ראיתם את הכתבה הזאת?

dory141

New member
ראיתם את הכתבה הזאת?

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4762055,00.html

ומה אתם חושבים? דעתי, היא שעל פי רוב אנשים מנהלים את מערכת היחסים שלהם עם בן או בת הזוג לפי איך שהם מסתכלים על העולם. יש כאלה, שמנסים כמוני לנסות ולדכא מחלוקות כדי "שלא להפר את השלווה" ויש כאלה, שמבחינתם הכל עניין של טריטוריה וגם בזוגיות זה לא שונה. אני הייתי מסוג הראשון ותמיד אהיה, גם אם תאיימו עליי ברעל, אקדח או פצצה. איפה אתם ואתן בעניין?

springwolf

New member
מקסימום פתיחות

יש לי אפס ניסיון בזוגיות, אבל אני מניח שיש הרבה קווים דומים בין זוגיות ושאר מערכות היחסים בחיים. אני חושב שאם בונים תקשורת טובה, ומנסים לשתף עד כמה שאפשר ברגשות, מחשבות וכיו"ב, זה יכול לפתור הרבה מהבעיה. יש פה אבל איזה עניין של טיונינג כזה, התכווננות לרמת הרגישות של הפרטנר ועוד מרכיבים באישיות שלו, כדי שהתקשורת הזאת תהיה נעימה וזורמת ככל שאפשר. נגיד, אם אני מכיר את הפרטנר שלי בעבודה טוב, אנחנו מדברים פתוח וחופשי, ויש משהו שהוא עושה שמפריע לי - מכיוון ששנינו אנשים עם סגנון פתוח אני אגיד לו משהו בסגנון "חלאס עם ה(מה שלא יהיה ) זה משגע אותי!" ואז או שהוא יתן לי הסבר למה הוא חייב לעשות את זה, או שהוא יסביר לי למה מה שהוא עושה זה עדיף וזה אחלה, ואני אסכים או לא וייפתח פה דיון, או שהוא יגיד לי משהו בסגנון "בסדר בסדר הבנתי תרגע יא פוץ". בקלילות, בצחוק כזה, כי זה לא נוגע בנו רגשית הדיון הזה, זה סתם איזה משהו טכני. יש אנשים שרמת ההיכרות איתם היא לא כזאת (נגיד בחור חדש בצוות ), ואז אתה בא עם טיפה יותר דיפלומטיה.. משהו כמו "תגיד למה אתה עושה כך וכך? אתה לא מעדיף לעשות ככה?" שבדרך כלל ילווה באיזשהו שלב ב"למה, זה מפריע לך? " ואז אומר נניח "כן האמת שכן".. דיפלומטיה לפעמים מרגיש לי פלצני, כאילו אני לא באמת מבטא בדיוק מה אני מרגיש, אבל זה לחלוטין הכרחי לפעמים. כי אחרת עלולין לפגוע בבנאדם, גם אם לא מתכוונים, ואני חושב שלפחות בהתחלה יש לזה מקום גם בזוגיות. עד שנכיר יותר טוב. ואני לפעמים גם נופל בזה, ובא יותר מידי פתוח, וזה יכול להיות מאיים. חסר טאקט לפעמים בקטנה.. ויש נושאים, גם אם זה בנאדם שמכירים הרבה זמן ופתוח, שאתה לומד להבין שהם רגישים אצל אותו אדם, או שלא בא לו לפתוח את זה איתך, או שהוא לא מוכן לפתוח את זה עדיין. אז כדאי להיות תמיד רגיש במידה לזה, ולא לדחוף. ואני הייתי לפעמים במצבים שביטלתי את עצמי מבלי משים במערכות יחסים, וזה גם משהו שצריך לשים לב אליו. עד כמה אתה מתבטל פה, והאם ה"חלוקת התבטלות", או במילים אחרות האם הויתורים של 2 בני הזוג, הם שווים, ואם הם לא שווים - אז האם זה מקובל עליך. לפעמים צד אחד מקריב הרבה יותר, וזה לגיטימי בעיניי אם הוא עושה את זה במודעות.

מלומאן

New member
מינימום פתיחות

זה המוטו שלי בחיים. ואני נאחז בו.

סתם. או אולי לא סתם, לא יודע. בכל מקרה, זו לא רק נחמדות שנכנסת פה למשוואה, זה אמור להיות ברור. יש כאן ערבוב של כל מיני גורמים, שהכותבת לא בדיוק מבחינה ביניהם.

בשלב כלשהו היא משתמשת בביטוי "לשמור בבטן". אני מאז ותמיד הייתי כזה ש"שומר בבטן", אבל אני לא מרגיש שזה אי פעם הוליך אותי לשמור טינה או לצבור כעס כלפי אנשים אחרים, כמו שהמאמר טוען שבהכרח יקרה. יש עוד אפשרויות חוץ מלהוציא החוצה ולשמור בבטן (ולא, אני לא מדבר על לשמור בלב, או כל איבר אחר לצורך העניין).

אני יודע שכשמשהו חשוב לי מספיק, אני עומד על הנקודה. ומתעקש. אבל רב הדברים שאפשר להתווכח עליהם באמת לא חשובים לי. זה עניין של אישיות, לא? והסתכלות על העולם, אולי, כמו שאמרת. אולי חשוב שתהיה התאמה מהבחינה הזו, אבל אני שונא להכליל.

השורה תחתונה שלי היא... הייתי אומר את זה ככה: אם זה פגם באישיות, להתנהל בצורה שאני מתנהל, אני מקבל אותו. אצל עצמי. אצל האחר אני אקבל אותו גם. אז אני לא יודע מה הטעם בלקרוא מאמרים כאלה שיגידו לי שזה איכשהו לא נכון לצפות שהאחר ילמד לקבל אותי (ויש יותר מדי מאמרים שעושים את זה, לא?).

dori78

New member
הצגות או לא להיות

בעיניי, מי שמאבד את עצמו בתוך הקשר נידון גם לאבד את הקשר בשלב כלשהו.

"יש צד אחד שכועס, אבל במקום לשתף את רגשותיו עם בן/בת הזוג, הוא שומר זאת לעצמו, ומתחיל להתרחק"

יש גבול כמה אפשר לעשות הצגות של נחמדות, ואם אתה מבטל את עצמך כדרך חיים וזו לא הצגה זה אפילו יותר גרוע.

יש אמצע בין שני הצדדים שהצגת, זה לא חייב להיות הכל או כלום.
אפשר גם לריב ולהתווכח, כל עוד זה נעשה בצורה תרבותית.
לטעמי כל אחד צריך להגדיר לעצמו על מה הוא מוכן להתפשר ועל מה לא, על מה הוא מוכן להבליג ועל מה לא.
אני לא מסוגלת לדמיין זוגיות עם אדם שכל הזמן מוותר, כל הזמן מתקפל.
אולי זה נוח כשאני מתווכחת איתו על משהו, אבל זה גם אומר שבמקרה שאני לא אוכל לדאוג לעצמי (למשל בסיטואציה רפואית) הוא לא יהיה מסוגל לנהל את המלחמה ולהתעקש על האינטרסים שלי.

למעלה