ראיתי כי טוב, אז אני מציפה בשאלות

המממ

New member
ראיתי כי טוב, אז אני מציפה בשאלות ../images/Emo9.gif

מקווה שאני לא מפריעה לאף אחד... אידוי ירקות: כתוב במתכון שצריך סיר אידוי. אין לי דבר כזה, האם זה חובה? יש אופציה אחרת? מעולם לא התנסיתי בזה.
 

motior

Member
ממש אין חובה בסיר אידוי

אני מאדה ירקות בד"כ ע"י זה שאני שם מעט מים בתחתית הסיר (שלא מכסים את הירקות כלל) ומרתיח אותם.
 

pix37

New member
מסננת מעל סיר עם מים רותחים

מה שחשוב שכל הקונסטוקציה תהיה יציבה ושהירקות לא יגעו במים אלא רק יתבשלו באדים. כל השאר זה מותרות.
 

cwen

New member
מתקן אידוי מאוד נוח

יש בחנויות משהו שנקרא "שושנת אידוי". זה כמו פרח ממתכת על רגליים שנפתח ומתאים את עצמו לגודל הסיר. עלה לי נדמה לי 30 ש"ח בזמנו (לפני כמה שנים). שמים את המים בגובה הרגליים של המתקן, פורסים אותו בסיר, ומניחים עליו את הירקות. במתקן יש חורים, וכך הירקות מתבשלים באדים על אש קטנה בלי שום מגע במים. אני ממליצה לרכוש כזה כי זה ממש נוח, וזול בהרבה מסיר אידוי ייעודי.
 
אם מניחים אותם מעל משהו אחר

המתבשל במים, הירקות בעצם מתבשלים באידוי. למשל מעל הדגנים והקטניות.
 
למעלה