ראיתי היום את הסוד

אתד

New member
ראיתי היום את הסוד

ספר נהדר ומאוד מעורר שמחה לשתף אותכם בשני דברים 1. משום מה היתה לי הרגשה שאלה דברים שידעתי בילדות והם קצת העלו אבק, כאילו החברה סביבה וכל השאר גורמים עם השנים לעגל פינות ולהתרחק משם קצת, ההרגשה הזאת היא לא פעם ראשונה בגלל הסיבה השניה... 2. הסיבה השניה היא שמצאתי את הסרט כמעט לחלוטין אחד לאחד עם היהדות, אין יאוש בעולם.. ואשר יגורתי בא לי... מחשבות טובות.. להיות טוב לחשוב טוב.. לשאוף לצמוח... אין גבול לשפע... אדם יוצר מציאות- גם עם הגורל יש תמיד אפשרות להמתקה למשל... בקיצור היהדות בכבודה ובעצמה אפילו בהרצאה שממעתי מרב נאמר שאת כל החומר שבעולם אפשר להכניס לקופסת גפרורים ובסרט דובר על תורת הקוונטים. אז חוץ מהקטע אולי השיווקי שרק אינשטיין ודומיו ידעו את הסוד והטמינו את זה עד היום הפריצה הגדולה... אהבתי את הסרט. אולי כאן מתקשר שוב מה שכתבתי ב-1 כשרואים את הסוד (או לומדים יהדות) כאילו נזכרים במשהו כשעוד היינו ילדים וטהורים בלי השפעות החברה והרי הוא הניצוץ האלוקי הטהור שבנו. מה דעתכם?

מתחברת מאד למה שכתבת

גם אצלי היתה ההרגשה שידעתי את הסוד כל הזמן, אבל במקרה שלי הייתי צריכה ארוע טראומטי כדי להזכיר דברים שנשכחו ולחפש את הסוד. לא יודעת אם החברה גורמת לעיגול פינות ולהתרחקות, נראה לי שפשוט חיי היום יום, שלפעמים לא פשוטים גורמים לאבד ידע, זכרונות, מחשבות וכו'. בהקשר ליהדות- גם אני חשבתי על הנקודה הזאת ולאחר היסטוריה של לימודי יהדות (פילוסופיה יהודית, קבלה, ועוד) אין ספק שיש דימיון עצום בין היהדות לסוד. החל מכך שהמטרה העיקרית ביהדות היא להיות "בורא" - בצלמו ובדמותו וליצור ולבנות יקום כמו אלוהים, וכלה בחופש הבחירה, אמונה ואהבה, שאלו יסודות מאד חזקים בתורה. מציעה לך לקרוא ולחקור עוד קצת - זה נושא מאד מעניין. בכל מקרה, ברוכה הבאה- וחג שמח :)

למעלה