ראיתם את הכתבה על שני השוטרים שהיכו?

ראיתם את הכתבה על שני השוטרים שהיכו?

אמנם האזרח איננו טלית שכולה תכלת והוא הסתמך על היותו מגודל גוף והיה כנראה שיכור, אבל שום דבר לא מצדיק את המכות הללו. מה שהיה צריך כדי להשתלט עליו בכח ולכבול אותו ולהעביר אותו לתחנה להמשך טיפול.
מה שראיתי שתוך כדי ויכוח השוטר העיף לאזרח סטירה, האזרח התנפל בתגובה על השוטר, וכך החלה הסאגה.
מה שהיה כאן זה לא מאבק לכבול אותו אלא מכות רצח ללא שום עילה חוקית, ולדעתי יש בהחלט מקום לפטר את שני השוטרים ולהעמידם לדין בגין תקיפה פלילית.
הם מבזים את המשטרה בהתנהגותם.

זה נשמע כמו בדיחה:
כאשר החשוד מספר שאמר לשוטר:"בוא תרביץ לי".
הרי השוטר שמשרת את הציבור, נענה לבקשתו והרביץ לו.....

יוליקה

Member
מנהל
אמנון לוי "נמאס לי להשתכנז"

מנצלת שרשור...

ראו את הכתבה של אמנון לוי.... וראו את תגובתי

http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-4411657,00.html

זה לא ניקרא להשתכנז!!! אנחנו הישראלים כבר מזמן הפסקנו להיות אשכנזי או מזרחי - אין כבר שום תוית של הישגים על אשכנזי או מזרחי - כאשר הרמטכלים כבר לא אשכנזים!!! כאשר יש כל כך הרבה רופאים, עורכי דין , אנשי עסקים והיי טק ממוצא מזרחי.... כאשר כל ישראלי שני ושלישי בכלל לא יודע אם הוא מזרחי או אשנכזי כי ההורים שלו הם כבר מזמן נישאו בין העדות ...אין תקרא לישראלי שסבא והסבתא שלו הם אחד תימני שהתחתן עם רומניה ומהצד השני פרסי שהתחתן בולגריה... או הונגרי עם עיראקית... מה הוא בסוף?? אשכנזי או מזרחי??? - אנחנו ישראלים נטו ובכלל לא חשוב איפה נולדו הסבא והסבתא... ההורים נולדו בישראל וכך הם צריכים להיות. נקודה!!!

י מ י ת 2

New member
גם לי התנגדות פנימית ראשונית

להתקומם נגד הדברים של אמנון לוי. גם אני חושבת כמוך מאידך כנראה שבכל זאת יש משהו שם במעמקי הלב שלא נותן לאנשים מנוח ואני לא יכולה לשפוט את זה. אני רואה המון אנשים ערכיים בעמדות גבוהות שהם מזרחיים ולא עושים ענין מזה ולא חושבים שזה קובע בחייהם במשהו (או אולי כן? מי יודע). אמנון מצא את האנשים שכן רוצים לעשות מזה ענין. יש למשל כמה וכמה ראשי בנקים שהם לא בדיוק נולדו בפולין אני לא בטוחה שהם יהיו מאושרים מהכתבה הזו. אני למשל שומעת שמות כמו עופר נמרודי, צדיק בינו, גם מנכל בנק הפועלים ששמו פרח מזכרוני כרגע כולם נדמה לי מעירק או ממרוקו, אז מה הם נבחרו לפי המוצא שלהם הם נבחרו לפי כישוריהם.
אני לא בטוחה שאצפה התכנית הערב. אם יהיה לי זמן

יוליקה

Member
מנהל
קחי לדוגמא שת פרופ' שלמה מעוז

שלמה מעוז "המקופח" הנצחי...

עמדתו ביחס לאפליה עדתית בישראל[עריכה]

ב-20 בדצמבר 2010 אמר מעוז, בתוכנית הטלוויזיה "לילה כלכלי": "נמאס לי לראות אשכנזים כל הזמן על הכסף שלי. אשכנזים על השטרות, אשכנזים בבית המשפט העליון - די כבר עם זה".‏[9]
בכנס שנערך במכללה האקדמית ספיר ב-11 בינואר 2012 התבטא מעוז בחריפות ביחס לפערים העדתיים בישראל, כשבין היתר אמר כי יחסה של משטרת ישראל כלפי המפגינים בשדרות רוטשילד בתל אביב במסגרת מחאת האוהלים היה סלחני בהרבה מהיחס לו זכו הפנתרים השחורים בשנות ה-70 של המאה ה-20 והמפגינים מחוסרי הדיור בשכונת ג'סי כהן בחולון ובשכונת התקווה בתל אביב. בעניין זה אמר: "אני רוצה לראות שמישהו ישבור את הראש של האשכנזים בשדרות רוטשילד - המזרחי מכה את המזרחים בהוראת השלטון הלבן". מעוז ביקר את דפני ליף וראשי המחאה כשאמר: "יוזמי המחאה החברתית הם ילדים מפונקים של האליטות הישנות, שלא רוצים להתמודד בחברה תחרותית"... "בגלל ההפגנה שלכם הורידו את מחירי הטונה ועכשיו יש עוד 1,000 מובטלים בפריפריה". עוד אמר כי "קרקעות המדינה נשדדו על ידי הקיבוצים והמושבים. עד היום בנים ממשיכים מקבלים קרקע - והם בראש המחנה. קיבלו מים במחיר נמוך. אפילו בסביון משק חקלאי נהנה מזה. ממש חקלאי - יש שם לולים עדיין". מעוז התייחס גם לאפשרויות התעסוקה של בני עדות המזרח כשאמר: "בשנות החמישים, כדי להתקדם באוניברסיטאות, היה צריך להיות קרוב של מישהו מהאוכלוסייה השולטת. היה צריך ללכת דרך פרוטקציה כדי לקבל תפקיד. לנסוע לחו"ל לשליחות? רק אם היית שייך לקליקה האוסטרו-הונגרית"... "אותה החברה הלבנה עדיין שולטת. בנק לאומי הוא בנק של הלבנים. רק הלבנים יכולים להתמנות שם לתפקידים". מעוז אף טען לקיומו של נפוטיזם בבית המשפט העליון.‏[10] בעקבות דברים הודיעה "אקסלנס נשואה" על פיטוריו,‏[11] אך כעבור ימים אחדים התברר שהוא פוטר רק מתפקידי הכלכלן הראשי והפרזנטור והוא ממשיך לשמש בחברה כדירקטור ומנהל קרנות.‏[12]

http://he.wikipedia.org/wiki/שלמה_מ....D7.99.D7.97.D7.A1_.D7.9C.D7.90.D7.A4.D7.9C.D

יוליקה

Member
מנהל
מאיר, התגובה שלך בענין הדיור הציבורי

נמחקה בגלל הכותב.

חל איסור להכניס הודעות הצפה בפורומים של תפוז.
הכותב שלח את הודעתו למספר פורומים רב וזה אסור.

יוליקה, אני סומך עליך שאת עושה מה שצריך

ואם ההודעה נמחקה בגלל מישהו, אז זה מה יש.

לגבי השד העדתי שכל פעם מישהו אחר מנסה להעיר אותו למרות שהוא למעשה לא קיים, זה מכיוון שיש בעיה לאנשים מסויימים מאוד באופן אישי.
אמר פעם פרופסור ליבוביץ: "מי שמתלונן על נחיתות, הוא באמת נחות מהבחינה האישית שלו"
וזו בעיה פרטית של אנשים, כמו שאמרת כיוון שכל העדות כבר היטשטשו מזמן ועירבוב הגלויות הוא מלא, למעט העולים החדשים מרוסיה אמריקה אתיופיה, וגם זה ייעלם תוך 20 שנה.
אז לוי או שהוא באמת נחות, או לדעתי, הוא מחפש על מה לעשות תוכנית, וכידוע ככל שהתכנית "נשכנית" יותר, היא אמורה לענין יותר, וככל שאנשים יתרגזו מהתכנית זה רק יתרום לרייטינג שלו.

אצלנו במשפחה הבלגן מלא:
ההורים שלי נולדו ברומניה (אבי בכלל היה צאצא לרש"י מצרפת)
הורי אשתי בפולניה ורוסיה
סבי אשתי בכלל מבוכרה
אשתי אני וילדיי צברים
הבת נשואה לצבר שהוריו מיוון וטורקיה
הבן נשוי לסינית שהוריה מסין וממנצ'וריה
לנכדה שלי יש חבר אתיופי
ולנכד יש חברה רוסיה.....

יש כלל גדול שאומר: ככל שהתערובת מורכבת יותר, סביר שהאוכל יהיה טעים יותר. בתיאבון.....

אמנון לוי איש "צהוב"

ינצל כל הזדמנות ואם אין ימציא אותה על מנת לעשות תוכנית בטלבזיה.הוא ניבנה על חולשות ומצוקות של אחרים [כמו ש"ס]
בקשר למעוז,רבע מתיק נירות הערך שלי נוהל אצלו.
כשהתחיל להשתולל עם הגזענות שלו,הודעתי להם שמסיבה זו אני מעביר את תיק ההשקעות שלי לחברת ניהול אחרת.
נידנדו לי בטלפון 3 פעמים ולא חזרתי בי. העברתי את התיק.
בלי שום קשר,התשאות אצלו היו נמוכות יותר ממנהלי תיקים אחרים שבהם מנוהל כספי.

מי שעושה את ההפליות בין ספרדי לאשכנזי,

זה הם בעצמם, כי ההורים, הם המחפשים לבנים או לבנות כבר בגיל צעיר שידוך, ילדיהם לא מחפשים לעצמם עם מי להתחתן, אין דבר כזה, שם הכל הולך גם היום דרך שידוך, גם אצל האשכנזים הדתיים וגם הספרדים אותו סיפור !
אז שלא יספרו לנו על הפליות !!!

י מ י ת 2

New member
להגיד שכל הספרדים מתחתנים דרך שידוך

נראה לי קצת מוגזם. ראיתי את התכנית של אמנון לוי. אני מרגישה כאב אמיתי . קשה לי להבין אותו אבל אם הוא מרגיש כך ואם גם אחרים מרגישים אי אפר להגיד שהוא לא קיים. אני לא יודעת איך אפשר לרפא את הכאב הזה. מה שאמרו הילדים בעיירת הפיתוח היה כאב גדול. אלה ילדים שלא מכירים אשכנזים ויש להם כל מיני דעות על אשכנזים. אבל היה שם ילד אחד מאד נבון שרוצה להתקדם כולם בעצם רוצים להתקדם. הם לא כל כך יודעים איך ולא סומכים על עצמם. צריך לעזור להם. אני לא ספרדיה וגדלתי בסביבה עם הרבה מזרחיים, בתנאים לא פחות קשים מאלה שהם ציינו אולי אפילו הרבה פחות טובים ובשכונה ממש פריפרית המזל שלי שהלכתי לתנועת נוער וזה שינה לי את החיים. כמובן שהבית למרות שחיינו בתנאי מצוקה לא נתן לי להרגיש מצוקה. היום אני מבינה שהיו תנאי מחיה קשים. ילדים אחרים בשכונה שלי לא הלכו לתנועה הלכו לכיוונים אחרים.

ימית , לא הבנת אותי, המדובר היה על

החסידות, ככה זה בבני ברק, גם אצל החב"ד ובשאר זרמי החסידות ! והבנות חייבות להבעא נדוניה, למי שיש יותר כסף היא יכולה להשיג שידוך יותר טוב ! תאמיני לי שאני יודעת מהשאני אומרת !!!
בחור משלהם שבמקרה יוצא עם החורה, יש שם משמשרות הצניעות, בפעם הראשונה מזהירים אותו, אם הוא נתפש עוד פעם , אנשי משמרות הצניעות ,הכנופיה הזאת, מקים אותו מכות נמרצות והוא לא מתלונן מפחד !

יוליקה

Member
מנהל
אלה ילדים שלא מכירים אשכנזים???

ימית? על מה את מדברת? מאיפה הגעת למסקנה הזאת?
גרתי 30 שנה בדימונה!! גידלתי 3 ילדים שלמדו בכל מערכת החינוך של דימונה
עם ילדים מכל העדות בדיוק כמו בכל מקום אחר - נכון שיוצאי צפון אפריקה היו
רבים יותר...אבל הם נלחמו על השגיות בדיוק כמו בכל מקום אחר. מאז שנות ה-70
כבר בכלל לא היו רגשות קיפוח כפי שהיה להוריהם. מי שהמשיך להרגיש מקופח
זוהי דרך החיים שלו..אך הרוב רצה לפרוץ החוצה והצליח בכל שטחי החיים בארץ.
היום יש טייסים, חוקרים, רופאים, ואנשי אקדמיה יוצאי עדות המזרח שלא מרגישים
מקופחים כי הצליחו הרבה יותר מאשכנזים.

השד העדתי הוא המצאה של אנשים בעלי רגשי נחיתות

ראה ילדי תימן ועוזי משולם.

אני ווזווז, בן לזוג הורים שנולדו בבוקרשט.
אני למדתי ועבדתי ושרתתי בצהל בסדיר/קבע/מילואים 1964-1990 , שרתתי במשטרת-ישראל 30 שנה, ומעולם, אבל מעולם לא עלה נושא העדות ביני לבין חבריי, והיו מקרים שהיינו מוכנים למסור את נפשנו אחד עבור השני בקרב.
מה היינו צריכים לעשות לפי אמנון לוי בקרב ?
באמצע הקרב לראות מי לצידי, תימני, אז אני לא שם עליו ומחפש חבר אשכנזיפט ?
אני אומר שהמזרחיים דפוקים מכיוון שההורים אוסרים על ילדיהם להתחתן עם בני עדה אחרת מהעדה שלהם ? (לא מול אשכנזים, מול עדה אחרת) עובדה שהיום זה הולך ונעלם.
זה כל כך הזוי שאין לי מקום בראש אפילו לדמיין דבר כזה.
הרי ברור שתמיד יהיה מי שתהיינה לו תלונות, אז מה ?

אספר לכם סיפור שמעולם לא סיפרתי: נשלחתי מהמשטרה לקורס חבלנים בצהל, במהלך הקורס הקמנו שדה מוקשים חיים באיזור גבול מסויים.
הכללים נוקשים מאוד בעת שתילת המוקשים ובעת חימושם, ובצדק.
אחר החבר'ה לידי בטעות הרים תייל-ממעיד עם נעל החבלה (כריות מרובעות המחוברות לנעליים כל שלא יפעילו מוקשי נעל) ותוך 4 שניות עמד לעלות לאויר מוקש-קופץ לגובה מטר ולהתפוצץ, ולהרוג את כל המחלקה.
כיוון שלמדתי ברצינות רבה את נושא החבלה , ידעתי שיש לי רק 4 שניות לפעול (ואחרים לא יכלו לרוץ משם, כי אז היו מפעילים את כל שדה המוקשים ואפילו אבק לא היה נשאר מהמחלקה) פשוט זינקתי על המוקש ונשכבתי עליו ובעזרת משקל גופי מנעתי ממנו להתרומם ולהתפוצץ. מעט החומר שהתפוצץ כדי לגרום למוקש להתרומם באויר, חבט לי בחזה אבל כיוון שהייתי ממוגן בשכפ"ץ, חוץ מהעובדה שלא יכולתי לדבר כמה שעות, לא קרה לי דבר.

ולא שאלתי למה זה לא הפך לסיפור כמו נתן אלבז (חייל גיבור שזינק על רימון והציל את חבריו והוא נהרג), כי המקרים לא דומים וממני מצפים לפעול כחבלן, ואף אחד לא חשב שיש כאן שד עדתי הפוך.
זה סיפור אחד וההוא סיפור אחר וזהו. עברנו לסדר היום.

אני ראיתי את הפרומו של התוכנית, וגם אני וגם אשתי פשוט לא רצינו לראות את הדבר הזה.
ילד שלא יודע איך נראה אשכנזי או חושב שאשכנזי הוא חיה מוזרה אחרת, הוא פשוט תוצר של הורים רדופי-רגשי-נחיתות כתוצאה בעיקר מחוסר רצון להתאמץ ולהשיג משהו בחיים.
אין סיבה אחרת.

הילדים שלי גדלו למשפחה עניה, בקושי היה לנו מה לאכול ממשכורת של 200 לירות לחודש כשוטר (כשפועל זבל בעיריה עבד 4 שעות וקיבל 1800 לירות) כשרק שכר הדירה היה 70 לירות, רק כשהפכתי לחבלן שמסכן את חייו יום יום מול מטעני-פח"ע עלתה לי המשכורת ל-400 לירות.....
אבל לילדינו לא חסר שום דבר בסיסי, אפילו בגדי ההתעמלות שלהם היו מגוהצים (ואשתי עבדה כמה שנים בניקוי מדרגות) .
היה מוכר ספרים נודד ואשתי קנתה ממנו ספרים לילדים במליון תשלומים, העיקר שיקראו וישכילו, ולפעמים כשראתה אותו מגיע , ברחה מהבית מרוב בושה שלא היה לנו כסף.

אני נסעתי לעבודה באוטובוס כי הייתי חייב להגיע בזמן לעבודה, אבל אחרי שאכלתי צלחת מרק עם פרוסת לחם שחור אצל אלגרה בשני גרוש כארוחת בוקר, לא אכלתי כל היום.
אחרי המשמרת הלכתי הביתה 8 ק"מ ברגל (מיפו לחולון) כדי לא לבזבז כסף על הנסיעה, ורק בבית אכלתי מה שאשתי הכינה.
ואף פעם לא התלוננו שמישהו מקפח אותנו.

דיברנו על בני משפחה שגרו בואדי חליסה בחיפה. למה כולם שם מזרחיים ? הרי גרו שם 80% אשכנזים.
כי האשכנזים הזיעו ועבדו כמו חמורים בכל מקום עבודה אפשרי וחסכו גרוש לגרוש כדי שיהיו להם חיים טובים יותר, והמזרחיים, ישבו בבתי קפה ועבדו עבודות מזדמנות אם בכלל, כאשר התופעה הרווחת היתה שהאשה עובדת כי הבעל "חולה" ונמצא כל היום בבית או בבית הקפה.
יש לי שכן שלא עבד יום בחייו, ואשתו שוטפת מדרגות, ולא, הוא לא אשכנזי.
השכן שמולו, עבד כל חייו קשה מאוד עד שנפטר מסרטן. אבל היה לו בית מסודר וילדים מלומדים. כן הוא מזרחי.

התמונה הברורה ביותר היא הבית ברחוב סטאנטון 22 בחיפה.
בבית הצפוני לכביש "הרומני" גרו כמאה משפחות שרובן עולים מרומניה וכמה מהונגריה. הבית מדרום לכביש "המרוקאי" גרו כמאה משפחות ממרוקו אלג'יר וטוניס.
את הבית הרומני הרסו כבר מזמן כי איש לא גר בו כיוון שכל הדיירים התקדמו ויש להם בתים טובים ויפים ולא בתים ערבים נטושים, ובנו שם את בית המשפט,
ואילו הבית הדרומי "המרוקאי" עומד עדיין ומלא משפחות של מזרחיים.
איך זה ?

בשורה התחתונה:
מי שמחפש רעש ובלגן, מעורר את "השד העדתי" שלא קיים.
ומי שעדיין חושב על ההבדל בין אשכנזים למזרחיים, הוא תוצר של הורים ממורמרים שבמקום להטיל את אשמת העצלות על עצמם, מחפשים תירוץ להתלונן נגד אחרים.
במדינת ישראל אין קיפוח מכוון מזרחי/אשכנזי.
גם ההבדלים של הישראלי הותיק מול העולה מרוסיה/אתיופיה/אמריקה, זו תופעה של כל העליות מאז קום המדינה וגם לפניה, והם ילכו ויטשטשו תוך 20 שנה.

אבל אז יקום שוב איזה אמנון לוי שמחפש פרסומת, ויעיר את "השד העדתי" שאין מאחוריו שום דבר אלא נפיחה של רגשי נחיתות של מישהו.

HAVA159

New member
מאיר שפרה אתה כל כך צודק!!!

זה רק ריגשי נחיתות,
יש לי שכינים מרוקיים וכל שיחה איתם
שומעים תלונות.

שבת שלום

עמיקם10

New member
בשנת 69 נפגשתי בשכנים שלך

מדימונה-למטה-איפה שרכשתי את האלרגיה לחום-שאליו לא מתרגלים. [שם התרגלתי למזגן-לא יכול בלי] היינו מיעוט של לא מזרחיים- אף אחד לא דיבר ולא התאונן על קיפוח.
היו יחסים רגילים. הרבה עובדים באו מקיבוצים והשליטה בועד העובדים היתה של אנשי דימונה.ז'ק אמיר וקודם של גבי סבאג-שכבר לא היה שם ואם אינינ טועה היה ראש עיריית דימונה.
ואני מניח שמי שיש לו מה לספר לנו על זה הוא שר הרווחה. תופעת הקיפוח- עלתה לסדר היום הלאומי ב-59 בואדי סאליב. כשההפגנות התפשטו לכל הארץ.

נ.ב.
בסרט סלאח שבתי- אפרים קישון הראה לכולנו מה הוא חושב על זה- ואריק איינשטיין[בסרט] חיזר אחרי הבת של סאלח..חבובה..

עמיקם10

New member
לדוגמא ש"ס..אז מה ההבדל בינם לאשכנזים

שהרב הראשי יוסף..יירש את הרבנות מהרב הראשי אביו. הרב הראשי האשכנזי גם יירש את אביו. זה לא בדיחה ?
ואז יפה הקיפוח..שהאשכנזי מדבר יידיש והספרדי מדבר ערבית מרוקאית.וביידיש זה נשמע יותר טוב.

בת אל7

New member
מה פתאום אצל מזרחיים רק שידוך??

יכול להיות פה ושם אבל לא כדפוס קבוע
גם אצל האשכנזים אם אני אכיר למשיהא חברה שלי זה יקרה שידוך ??
כנל גם אצל הדתיים ,,יש הרבה שלא מתחתנים בשידוך אני לא מדברת על קיצוניים,

אבל הבנות הצעירות המזרחיות זה בכלל לא הדופס,

ןאם כבר בשידוך, זה די מוצלח,,בלי שידוך מתחתנים רק מאהבה והיתר זה מזל

בשידוך נספחים עוד כמה דברים שבהחלט יכולים לתרום רק לטוב,בנשואים,

למעלה