ראיתי היום את הטייפון, יש בעיה...

gavnuk

New member
ראיתי היום את הטייפון, יש בעיה...

שלום, היום הלכתי לראות טייפון 98 יד שניה, 14330ק"מ, קצת שריטות באף, ריפוד חדש, ידיות חדשות, טסט היה היום, החלפת כל הנוריות ושמן. הכל טוב ויפה עד ל... 1. אין תאורה בלוח שעונים. ( המוכר לא יכול לענות לי למה ) 2. נורית שמן דולקת חלש וכאשר נותנים קצת גז רואים בברור את הנורית דולקת. ( המוכר אומר שככה זה תמיד היה לו, אבל אין בעיה עם שמן כי הוא מילא חדש ) 3. למוכר יש 2 קטנועים, בטייפון הוא כבר לא משתמש כי הוא צריך לצאת מהעיר, אז בגלל זה הוא קנה יותר גדול. 4. לדבריו יש ספר טיפולים ויש קבלות על טסט וברקסים חדשים. דורש מחירון! אותי מטריד הלוח שעונים יותר... עם הנורית והתאורה. הוא אמר שאין לו בעיה לגשת לבדיקה. השאלה האם שווה? תודה לכל המבינים.

aeroxman

New member
תמסור לו...

....שהתקשרו מ"בלוקבאסטר" וביקשו שיחזיר את הסרט שהוא חי בו. קודם כל, שלום. חזרתי מהכפור אחרי תקלה רצינית במחשב שלי. שנית, לפי מה שאתה מתאר כמעט שום דבר לא עובד מבחינה חשמלית בקטנוע (סטרטר יש?). אם הוא מטפל כמו שצריך (ספר טיפולים וכו') הוא היה צריך לטפל גם בבעיות ה"קטנות" האלו. אפרופו ספר טיפולים, היום המוסכניק שלי אמר לי משהו שיתאים גם לך: "לא מעניין אותי מה אומר לי הדף, מה שמעניין זה מה שהקנוע אומר..." לכן כדאי לך לדעתי לקחת אותו לבדיקה, במיוחד לאור מצב הלוח וכו'. דבר שלישי, המחירון שלו הוא 5600 ש"ח ולפי מה שנשמע ממך לא ממש שווה מעל ל-4500, ותראה במודעות שזה בערך מה שמבקשים על קטנוע כזה. זהן, זה מה שיש לי להגיד, אני מקווה שעזרתי. בהצלחה עם הקניה...

בקשר לנורית...

ככה זה בקטנועים הלוח שעונים והמנורה מקדימה (פנס חזית) פועלים על דינמו שפועל על הטורים או על סיבובי גלגלים אז רק ורק אז התאורה בלוח שעונים כולל הנוריות איתות אור גבוה ואור שמן ודלק נדלקות חזק...בהתאמה..לסיבובי המנוע/גלגלים..בקשר למחירון אל תתן לו מחירון אלא אם האופנוע ניראה במצב מושלם! מודל ישן ויש בטוח בעיות שיצצו בבדיקה אם הוא רוצה תעשו הסכם שאם אין בעיות את משלם ואם יש בעיות הוא ישלם את הבדיקה...או משהו כזה בקשר לתאורה בלוח אם אין בכלל תאורה תלכו ביחד ל"ריידר" למשל ותבדקו כמה עולה לסדר ותגיד לו שגם את זה אתה רוצה להוריד מהמחירון ואם תעשו בדיקה תשאל כמה אני צריך כדי לסדר הכל ותוריד מהמחירון אם לא... יש הרבה מאוד טייפונים!

gilben

New member
בקשר לתאורה בלוח שעונים

לי יש טייפון 00 וגם לי הלכה התאורה שם ואני מכיר אנשים עם טיפונים יותר חדשים שהלכה להם התאורה ככה שזה לא נורא בקשר לנורית ניתן לבדוק שאין בעיה ע"י מילוי המיכל שמן עד הסוף לסוע מעט ולראות אם התרוקן קצת המיכל אם הוא כבר קנה קטנוע חדש אז הוא מת להיפטר מהטייפון ככה שאתה יכול להוריד מהמחירון אף אחד לא משלם מחירון במצב השוק של היום. כדאי לקחת לבדיקה בכל מקרה ולא בגלל העניין של הלוח שעונים שהוא עניין שולי. מנוע, ואריאטור, דברים כאלה תקינותם יותר חשובה לסיום אין סיכוי שהספידומטר הוא נכון 14k לכלי ש5 שנים על הכביש לא הגיוני יכול להיות שנקרע הכבל של הספידומטר ואיזה כמה שנים לא נספרו ורק לאחר שהוא החליט למכור את הכלי הוא תיקן זאת

למעלה