ראיתי בפורום ישראלים בארה"ב תפוז שהם מתחילים להיפרד

CANADA101010

New member
ראיתי בפורום ישראלים בארה"ב תפוז שהם מתחילים להיפרד

ראיתי בפורום ישראלים בארה"ב תפוז שהם מתחילים להיפרד עקב סגירה קרובה של הפורומים. באם זה נכון אני רוצה להודות לאלו שאפשרו לפורום הזה להתקיים ועזרה לרבים רבים ביניהם לי בהליך ההגירה שהוא אירוע לא פשוט לכל אדם. הפורום מאפשר הודעות אנונימיות (בניגוד לפייסבוק) אשר נתן דרור לפתיחות לב של רבים (וגם לי) ומתן דרור
למילים "לא יפות" של אחרים
אני זוכר כתבה בערוץ 1 בישראל לפני כ16 שנה על 2 יהודים אחרונים שנשארו בעיראק (מקווה שאני לא טועה) ולא דיברו אחד עם השני.
היו כאן המון רגעים יפים כמו תחרות צילומי שלכת (רינה זכתה)
היו הרבה שעזבו וכאלו שהצטרפו וכמו שלא חושבים על המוות (אני)
לא חשבתי שתפוז ייסגר אי פעם
אל תעשה לחברך את אשר שנוא עלייך הוא העיקרון היחידי שמנחה אותי ואלו מילות הפרידה שלי
הלוואי ויקנה את תפוז אדם טוב והפורום יינצל

מסכים עם כל מילה

העובדה המצערת היא שתפוז מראה סימני גסיסה כבר הרבה זמן, ובהרבה פורומים השימוש מאד התדלדל.

dannyk27

New member
באמת מצער

כאחד מוותיקי הפורום שהיה אחד מאבני הדרך שלי להגירה לקנדה לפני לא מעט שנים וכאחד שעדיין זוכר את הפורום המקביל ב ynet בהחלט מצר על ההחלטה, אבל בלב כבד מבין אותה.

אני לא יודע אם יש החלטה, אבל יש סימנים

הולכים ומתרבים שהסוף מתקרב... מקווה שאתבדה

Empirical

New member
אין באמת תחליף לפורום אנונימי מהסוג הישן

פייסבוק (ההמצאה הגרועה של האנושות) זו פלטפורמה לאנשים שרוצים לשדר שהכל בחיים שלהם דבש: חופשות, טיולים, טקס סיום לימודי רפואה של הילדה. זה נכון לכולם, אבל חמור אפילו יותר בתרבות תחרותית כמו זו שממנה צמחנו, שבה כולם עסוקים בהשוואות כל הזמן. רק בפורום פרימיטיבי כמו זה אנשים מסוגלים קצת לפתוח את הקלפים ולדבר על הקשיים של החיים האמיתיים.

אני לא יודע אם זה נכון או לא, אבל האנשים הצביעו באלפיהם

על כך שפייסבוק עדיף בעיניהם, אני בהחלט חושה שהאנונימיות שתפוז מאפשרת, הוא ייתרון גדול, אבל ציבור הישראלים בקנדה, וציבור המהגרים בוחר שוב ושוב לכתוב פוסטים בפייסבוק ולא כאן. הסיבות לא ברורות לי, אבל זו עובדה, בקבוצת דוברי עברית בטורונטו כותבים יותר אנשים כל יום מאשר כאן, ובקבוצת הפייסבוק "נחיתה רכה" שהיא אחות של הפורום המקביל עוברים לקנדה קורה אותו דבר.
אני לא יודע עם מכיןן שתפוז הפסיקו להשקיע במודרניזציה של כלי הפורום, הגולשים עזבו, או שבגלל הגולשים עזבו, פחתו ההשקעות בפרסום, ולכן הפסיקו את הפיתוח הטכנולוגי. אולי זה עניין של ביצה ותרנגולת, ותהליכים שמזינים אחד את השני. בכל מקרה כל זמן שהפלטפורמה תעבוד, אני כאן, אבל גם בפייס, ומקווה לתחייתה של הפלטפורמה שלוותה אותי במשך 15 השנים האחרונות.

למעלה