ראיתי היום...

xenocide

New member
ראיתי היום...

...על חברה שלי תיק בצורת פרה וחשבתי לעצמי: "אוי זה ממש חמוד" ואז היא לחצה על הפרה והיא הוציאה קול! הכל היה טוב ויפה עד שגיליתי שהיא קיבלה את זה בבורגראנץ´. ואני עדיין מנסה להבין מאיפה הם לוקחים את הרעיונות האלו? לתת לילדים (אני משערת שלילדים) תיק בצורת החיה שהם הולכים לאכול בהמבורגר שלהם? אולי זה טיפשי אבל לי זה הציק...

Neta558

New member
מוזר, אבל שכיח...

חברות רבות שמוכרות בשר מרשטות את אריזת המוצרים בציורים חמודים של חיות. על שניצלים יש תרנגולת חייכנית שממליצה לקנות אותה, בשר כבש זה מההההעולה תטען כבשל´ה, בבורגר-ראנץ´ מחלקים תיקים של פרות... לי נראה שזה אמור להירחיק אנשים מאכילת בשר, אבל כנראה שכאשר מציגים את החיה כחמודה ומצוירת, זה דוקא מקרב אנשים למוצר. הם לא רואים את החיה באמת, הם לא רואים אותה בכלוב, לא רואים את ההתעללות או השחיטה, הם רואים חיה שקורצת להם מהאריזה. זה מזכיר לי, היה מאבק (של אנונימוס לדעתי) במטרה למנוע מחברות לשים תמונות של תרנגולות חופשיות על ביצים שאינן ביצי חופש. מישהו שמע ויודע אם זה התקדם אכשהו?

xenocide

New member
אגב..

... פרות וחלב. יש לי ידיד, או יותר נכון מכר, שגר בקיבוץ ועובד בחליבה. הוא כל הזמן מזכיר לי שלפרות כואב אם לא חולבים אותן וכמובן שאני עונה בתשובות הברורות שאם הן היו חופשיות וכו´.. אני אשמח לקבל הסברים מדוייקים יותר על החליבה מעבר להיבטים המוסריים של חופש. הדר

mei li

New member
האמת...

אז ככה, את מוזמנת לשאול את אמא שלך או כל אמא איך זה עובד אצל נשים....כי זה די דומה, כל עוד ממשיכים לחלוב, הפרה מייצרת חלב. וזה יכול להיות לתקופה של כמה שנים אחרי לידת העגל. מה עם העגל את שואלת? הוא מקבל את המנות הראשונות של חלב האם שמכיל חיסונים טבעיים ותוספי תזונה חשובים, אחרי זה הוא מקבל תחליף חלב מין "מטרנה" לעגלים... עוד נקודה למחשבה: בגלל החליבה האינטנסיבית, הפרות נוטות לקבל דלקות בעטינים, שמטופלות באנטיביוטיקה. ועדיין ממשיכים לחלוב אותם בזמן הטיפול. אז החלב שמתקבל "מתובל" בכל מיני כימיקלים מאוד מיותרים. ובשורה התחתונה- חלב סויה הרבה יותר טעים, לא?

אני מבין

אני מבין מה מציק לך. מה שמפריע לי יותר זה אי הידיעה שאתה עושה משהו. את לא מבינה איך אנשים יכולים להסתכל לפרה בעיניים ולאכול אותה, אני גם הייתי די מתעצבן מזה, אבל הם כן יודעים שהם אוכלים פרה, ופשוט לא אכפת להם. מה שמעצבן אותיזה שאנשים אוכלים בשר בלי לדעת מה הוא עבר בחייו, או שוטים חלב כשהם חושבים שהפרה חיה בשמחה כל חייה, בדיוק כמו שרואים בציור על הקופסה. לאכול פרה ולהסתכל לה בעיניים זה עוד איכשהו הגיוני, אם אתה לא יודע מה עשו לה, אבל איך ששחתו אותה יותר נוראי. אם ברגרקינג היו עושים מתנה, תיק פרה עם דם שיוצא לה מהגרון זה היה ממש מגעיל. אגב איך את עושה שיהיה ציטוט בסוף כל הודעה שלך? "אם הקירות של בתי מטבחיים היו שקופים, כולם היו צמחונים" - לנון

כן..והיום,

בערב, כשמזגתי לי חלב סויה מהמקרר בפנימייה, חברה שלי שאלה אותי: "שירה, את היית צמחונית לפני שנהיית טבעונית או שהיית בן-אדם נורמלי ואז נהיית טבעונית?" (או במילים אחרות: זה התחיל לך עם נוירוזות לפני שהפכת לפסיכוטית?) היא הוסיפה כי בקרוב תפסיק להיות בן-אדם נורמלי ותצתמחן. מישהי שהייתה לידנו סיפרה לי על חידוש מרענן במשפחתה:" אנחנו לא צימחונים, אך אנחנו לא קונים בשר"... [לבית לא קונים אך אם מתארחים/... אז אוכלים. מעניין.

vegan

New member
הציטוט של מקרתני ולא לנון../images/Emo15.gif../images/Emo15.gif

Weird Eyal

New member
כל שווארמה מתהדרת בציור או תמונה

של פרה,כבש,הודו......... הם מראים לכם מה הם מוכרים אבל לא מראים אייך זה הגיע אלייהם.....

dylan

New member
גם אתה יכול../images/Emo22.gif

פשוט תכנס לעדכון הכרטיס האישי שלך (בצד שמאל למעלה ברגע שאתה פותח את ה..כרטיס האישי שלך) ולמטה יש מקום לכתוב ´חתימה´ (מוגבלת ל350 תווים
)..

למעלה