מייצר אותו לך תשלם חשבונות ושכר דירה ותשקול אולי אפילו לחזור לגור אם ההורים תקופה מסויימת רק בשביל להתאזן אני יודע מה זה להרגיש חי מת זומבי כמו בסרט שחור לבן משנות השלושים לא לצאת לבלות ולא לשתות אפילו דרינק קטן כי אתה סחוט אני יודע מה זה פתאום שאין אפילו חשק להתאהב באישה כי פשוט אתה מותש אני יודע מה זה להתחיל לרדוף אחרי מוסדות ממשלה ולהרגיש כאילו באת לגנוב את"אוצרות הצאר" אני יודע מה זה להרגיש סמרטוט סחבה בעיני החברה גם אם היית אריה לוחם לשעבר. אני חושב שהסברתי את עצמי טוב עוד פעם אני לא מכיר את שרון מנכל אסף ולא האשמתי אותה בדבר רק ניסיתי לתת דברים שאכן יכולים להתרחש וידעתי שהקבל תגובות נזעמות אך זה אני אומר מה מרגיש יודע לבקר ויודע להחמיא ויודע גם להתנצל כשצריך.

ששרון

New member
הי טיקו

אז אני מבינה שאתה לא מי שאני מכירה? פשוט צורת הכתיבה שלך מאוד מאוד מוכרת לי...
. טוב, אולי טעיתי. בכל אופן, חשוב שתבין שיש רמות שונות למחלה הזו, ואני אומרת את זה מנסיון אישי. בתחילת דרכי עם הפיברו המצב אצלי היה יותר פשוט, והצלחתי להשתלב במשרה חלקית באיזה מקום, עם גמישות כלשהי שקבלתי בשעות העבודה, ועדין מצבי היה כזה שהצלחתי איכשהו לשון בלילה איזה 5, 6 שעות, וזה אומר שיכולתי לקום בבוקר ולצאת מהבית לכמה שעות לעשות משהו פרודוקטיבי. גם הכאבים היו בהתאם. ברגע שהמצב החמיר דווקא בעקבות וויפלש (תאונת דרכים מסוג צליפת שוט), הפיברו החמירה מאוד, הצטרפו אליה כאבי גב קשים, ואופס, השינה התדרדה לרמה שאין עליה כלל שליטה, הכאבים בזבל וזה אומר שפשוט אי אפשר לשבת ברצף יותר שעה... אני מספרת את זה כדי ללמד אותך שמאז אני פשוט לא יכולה להשתלב בעבודה רגילה. המצב בכי רע! אז מה? אז למה לא לעזור בעמותה מפעם לפעם בקצב שלי? הרי לעבוד ממש אף אחד לא מוכן לקבל אותי כמו שאני היום, ובמקומם גם אני לא היתי מקבלת אותי, אני בהחלט מבינה אותם, אז למה לא לעזור בינתיים בזמן שכן יש לי יכולת, שעה פה , שעה שם, בעמותה? שזה מה שאני עושה? אותו הדבר נכון לשרון היור"ית ולעוד כל מני מתנדבים שמרגישים רע מאוד, אבל בחללי הזמן שיש להם בתוך היום, (חללים שהם לא יכולים לצפות מראש אף דקה), בחללים ההללו שבהם הם טיפה מסוגלים לתרום, הם לפחות פועלים למען הקהיליה של החולים. לדעתי זה ממש נחמד ויפה. בקיצור, אני חושבת שהודעות מהסוג שרשמת, עלולות לעורר התנגדות, בגלל צורת הניסוח . אתה נשמע בחור סופר אנטליגנטי ואני בטוחה שאתה יודע בדיוק למה אני מתכוונת. בקיצור, בוא ננסה להיות מעט יותר סבלניים לאנשים במצבי מחלה שונים סביבנו. לא כולם מתפקדים כמוך, חלקם יותר טוב, חלקם הרבה פחות טוב, כל אחד עושה את המיטב שלו, זה מה שאני מאמינה, ומההיכרות שלי עם חולים, באמת שלא ראיתי משתמטים, ראיתי הרבה אנשים שעובדים ומחזיקים בקושי רב משרה חלקית או מלאה תוך כדי תשלום כבד על כך מבחינה בריאותית, וגם ראיתי כאלו שגם את זה לא מסוגלים לעשות. חשוב מאוד לנסות פה לא להיות שיפוטי, כי באמת כל חולה עובר את המחלות הללו ברמה כ"כ שונה של יכולת תפקודית, שאף פעם אל תשפוט אחרים בלי להיות בתוך הנעליים שלהם... טוב, האמת שכל הנושא הזה באמת מתגמד לנוכח הפיגוע המחריד שהיה כרגע, אז אני הולכת לראות בטלויזיה את זה. מקווה שתרגיש טוב, ושתוכל להפתח גם לחולים אחרים ולקבל אותם שרון

ששרון

New member
ואתה יכול אם אתה רוצה לענות לי

למסרים האישיים, ולא בתוך הפורום, אם אתה מרגיש יותר נוח ככה. בכל אופן רק בריאות!

היי שרון

חבל שאת משקיעה מאמצים כה רבים לשכנע אדם שנראה בעליל שאינו יודע מה הוא רוצה. הרי בכל הודעה הוא סותר את עצמו ומשנה צבעים כמו זיקית. להערכתי הבעיה שלו היא שונה לגמרי אבל בניגוד אליו אני לא אעלה השערות פה באינטרנט. אני אסתפק בזה שההתבטאות הראשונה שלו כנגד שרון היו"רית היתה מכוערת ומכפישה למרות ההצטדקויות שהוא העלה אחר כך. יום טוב !

tyco

New member
אותך אף אחד לא סובל בפורום!!!

אוריתוש בעוד שאני אומר מה חושב ובצורה עניינית את עצמך מעוררת אנטיגוניזים ומפיצה אנרגייה שלילית לכל עבר את מהסוג הזה שהיה הורס מסיבות ומקנא בחברה הטובה ביותר שלך אני מכיר את הטיפוס מריר קנאי בכיין וכמובן פרגדי אחת שמאמללת את הבעל {כמובן אם יש כזה מזוכיסט שירצה אותך} את אחת שגיבורה רק בפורומים חסרי פנים כי כך את משתמשת בסדיזים המובנה שלך להתעלל בכדי להסתיר את העליבות והלוזרות שלך. זה בדכ מסתיר יחסים קשים אם דמות אימא כוחנית ונוקשית. על תנסי להתרצות ולחפש פראייר בפורום בכדי לטפס עליו ולהסית את הדחייה של יתר חברי הפורום ממך היית דוחה ותשארי דוחה וכך זוכרים אותך. יום טוב!!!

למעלה