ראיתם את הכתבה..? התחלתי לבכות..

דגנילי

New member
ראיתם את הכתבה..? התחלתי לבכות..

מאושר כמובן.. ואני בכלל לא הייתי מודעת לכך שלא אוכל להביא ילדים.. ההמטולוג שלי אמר לי שאחרי שנתיים מתום ההשתלה אוכל להיכנס להיריון.. וכך זה היה באמת.. אחר"כ הבנתי שזאת לא הנורמה, איך לא אמרו לי כלום על כך? אני כל כך מאושרת בשביל הבחורה.. גם לעבור את כל התהליך הקשה של השתלת מח עצם וגם שלא תהיה אפשרות ללדת לאחר מכן? אני מאחלת לכל הנשים שתבראנה ותלדנה ותהיינה מאושרות ובריאות.

דגנילי

New member
עוד משו-../images/Emo35.gif למי שעבר הקרנות בחזה..

ואני פונה לגברים
ונשים
כאחד.. ועוד מעט תבינו למה.. בביקורת האחרונה שהייתי אצל ההמטולוג שלי, הוא אמר לי להתחיל לעשות ממוגרפיה ולמשש את החזה.. כי אני בקבוצת סיכון לסרטן השד (שחולקים אותו גברים ונשים כאחד). זאת מכיוון שיש לי חזה גדול (עובדה שלא קשורה לגברים שבינכם..), אך בעיקר בגלל שעברתי הקרנות בחזה. (אין אצלי מקרים של סרטן השד במשפחה). מישו שמע על זה?

כן

ומי שעבר הקרנות לאיזור הצוואר מועד לפתח ממאירות בבלוטת התריס. הכיף לעולם לא נגמר.. הא?

מרפי

New member
אז זוהי ממש מחזוריות../images/Emo88.gif

מקבלים הקרנות לצוואר (ואכן קיבלתי..) כדי להוריד את הסרטן מהלימפה.. ואז חוטפים אותו בתריס.. ממש שמח! והם הרי שכנים..נחמד מאוד..

איך שראיתי ת'כותרת שלך...

חשבתי שאתה הולך להגיד מה שאיזה אונקולוג אחד אמר לי - מה את מתלוננת? הצלנו לך את החיים!

מיליתו

New member
גם אני בכיתי המון, ודווקא מתסכול

האמת היא שיצא לי להכיר את הבחורה המדוברת, ואני ממש שמחה בשבילה כי כשדיברתי איתה היא התחילה קצת להתייאש. אבל בותה הזדמנות בכיתי בגלל שהרופאים המשוויצים בכתבה, הם עצמם, לא רצו לעשות לי הקפאה לפני ההשתלה כי לטענתם לא היה טעם. לא עזר לי הבכי וההתעקשות, הם הצליחו לסובב אותי ולשכנע אותי לעשות השתלה בלי הקפאה, וכמו שחששתי, עכשיו אני מצטערת על כך. מאז ההשתלה היה לי מחזור רק פעם אחת (עברה יותר מחצי שנה). לפי בדיקות הדם וההורמונים שלי, אני בת 50 (יש לי FSH מעל 60 - אצל אישה פוריה זה אמור להיות אולי 10...). נכון שקורים ניסים, כמו שלך, דגנילי. אבל אני כבר לא בטוחה שאצלי הם יתרחשו. אני משתדלת לא לחשוב על זה יותר מדי, אבל יש לציין שהימים האחרונים, אז פורסמה הכתבה, הזכירו לי בגדול את כל תחושת החוסר אונים. עכשיו אני ממש ממש כועסת עת הרופאים שלא הקפיאו לי שחלה, אפילו שביקשתי, והתחננתי. וכועסת על עצמי, שויתרתי, ושבכלל עשיתי את ההשתלה. עכשיו יש לי חוסר פוריות וגם בעיות בכבד... בדיוק מה שחששתי ממנו לפני ההשתלה - מה יצא מזה??????

דגנילי

New member
מיליתו יקירה..

באמת היה לי המון מזל.. ואני מתרעמת שגם לי לא אמרו כלום לפני ההשתלה וגם לא לפני הטיפול המכין שלפני ההשתלה.. אני לא מבינה את זה? וששאלתי למה לא לקחו לי.. לא הבינו מה אני באה בטענות? וגם הזכירו לי שכבר היה לי ילד אחד.. אני לא קולטת את זה..חייבים ליידע כל בחורה שאמורה לקבל טיפולים כימו' ובטח ובטח מי שאמורה לעבור השתלה.. שצריך לשמור לה ריקמה, כדי שלפחות תהיה האפשרות לנסות לאחר מכן.. אני כל כך מבינה אותך.. תמשיכי להילחם.. הם יודעים שזה גורם לעקרות ולא אומרים מילה.. אני לא מבינה את זה.. ואני לא מבינה איך הרופא שלי היה כל כך בטוח שאני יהרה שוב אחרי שנתיים? הוא אמר לי את זה כעובדה.. עכשיו שאני יודעת את כל העובדות בשטח אני כל כך מתרעמת..

מה יצא מזה?

יצא מזה דבר מאוד משמעותי. הגברת סיכוי לרמיסיה ארוכת שנים. בשביל שתוכלי לתת לילד שלך (בין אם ביולוגי או לא - זה בכלל לא משמעותי!) את האמא שהוא זכאי לו במהלך הילדות, ההתבגרות והלאה.

מיליתו

New member
תגוב כמו שנתתי ליוני...

אין יותר או פחות. מבחינתי הסטטיסטיקה בכלל לא משחקת. אצלי יש 100% או 0%. כל מיני החלטות שמבוססות על סטטיסטיקה מתאימות לאירגוןנים ולמערכות, ולא לפרט. כשמישהו אומר לי שטיפול זה או זה יעלה או יוריד את הסיכוי שלי - זה לא מה שמשכנע אותי, זה פשוט לא רלוונטי. ואני אומרת את כל זה מנקודת מבט של מישהי שעוסקת במחקר, ומתמצאת טוב מאוד בסטטיסטיקה, מתודולוגיה, חישובים, שיטות מחקר מדעיות וכו'. למעשה אני לומדת ומלמדת את הנושא... אני רואה איך נעשים מחקרים, חישובים, ואיך הכל מגיע בסוף לידי פרסום במאמר או בכנס או בשניהם, ויש כל כך הרבה בעיות עם השיטה המדעית, שאפשר לכתוב אנציקלופדיה ועוד לא לכסות את הכל. ככל שזה נוגע אלי - סטטיסטיקה זה לא ממש רלוונטי.

למעלה