ראיתם את הכתבה בערוץ 10 ?

OFIRRהאחת

New member
ראיתם את הכתבה בערוץ 10 ?../images/Emo66.gif

ברגע זה ממש הייתה כתבה בחדשות על מוות בספינינג גם מיכאל בהר היה שם מישהו ראה?

OFIRRהאחת

New member
דיברו על מקרי המוות בספיניג ../images/Emo66.gif

ארחו את הבעל של אחת הבחורות שהתמוטטה בשיעור ארחו גם את מיכאל בהר כמדריך ספינינג ודיברו על האישורים הרפואיים וכמה זה מסוכן ומה לעשות ובכלל.. מעניין למה לא מדברים על האנשים שמתמוטטים בספורט אחר?

KESSEM10

New member
כתבה באותו נושא

כתבה בנושא מקרי המוות בספינינג יכול לקרוא לאותו בן אדם בכל פעילות ספורטיבית אחרת ברור לכם שאין קשר ישיר לספינינג אלא לספורט באופן כללי + מתאמנים שאינם מודעים לפגם בריאותי שלהם לצערינו גם ספורטאי צמרת מתים על המגרשים וזאת לאחר שביצעו בדיקות רפואיות מעמיקות יותר ככל הנראה יש מומים לבני האדם שהרפואה לא מצליחה לגלות אותה בזמן

Gspin

New member
תקראו את הדיסקליימר

על זה דיברתי. http://www.coachkevinmultisport.com/downloads/2006IndoorCycling.pdf

Tami661

New member
../images/Emo45.gifהגיוני ביותר! האם זה קביל

מבחינה משפטית? הכוונה... אם מכון מאמץ את הרעיון ומחתים לקוחות מזדמנים/ חד פעמיים או לחילופין קבועים?

Gspin

New member
לדעתי

זה מה שצריך להיות. היום החוק מחייב דברים אחרים, למרות שלאימון חד פעמי בבית מלון או במועדון מזדמן, ככל הניראה הדבר שונה. אינני בטוח - צריך לבדוק.

ennicka

New member
ושוב אני שואלת

ולא כדי להתנגח אלא פשוט מנקודת מבטי כמתאמנת - עד רמה מסויימת, וויתור על תביעות הוא הגיוני. יש גבול למה שמדריך יכול להיות אחראי לו. אבל אחרי שקראתי את הקובץ שצרפת, נראה כי הויתור לתביעה הוא טוטאלי. האם הבנתי נכון את המסמך ועמדך? כי זה פשוט משאיר מקרים של ממש רשלנות (או סתם חוסר מקצועיות של המדריך) מוגנים מכל תביעה. ולא כל מתאמן (בעיקר המתחילים), יודע לזהות מדריך טוב. אני מדברת על מצב בו מדריך יבצע מתיחות על האופניים ומישהו יתרסק מהם (נגיד פאשלה באופניים או סתם הוא לא היה יציב), או למשל מדריך שלא מתקן תנוחת רכיבה של מאומן חדש מה שמביא לנזקים. בקיצור, ישנם מצבים שצריכים להשאר באחריות המדריך, אחרת לא יהיה כל אמצאי למתאמן להגן על עצמו או להבטיח שיקבל אימון מקצועי. אז השאלה היא עד איפה לדעתך הויתור צריך להיות. ואגב, האם (וכאן אני שואלת מתוך הידע שלך ואחרים בחוק) ויתור כזה תקף היה וקרה משהו? אני פשוט יודעת מתחום אחר של מרוצים, בהם המתחרים חותמים על ויתור, אבל בפועל אם מישהו ירצה לתבוע הוא יוכל כי לפי מה שאמרו לי הוויתור במקרה שלהם לא ממש תקף.

Gspin

New member
תשובה לניגוח

לדידי, רשלנות מקצועית מצד המדריך הינה קו בל יחצה, וגם אם מתאמן יחתום על חוזה המשחרר את המדריך מכל תביעה על רשלנות מקצועית, ביהמ"ש לא יקבל אותו. המסמך מאוד כללי וכיודוע לא אני ניסחתי אותו, אך אלו צריכים להיות רוח הדברים. פעילות ספורטיבית, גם כאשר מבוצעת כהלכה, יכולה להיות מסוכנת, יכולות להיות פציעות ורחמנא ליצלן, גם יכולים להיות מקרי מוות - ללא קשר סיבתי לרשלנות מצד המדריך.

למעלה