ראיתם אתמול את תכנית תחקירים עושים חשבון בערוץ 10?

חנהפ

Active member
ראיתם אתמול את תכנית תחקירים עושים חשבון בערוץ 10?

צרכתם עד כה סלטים מוכנים? ישתנה משהו בהרגלי הצריכה שלכם?
 

רוני1955

Active member
סלטים

כבר כמה שנים טובות שאני לא קונה סלטים מוכנים אלא מכין לבד. לכן, הרגלי הצריכה לא ישתנו.
 

Maldini Girl

New member
מעולם לא צרכנו אותם

אמא שלי הזדעזעה בזמנו מהתחקיר שרפי גינת עשה על זה לפני איזה 20 שנה. גדלתי בלי זה בבית ומעולם לא חסר לי.
 

ga26

Member
לא ראיתי אבל שמעתי

ולא הרגלי הצריכה לי לא הולכים להשתנות. לא מאמין לתחקירים ומחקרים (שכל שני וחמישי מביאים לנו תובנה אחרת ולפעמים כזו שסותרת משהו שאמרו קודם). בטח לא משהו בטלויזיה שלך תדע מי מרוויח ומי מפסיד מתחקירים כאלו.
בסופו של דבר כולם יודעים שסיגריות זה מזיק והמון אנשים מעשנים
ברור לכולם שנקניקים זה לא בדיוק מזון בריאות ועדיין צורכים אותם
ברור לכולם שעדיף סלט על פיצה אבל לא נראה לי שעכשיו יסגרו את כל הפיצריות בארץ
וברור שעדיף סלט שמכינים בבית על פני הקנוי אבל לפעמים אין מה לעשות וקונים
 

TCHM

New member
הממצאים לא חדשים אבל...

אלו ממצאים על מוצרי החברות הגדולות, יש עוד עשרות קטנות ולא מוכרות
שמייצרות מזון מטונף יותר והוא נמכר במרכולים או לדוכני מזון מהיר.

הן טוענות שבסלטים של מסעדות אין חומרים משמרים ושומן מוגזם? אולי,
אבל יש פי כמה חיידקים מכל הסוגים, בדוק!.
אז להכין סלטים בבית וגם בבית לנקוט בכל אמצעי הזהירות כי גם הירקות
מזוהמים ומכילים כמויות אדירות של חומרי הדברה, במיוחד ירקות העלים
כמו פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, סלרי, מנגולד, תרד, חסה, כרוב ועוד.
 
עשבי תיבול קל לגדל גם בדירה אפלולית

 

TCHM

New member
בדירה, במרפסת, בגינה...העיקר בלי ריסוסים.

 

שרון 337

New member
מישהו יכול להשיב,האם הירקות האורגניים,הם אכן נטולי ריסוס?

אני אישית די בספק.
הרי סלטי הירקות (בבית או במעדנייה) ברובם "מצופים"בריסוס,לכן טעם הגמבה מריר
והעגבניות לא פעם "מצופות" -במעטפת דקיקה לבנה,שצסגירה את הריסוס האחרון שנעשה
הכול מתחיל בגידול הירקות והריסוס המזיק,ולזה נוספים החיידקים שמתפתחים,כול יום
במיונז בטחינה,ובשאר התוספים.
 

TCHM

New member
צודקת, ממש לא נטולי ריסוס...

כל נושא האורגני פרוץ לחלוטין ומכיוון שאני נמצא בין מגדלים שונים אני יכול
לאמר שמרססים ועוד איך.
ירקות ללא ריסוס לחלוטין לא נראים טוב ואי אפשר לשווק אותם.
גם ירקות "מהודרים" שהם נטולי חרקים ותולעים מכילים כמות מוגזמת של
חומרי ריסוס.
אין כל בעיה לגדל ירקות ללא הדברה, קצת יותר תשומת לב, זה הכל.
 
נ

נווהשאנן

Guest
לא כצעקתה

האמת פרומואים מפוצצים ותכנית דלה משהו. צמד בחורות עושות המון רעש. כאילו מה חידשו לנו, שיש חומר משמר בחומוס? ושפרסום זה בולשיט? ספרו לי משהו שאני לא יודע.
מה שכן חידשו לי זה על חיידק הליסטריה שמגיע מאדמה. אי לכך אקפיד יותר לשטוף ירקות וכן אקח לתשומת לב את הערתו של TCHM לגבי ירקות עלים
 

DANIAVNI

Well-known member
אני לא אוכל מה שעושה מכונה

או שיותר נכון, משתדל להמעיט עד כמה שפחות
מהסיבה הזו לא אוכל גם אוכל כאילו בריא ממכונה למשל : טבעול או מוצרי סייטן
אפילו לחם אני אוכל כמה שפחות .
מסיבה זו, ברור שאינני צורך סלטים מוכנים וכיוצ"ב.

יחד עם זאת, אני נגד פאנאטיזם כך שאם פעם ביובל יבוא לי חומוס אחלה שטראוס
אני אקנה ואהנה לי .
 
למעלה