ראיתם אתמול באמ טי וי(חרא של ערוץ)

DeZaVu Master

New member
ראיתם אתמול באמ טי וי(חרא של ערוץ)

היה שם 10 הלהיטים של רדיוהד. קריפ היה מקום ראשון.... מה לדעתכם השיר הכי מורכב של רדיוהד?

לא

זה מה שעושה שיר יפה אולי, אבל מורכבות זה משהו שתלוי במורכבות המוסיקלית בלבד. אם יש יציאות מהסולם, שבירות, מבנה של יותר מבית פזמון בית פזמון גשר פזמון (לחלק מהשירים של רדיוהד יש מבנה של בית בית בית בית) העיבודים של רדיוהד יכולים להביא שיר של שלושה אקורדים, כמו National anthem, ולהפוך אותו לשיר גאוני ומטורף, והמילים של רדיוהד תמיד מצויינות, אבל זה לא הופך את המוסיקה למורכבת. אם תשאל - מהו השיר היפה ביותר של רדיוהד, לדעתכם, זאת הייתה שאלה ראויה יותר למעמד של eMpTyV שקריפ זה שיר מספר אחד של רדיוהד, כי הוא לא.

אין יותר מורכב מפארנואיד אנדרויד

השיר המורכב היחידי שלהם, למעשה. אחד מהשירים היחידים שרדיוהד שוברים בו את המשקל ומנגנים שבע שמיניות. יש את Morning bell, שזה שיר בחמישה רבעים, אבל זה קבוע, והשיר עצמו, די פשוט מבחינת אקורדים והכל. רוב השירים שלהם ככה - שירים פשוטים של כמה אקורדים, אבל עם עיבוד שמשתנה משיר לשיר. אם לא פארנואיד, אז Just נחשב גם כן, שיר מורכב יחסית, ולדעתי הבנייה שם עם הסולואים גאונית למדי.

TalkShowHost

New member
הי

תגידו, אמנזיה תקפה את כולכם ? מה עם LET DOWN ? מבחינת אקורדים הוא די פשוט, אבל ההרמוניות הקוליות בסוף השיר הן לדעתי הדבר הכי מורכב והכי יפה בכל היצירה שלהם.

Fish in the sea

New member
יפה אמרת הוסטי.

אני לא מבין באקורדים,הרמוניות קוליות וכו´,אבל הקטע שאם אני מבין נכון עליו אתה מדבר הוא בעיניי אחד מרגעי השיא של רדיוהד,אם לא רגע השיא הגדול ביותר.מצמרר פשוט.

מסכים +

לדעתי LET DOWN מכיל כל-כך הרבה בתוכו,המון ליירים וכוורים....פשוט מצוין....מבחינת מבנה כנראה שפראנויד אנדרויד,אבל הןא מורכב מבחינה של רוק מתקדם....ובנוי ככה גם......בחיים לא שמעתי ייחודיות ומורכבות מהסוג של LET DOWN ....מומלץ לשמוע באוזניות ...

דרך אגב שיר.....

ראיתי את ההצעה שלך לOURS ....נכון הם טובים....אבל לא שמת לב לחיקוי יוצא מן הכלל בד לבד של יוצר ענק בשם באקלי ז"ל..? קשה לי להקשיב לזה מרוב שזה דומה...

נכון...

או שמא חיקוי של מיוז מחקים את ג´ף. כבר טענתי כך בעבר ואני ממשיך לטעון.
matchbox twenty - more than you think you are - 05 cold

אני חולק עליכם

אולי Ours מנסים לחקות את ג´ף באקלי, אולי הזמר שלהם ממש ממש מושפע ממנו, אבל הסגנון שלהם שונה לגמרי. אני גם בטוח שיש להם השפעות אחרות (שמעת את הגירסה המזעזעת לbohemian raphsody??) הסגנון של ג´ף באקלי הרבה יותר נוגע, שקט, מינימליסטים לעתים, נוטה לכיוון הSoul music אפילו, וOurs לעומת זאת, הזמר שלהם צורח כמו תרנגולת חנוקה (אבל באופן טוב ויפה), והמוסיקה שלהם אגרסיבית ואינטסיבית. כנ"ל לגבי מיוז, אגב, להקה שאם כבר מחקה מישהו, את רדיוהד, ולא את באקלי, אבל עם ההשפעות הנירווניות שלהם הם יוצרים סאונד אחר לגמרי, שרק בשמיעה ראשונית למדי, אפשר לטעון שהם מחקים את רדיוהד ונשמעים בדיוק אותו דבר. קווי היסוד דומים, אבל המוסיקה שונה. זה כמו להגיד שאואסיס זה כמו בלור, זה לא, הם פשוט מנגנים באותו ז´אנר. אם כבר יש להקה שמחקה את רדיוהד, אז זאת Palo Alto. הזמר שלהם נשמע לפעמים בדיוק ת´ום יורק, והמוסיקה שלהם מאוד מזכירה את תקופת The bends, אבל עם נגיעות קצת יותר מיינסטרימיות. ואם כבר מדברים על תכפילי רדיוהד, מישהו מכיר את The cooper temple clause או Halo? מצאתי דיסק של הראשונים בחנות דיסקים ברחובות, אמנם את Halo לא מצאתי בשום מקום, אפילו באינטרנט קשה להשיגם.

ואם כבר אנחנו בקטע של המלצות

ושל אנשים שרוצים להיות רדיוהד, חושבים שהם רדיוהד, נשמעים כמו רדיוהד, או שסתם מעלילים עליהם עלילות - אפשר להיכנס לבמה החדשה, יש שם שני יוצרים שאני מעריך למדי. האחד: עמית ארז, שאפשר בכיף לקרוא לו ג´ף באקלי הישראלי, והשני: שגיא צבי, חובב רדיוהד מושבע שאף העלה לשם מספר קאברים לא רעים בכלל שלהם, וגם החומר המקורי שלו דומה לרדיוהד בצורה מצמררת.

virginsuicides

New member
airbag

אסביר למה.... השיר בנוי בצורה ל א רגילה מאוד, רווי צלילים מוזרים. יש גם התחלפות במשקל מוסיקלי, והכי מגניב, סימו לב שהוא מורכב משכבות של סאונד כך שכל פעם אתה יכול להקשיב למשהו אחר, ולקבל שיר שונה...

למעלה