ראיתי שמדברים כאן גם על חלומות

אתד

New member
ראיתי שמדברים כאן גם על חלומות

מה מסמלים עבמים, חלליות, חיזרים וכו' החלומות הם רבים, מאוד ברורים, שלמים, וחוזרים על עצמם במוטיבים, יש אולי חלום שחוזר על עצמו אבל בעקרון זה תמיד משהו חדש בדרך כלל גם הרחובות או הבתים בחלום מוכרים לי אבל לא תמיד... לפעמים עם אנשים זרים שם ולפעמים עם הבן זוג, או איתו ועם אנשים זרים, אפילו ההורים שלי כיכבו בחלקם... מה שבטוח שהם אף פעם לא נעימים אלה עם תחושות חזקות ובדרך כלל העלילה מפחידה או עם מצוקה, מצחיק אפילו שאם בחלום אני ממש נבהלת אז אני אומרת שם 3 פעמים "שמע ישראל" אגב...ובאמת לא קשור! :)) הערב ישבתי עם שתי חברות בחצר של אחת מהן ככה בכייף, ופתאום צלח את השמיים כדור לבן וגדול במהירות מדהימה שלא נתפסת בכלל!! כאילו הרגשנו שמה שאנחנו רואות כבר מזמן לא נמצא למרות שראינו! ונעלם.. נשארנו המומות!! ושכחנו מזה זה היה פשוט מדהיםםםםם!!! הן חשבו על עבמ ואני חשבתי על מטאור, אבל לא נשמע פיצוץ וכמו שבוודאי שמתם לב אנחנו כאן ולא אבק... :) ולא יכול להיות כוכב נופל כי זה לא נפל (כאילו לא לכיוון הקרקע אלה צלח את השמיים) וגם היה גדול ופתאום נעלם.. קיצר צריך לראות בשביל להבין האם החלומות אומרים משהו, או שעדיף לכתוב חלום אחד מההתחלה עד הסוף? כי יש הרבה ואם לא אז עוד מעט יהיה :) לילה טוב ת-ו-ד-ה

חלומות../images/Emo121.gif

הי אתד לחלומות יכולים להיות כמה כיווני חשיבה. 1.-להביא לנו בחלום את מה שאנו כמהים אליו בחיים ז"א דברים נעימים או דברים שחסרים לנו. למשל בחורה רווקה שחולמת שהיא מתחתנת... 2.-להיות ה"איבר" שמשחרר לנו לחצים שמעיקים/מודחקים/מדוכאים ביומיום שלנו. למשל אם אנו מדחיקים פחד שנפגע אז בחלום ישדדו אותנו תקרה לנו תאונה וכד, יש בטח עוד דברים אבל זה העיקר שעלה לי עכשיו. אם זה "עושה" לך משהוא אז אשמח אם תשתפי. כל טוב עירית

אתד

New member
מעניין

בכל מקרה כמהה למפגש עם חייזר אני לא :) גם לא פוחדת מהם כי אני אני לא ממש מאמינה שהם קיימים ולא מתעסקת בזה אני אחשוב על מה שאמרת אז לדפוס של דבר כזה שהוא מסויים אין משמעות מיוחדת?

זה לא זה

אני לא חושבת שאת כמהה לפגישה עם חייזר....השאלה היא איזו הרגשה יש לך בחלום-אולי את כמהה להרגשה?.. וגם-בחלום יכול להיות מסר מהתת מודע-בגלל שזה תת מודע, את לא מודעת לנושא מסוים ומדחיקה אותו. ולכן קשה לך באופן אישי ללא מטפל מבחוץ שיאיר את עינייך "לראות" איך זה קשור אליך. עירית

אז ככה

-"מה מסמלים עבמים, חלליות, חיזרים וכו'" - תמיד החלום מבטא את החולם. הסמלים הם החולם עצמו ועולמו. החייזרות מייצגת מצב שבו אדם אינו חש חלק מההוויה ולמעשה מסתובב בה כאילו שהיה נטע זר, לא חלק. הענין האמיתי הוא הזרות אל העצמי שלנו. הריחוק מהמהות העצמית. אדם שחש זר לעצמו, שחושב שאינו נמצא בביתו, או במקומו הטבעי, לא בקרב בני משפחתו ולא בשכונתו או מדינתו או בכלל בחיים האלה. מתוך זה כל הפחדים כולם. אם אני חי זר לעצמי ולסביבתי, איך אוכל להשתלב בההויה הזו. ומה שאמור להיות מוכר זר.

חייזריות

בסימבוליקה שלי, מדובר במין נטול רגש או מוכחש רגש. אוטומטי. כאלה שקמים בבוקר לעבודה חוזרים חיים את השגרה בלי בעצם "להיות". מבלי לאפשר לחוויה לחדור, מבלי אפשרות לתת לדברים באמת לגעת... כמו האנשים האפורים אצל "מומו" של מיכאל אנדה (ספר מומלץ מומלץ בחום רב) כמו נמלים שעוובדות ואין להם רגע של "שבת", לראות לחוות ולהרגיש ולשאול שאלות שיהיה ליל מנוחה דניאל

למעלה