ראיתי פה המון פעמים את המונח חובה

אושר מ

New member
ראיתי פה המון פעמים את המונח חובה

מה שמעלה את השאלה מה הוא ספר חובה? האם יש דבר כזה בכלל?

לפי דעתי, ספר חובה הוא ספר

ששינה אותך, שנגע בך, שאתה לא מדמיין את החיים שלך בלי לקרוא אותו... למשל, הארי פוטר שינה את החיים שלי... הכרתי מלא חברים וחברות בנט, שלא הייתי מכירה, אם לא הייתי קוראת אותו... ואלה פשוט אנשים מדהימים, שלמדתי מהם המון... אבל לא כל דבר הוא כ"כ קיצוני ויוצא דופן... תחשוב על ספר כזה, שאתה יודע שאתה אוהב, ולא מפקפק בזה. זה, ספר חובה. "לו משאלות היו דגים, היינו כולנו דייגים"-גורני האלק, חולית

אושר מ

New member
ההמם. אני חוששת שלא הבנת את כוונתי

לא איך הספר משפיע מבחינה חיצונית על חייך, אלא מה הופך ספר לספר חובה? מה בספר עצמו טוב עד כדי כך שכולם (בהגזמה) צריכים לקרוא אותו? והאם זה קיים? קריאת חובה?

ויקי.ש.

New member
אני חושבת

שספר חובה מוגדר על ידי מוסכמות בחברה בה את חיה. למשל אני נתקלת מצד אחד בכל ספרי ה"חובה" אליהם אני מרגישה יותר קרובה ויותר "חובה". מצד שני אני רואה את ספרי ה"חובה" של החברה הרוסית, המשפחה שלי, נכון שיש הרבה משותפים אבל בגדול החברה שונה=ספרי חובה שונים. לכן כמו שאמרתי קודם ספרי חובה נקבעים ע"י החברה כמו גם ביקורת עליהם. אם אני אגיד לכם שלא כ"כ אהבתי את "הנסיך הקטן" זו תהיה איזושהי הליכה נגד הכלל ונגד ספר ה"חובה" (ודרך אגב האמת...)

לעתים ספר הופך לחובה בגלל שהוא

הפך לרב מכר בצורה מוגמזת.. ואז מתברר שהספר פשוט לא שווה ולא חסרים דוגמאות - כמו מי הזיז את הגבינה שלי, האלכימאי (שכבר חלק מתוכנית הבגרות בספרות..) ובטח יש עוד..

חיננית

New member
ספר הספרים התנך? ../images/Emo63.gif

או אחר לטעמך? ומה שלומך ידידי המשפטן?

לא אליו התכוונתי.

התכוונתי, כמובן, למילכוד 22. שלומי בסדר. ומה שלום ידידתי החיננית?

חיננית

New member
אם אתה אומר....

בעיני אין שום ספר חובה מאז סיימתי את התיכון. לא סרט חובה ,ולא הצגת חובה . בוחרת רק מה שנראה לי ומדבר אלי בנושאים שאני אוהבת. אם ממליצים לי ספר ,יענו חובה ,וזה לא זז אצלי ברברס- אני מוותרת . יש מספיק חובות בחיים. קריאה זה רק בשביל הכיף.

byron

New member
חובה מוחלטת

אכן מלכוד 22 הוא ספר חובה מדוע? כי הוא נותן פרספקטיבה שונה על כל הכללים והחוקים, והוא עושה את זה בצורה הכי טובה שאפשר

כמו שכתבתי..

זה ספר שלא הצטערתי כלל שנתתי לו הזדמנות שניה
בקריאה השניה (שהיתה בעצם הראשונה.. כי בפעם הראשונה אחרי 3 או 4 פרקים סגרתי את הספר
) פשוט נהנתי מכל מילה.. וזה גם נושא של "בגרות" כי בפעם הראשונה קראתי אותו בתיכון ובפעם השניה זה היה כבר בשנה השנייה באוניברסיטה..

אושר מ

New member
אתן בטוחות שהוא לבגרות? כי בתוכנית

הלימודים שלי הוא לא מופיע...

galahead

New member
אחד לאושר ואחד לדיון הכללי

אושר, אני בבגרות שלי נבחנתי על שר הטבעות, למרות שהוא לא הופיע בתוכנית הרשמית... תפני למורה/מרכז ספרות שלך, תעלי בפניו ספר/ספרים שנראין לך ברמה מספיקה לבגרות - הוא יכול לבקש אישור מהפיקוח להכליל את הספר הזה ברשימת הספרים לבגרות המאושרים לביה"ס (ככה עשו לי לפחות... אבל צריך שיהיה ספר ותיק ולא-שולי, דוגמת שר הטבעות). ולדיון הכללי - חובה? מה חובה? מי חובה? למה חובה, בעיקר? שום ספר הוא לא בגדר חובה, כמו שקריאה באופן כללי היא לא חובה. החובה היחידה שמוטלת עלינו היא לנשום, לאכול, לשתות, לישון ולהתרבות... מעבר לזה כל השאר הם מותרות (תפיסה פטליסטית משהו לא? :)) ... אני מתאר לעצמי שכל ספר שמישהו כאן יוכל להגדיר כספר חובה יוכל להיות מופרך ככזה ע"י מישהו אחר (אני מתנדב, רק לשם העיקרון). ספר=כיף. כיף<>חובה --> ספר<>חובה :)) וזהו. גל

noa_f

New member
לא חובה אבל מומלץ

"אל תיגע בזמיר" (לי הרפר) בזמני היה ברשימה לבגרות. מדהים איך הספר הזה עדיין רלוונטי. עוד אחד שגם היה ברשימה "עפיפונים" (רומן גארי כמובן) אולי פחות מרשימים מ"שר הטבעות" ומתוסבכים מ"מילכוד" (מה לעשות, אהבתי יותר את האחרים שלו), אבל אני חייבת לומר שקראתי אותם אולי עשרות פעמים והם אולי לא שינו את חיי, אבל בהחלט הרחיבו את השקפותי.

ציפי ג

New member
מסכימה עם נועה לגבי אל תיגע בזמיר

בדיוק רכשתי אותו לקריאה חוזרת בפעם ה20 בערך (ומיד השאלתי אותו לאחייני, אז יקח קצת זמן עד שאשב לקוראו). הספר מצייר לקורא תמונה של הדרום הרדום בקיץ סתמי, ועל הרי הגעש השוצפים בעיירה, מתחת לפני השטח. תאור מעולה של שנאת שחורים, משונים, דרך עינים ילדותיות ותמימות. מומלץ.

למעלה