ראיתם את הכתבה הזאת?

Elle992

New member
אני מאוד מסכימה איתה

לוקחים באופן מאוד שלילי ולא נעים נשים/גברים שבוחרים להשאר רווקים.
אבל זה יותר גרוע אצל נשים מאשר גברים.

אני לבד וטוב לי, אני לבד מ*בחירה*, לא כי אף אחד לא רוצה אותי/אני בעייתית ועוד.
אני לבד כי אני לא חובבת את הקונספט שנקרא "קשר".
ואני מרגישה נפלא עם זה, מכל מיני סיבות שעבורי הן קריטיות וחשובות ולאחרים
יראו כשולים אבל באמת שלהיות לבד זה לא שלילי.

חבל שהחברה שלנו דוחקת באנשים להתמסד, להתחתן ולהביא ילדים
בו זמנית שלא כולם בנויים לזה ובאמת יכולים לעמוד בזה.
ובגלל זה אגב, יש אחוז גירושים גבוה - אלה אנשים שלא באמת רצו בזה אבל החברה החדירה להם למוח 24/7 שמי שלא בזוגיות ובעל משפחה - הוא לא שווה
כלום, הוא לא בנאדם נורמלי ועוד ועוד.

אז בכללי, אני תומכת בדעה שלה, למרות שאצלי זה נובע מחירה אישית שלא להיות בזוגיות ואצלה זה שפשוט זה לא עבד לה לפי מה שהבנתי והיא החליטה להתמקד בדברים חשובים יותר נכון לזמן זה.
כל זה נעשה מתוך בחירה אישית שאני עומדת בה בכל רגע ורגע,
אם זה ישתנה?
יש מצב, אני לא פוסלת, ואם זה ישתנה בעתיד וכן ארצה זוגיות - אדאג למצוא
אחת כזו, אין גיל לזוגיות. נכון שככל שמתבגרים יותר זה קשה יותר אבל
אני מאמינה שאם כתוב לי בגורל להיות בזוגיות אז יתהפך העולם וזה יקרה.
אם לא כתוב לי - זה לא

nati6589884

New member
אני מסכים.

אני לא מחפש זוגיות אז אני יכול להזדהות איתה אבל אני חושב שאצלי זה בגלל, שיש בי קושי מסיום שהרבה לא יכולים להתמודד איתו לא רק נשים אלא בכלל, קשה להיות עם אנשים כמוני באופן כללי. לא הכרתי הרבה שהיו מוכנים זה מורכב. אבל אני יכול להבין אנשים שלא רוצים זוגיות. אין לי בעיה נגד זה. ואני גם באופן כללי לא בעד קשר כזה( אני מדבר רק על עצמי מי שטוב לו ורוצה שהיה לו בכיף). או להתחתן, וכו. אז אני מסכים איתי משני בחינות א. אני מבין למה היה קשה לה ולא זה לא הצליח לה ב. אני מבין מבחינה שכלית למה לא מתאים לי קשר כזה , למה זה ילחץ אותי, ואני צריך את החופש שלי. אני מעדיף להיות כל הזמן לבד. כמה שקשה להיות בודד. אבל זה מה שאני מעדיף.

dory141

New member
אני מסכים עם הכותבת של המאמר שצירפתי חלקית

אני מסכים עם הקביעה שלה, שהחברה מסביב צריכה להיות יותר פלורליסטית בנוגע לאנשים שלא הולכים לפי המודל של חתונה + ילדים. אין לזה כל קשר לחיפוש זוגיות. אני דווקא כן מעוניין בזוגיות אך כזאת שלא תכלול בה את אלמנט הילדים - חתונה או לא חתונה היא מבחינתי עניין אופציונלי לגמרי. הבעיה היא שאין הרבה פרטנריות אפשריות למשהו כזה. הרוב מעדיפות ללכת בדרך הסלולה ולא לסטות ממנה. אגב, ראיתם את הסדרה קטסטרופה (האישה נכנסת להיריון והקשר בינה לבין הגבר מתחיל רק אחרי שנודע להם שצפוי להיוולד לה בן)? סדרה גאונית - ואני לרוב לא צופה בקומדיות רומנטיות , אלא יותר בסדרות מתח .

Berethor

New member
אז זהו שיש לזה קשר לחיפוש זוגיות, במיוחד שמדובר בקשר רציני

חתונה וילדים הם שני דברים שמעידים על כך שהזוגיות רצינית באמת, ולא משהו זמני שלא יוצא ממנו כמעט כלום. ילדים לוקחים את הזוגיות לשלב הבא, הם הדבר הכי משמעותי שיכול לצאת מזוגיות לטוב ולרע, קשר שיצא ממנו ילדים הוא הרבה יותר משמעותי מקשר שיצא ממנו "רק" יחסי מין, באופן כללי, ולטווח ארוך, זה לא אומר שאין אנשים שמחפשים זוגיות בלי ילדים, אבל להגיד שלילדים אין כל קשר לזוגיות? בזמן שרוב האנשים מעדיפים להביא ילדים במסגרת זוגית? ולא דרך תרומת זרע או פונדקאית. ילדים זאת אחת הסיבות העיקריות שאנשים נכנסים לזוגיות בשבילם, וללא אמצעי מניעה קשרים אינטימיים ללא ילדים כמעט ולא היו יכולים להתקיים, במיוחד בגילאים צעירים יחסית, שבהם האישה עדיין פורייה ויכולה להיכנס להריון באופן טבעי.

הקשר בין זוגיות וילדים הוא הדבר הכי טבעי, ולכן זה גם לגיטימי לחלוטין לפסול אנשים על נושא כה מהותי. כפי שצד אחד לא חייב לרצות בילדים, כך גם הצד השני לא חייב להסכים לקשר זוגי שכנראה ולא יצאו ממנו ילדים, הרבה אנשים מעדיפים את החבילה השלמה, משום שאחרת זה לא משתלם מספיק מבחינתם ולא מספק מספיק מבחינתם, אנשים לא מחפשים קשר שיוביל לחתונה וילדים רק משום שזה דבר שהוא הרבה יותר פופולרי, אלא עושים את זה גם משום שהרבה אנשים מעדיפים ללכת על הכל או כלום, ובגילאים מאוחרים יש לאנשים הרבה פחות זמן לבזבז על זוגיות שלא יצאו ממנה ילדים, במיוחד אם הם מודעים לשעון הביולוגי.

תחת גשר

New member
מצד אחד נשמע כאילו אני כתבתי את זה- מצד שני...

אלו לחלוטין התגובות המתגוננות שלי בפני הסביבה . לא רוצה רחמים זה פידבק בסגנון "רדו לי מהגב". ובכדי לא לשקוע בבור שהנורמה יוצרת זו גם התגובה המתגוננת שלי בעיקר בפניי עצמי .
אבל בעמקי ליבי אני כמהה לאהבה, חום ושותפות כזו או אחרת.
ולכן אני גם מבינה את החשש/התהייה של כולם .. ואת הרצון הטוב (לרוב:), שגם לי הסתדר.

אז דעתי היא שתלך לעבוד על מישהו אחר
("רווקה וטוב לה" )

Berethor

New member
גם לי קשה להאמין שהיא באמת מאושרת ככה ואני לא מזדהה עם דבריה

אפילו אם נטלי להב באמת מצליחה בתחום העסקי, בתחום הזוגי היא לא כל כך מצליחה בלשון המעטה, ולכן מצבה בחיים רחוק מלהיות מושלם, חוץ מזה היא סיפרה שהיא הייתה בזוגיות עם גבר שלא רצה להתחתן ואחרי זה הייתה עם לב שבור, ככה שלמעשה לא הלך לה בתחום הזוגי אפילו כאשר היא הייתה בזוגיות, משום שהייתה לה זוגיות גרועה, וזאת גם ככל הנראה הסיבה האמיתית לכך שהיא מעדיפה להישאר לבד.

אני גם לא מבין מה הבעיה שלה עם כך שאנשים מנסים לעזור לה להכיר לה מישהו, זה ברוב המקרים מגיע מתוך כוונות טובות, במיוחד אם זה מאנשים קרובים ובסופו של דבר זאת גם דרך שאפשר למצוא דרכה זוגיות, כמובן לא כל גבר שמכירים לה היא תהיה מעוניינת בו, אבל גם לא כל גבר שהיא מכירה לבד היא תהיה מעוניינת בו. הסיבה שהדברים שלה לא נשמעים אמינים זה גם משום שהיא מגזימה, "מאושרת", כן בטח, אבל אני מאמין לזה שהיא לא יושבת ובוכה על כך שהיא לבד בלילות, אנשים שנמצאים לבד הרבה שנים בדרך כלל לא מאושרים להיות לבד, אלא כבר רגילים להיות לבד, זה יכול להעיד על חוזק נפשי אבל לא אושר, זאת היכולת לשרוד ולהסתדר במצב שהוא לא טוב בעיקרון, מה שמזכיר לי את הסוף של Alone in the Dark.

למעלה