ראיתם את ההודעה על החרם של

משוש30

New member
ראיתם את ההודעה על החרם של

האוניברסיטאות בבריטניה על אוניברסיטת חיפה ובר אילן? חבורת מטומטמים צבועים! פשוט לא יאמן אני ממש רותחת. אתם יודעים שטדי כץ פשוט פיברק את התיזה שלו והדבר הוכח בבית משפט והוא חזר בו? אז מה רק כי הוא כתב דברים נגד מדינת ישראל אז האוניברסיטה הייתה צריכה לקבל את זה כתורה מסיני? ואיפה פה בדיוק החופש האקדמי אם האקדמיה אמורה לדגול רק בכיוון חשיבה אחד??(ואני אומרת את זה כשמאלנית!). גם הערבוב הזה של פוליטיקה עם האקדמיה זה כל כך לא במקום! שלא נדבר על זה שהם יורקים לבאר שהם שותים ממנה. טיפשות, טימטום, לא חינוכי, לא צודק ולא מועיל רק מזיק. אוף! אני רותחת מכעס!

עמית@

New member
לא הבנתי בדיוק כנגד מה את קובלת

אין שום סיבה לנתק פוליטיקה מאקדמיה. האוניברסיטה אישרה את התזה שלו, קיבלה אותה ולא היתה אמורה לאפשר לו להיתבע על כך. ברור שהאקדמיה לא אמורה לנקוט רק בכיוון מחשבה אחד, אבל גם לא בכיוון המחשבה האחר.. כל הסיפור הזה מעוות ובעייתי.

מעיןבר

New member
מה זאת אומרת לא היתה אמורה../images/Emo35.gif

מה שהבנאדם והמנחה שלו עשו זאת עבודת רמאות. יש לו מזל שזה נגמר רק בשלילת התואר. האם רק מפני שהאוניברסיטה אישרה את התיזה זה מצדיק הוצאת דיבתם של אנשים? ומה עם היושר האקדמי? ובכלל, האם יכולה האוניברסיטה למנוע מהאנשים שהושמצו בתיזה לתבוע את הכותב? אני מסכימה שזהו כישלון חרוץ של האוניברסיטה שלא היתה בקרה מספקת והתיזה הזאת עברה. אבל בבית המשפט הוכח שהעדויות והראיות שבה פוברקו וטוב עשתה האוניברסיטה שהוקיעה את האיש מקרבה, כי כל סיפור קבלת התיזה שלו ואישורה איננו מביא לה כבוד, אז לפחות שתתקן את הטעות. ולעניין פוליטיקה ואקדמיה - אמת, קשה להפריד בינהם ועדיין - האם נראה לך סביר שמישהו שעשה עבודת מחקר מופלאה בתחום המדעים או הספרות או החברה תישלל ממנו הזכות להתקדם בעולם המדעי בחו"ל רק בשל המקום ממנו הגיע? זוהי הרי גיזענות לשמה. הרי היית קופצת עד השמיים לו היו עושים זאת בשל מינו/דתו/צבע עורו. האם נראה לך סביר להחרים כל עבודת מחקר נשעשית בארץ רק משום שהיא נעשית כאן או לא להעביר לכאן תקציבים או לבצע שיתופי פעולה רק בשל העובדה שהם נעשים כאן וללא שום צידוק אחר? יש הרבה פוליטיקה פנימית בעולם המדע, אי אפשר להכחיש את זה, ואין ספק שגם המצה פוליטי המדיני הכללי משפיע, אבל מכאן ועד לחרם גורף וכללי הדרך עוד ארוכה. אגב, האם את יודעת שעד היום נעשה שימוש בתוצאות מחקרים שביצעו הנאצים? מחקרים איומים! בנסיבות שכולנו יודעות שממש לא ניתן להשוותן למה שקורה כאן. ועדיין, לצערינו הרב, בחלק מהמחקרים הללו הושג מידע שלעולם לא יושג תחת קוד האתיקה של המחקר. אפילו מדינת ישראל עושה שימוש בתוצאות מעשיות של אותם מחקרים. ואם על זה לא הוטל חרם אקדמי? למה מותר להטיל חרם אקדמי על מוסדות שלמים במדינת ישראל?

עמית@

New member
ודאי שעושים שימוש בתוצאות המחקר

הנאצי, זוועה, אבל זה חומר שנאסף, לא יזרקו הכל לפח רק בגלל מי שביצע, שלא תביני אותי לא נכון, אני לא בעד החרם, חס וחלילה, אני חושבת שהפיקוח הפנים אוניברסיטאי הוא בעייתי מאוד, וגם היחס לפוליטיקה כמילה גסה.

galiaS

New member
חבל שבאותה הזדמנות הם לא הרחיבו

את החרם על כל אוניברסיטאות בריטניה שחזו בפשעים המזעזעים שממשלת תאצ'ר עשתה באירלנד ולא נקפו אצבע.

ו שתי

New member
במעומעם

מתוך חלקיקי הספוג שפעם היו המח שלי, אני זוכרת מאמר שלו שנאלצתי לקרוא בשנה ב'. כ"כ לא קוהרנטי, כ"כ מרוח וכתוב בפיתול מלאכותי בכדי לנפח את עצמו, שפשוט למות. לרמת הענין של המאמר עצמו אני מעדיפה לא להתיחס. ולענין החרם- מקומם מאד לא להתקבל ללימודים גבוהים, רק בגלל היותך ישראלי.

עמית@

New member
לא מכירה אותם אישית.

ובני מוריס בכלל התחרפן לאחרונה (יצא בראיון הזוי על טרנספר ושנאת ערבים
) אבל לא מבטלת את מה שכתב בעבר וכבודו במקומו קיים ומונח למרות שלימור לבנת פלטה אותו מספרי בית הספר.. רק על זה מגיע לו קרדיט
) את פפה אני פשוט מכירה אישית, ומחבבת.

"חלקיקי הספוג שפעם היו המוח שלי"

אוי איך קלעת בול. כבר כמה זמן אני מנסה להסביר לבעלי שאולי כלפי חוץ אני מתפקדת, אבל בפנים חושך. אין עם מי לדבר.

dorlim

New member
החרם הזה פאתטי לפחות כמו

התיזה שנפסלה
והכי מציק לי זה העירוב שבין אקדמיה לפוליטקה....

galiaS

New member
אני לא רואה בעיה בעירוב פוליטיקה

ואקדמיה. במיוחד שהנושא הנחקר כאן הוא פוליטי למדי. מה שמפריע לי הוא שכאן מדובר בפוליטיקה של רוע.

למעלה