ראיתם את הסרט

ראיתם את הסרט

The Skeleton Key? זה מדבר על "הודו" - תורת מאגיה שחורה שעובדת רק אם מאמינים בה. וגורמים בסרט לבחורה להאמין בתורה הזאת, למרות שבהתחלה היא לא האמינה, ובסופו של דבר....(אני לא אהרוס למי שלא ראה). הסרט הזכיר לי המון ממה שקראתי במאמרים ובפורום - מבחינת אמונה במה שעושים כדי שזה יצליח.

MAG MAN1

New member
אפרופו סרטים על

כישופים ראיתי לפחות 3 סרטים הם היו דיי טובים . את אתה רוצה את שמם : תמרה,כישוף,את השלישי אני לא זוכר.

SVS1

New member
שרשור מומלצים? ;)

כישוף? אתה מתכוון ל- The craft? יש הרבה סרטים טובים. sleepy hollow הוא מעולה, עם ג'וני דפ המוכשר ביותר. ישנם רבים וטובים. בכלל לפתוח את זה לשרשור מומלצים יהיה נחמד:)

MAG MAN1

New member
כן

עם הבנות בבית ספר שמצאו את הילדה הרבעית להשלמת המעגל סרט נחמד מאוד....יש די אקשן . ותמרה עוד יותר טוב לטעמי... הרבה מאוד אקשן מומלץ ליראות
את הסרט שציינת למעלה לא זכיתי ליראות, של ג'וני דפ.

arafell

New member
סדרה חדשה וטובה

The Dresden Files סדרה מאד נחמדה לגבי כישוף, מאג וכמובן כל מה שמסביב כולל מחקר טוב של העורכים ערפל

RainBird

New member
הודו- זו שיטת מאגיה אפריקאית. מבוססת בצורה כבדה בשימוש בעשבונאות. רוב הלחשים הם פשוטים ופרקטיים אם אתה מוצא את הרכיבים שלהם. יש לי ניסיון רב עם הצמחים והלחשים של השיטה הזאת. באופן כללי לא כדאי להקשיב למה שנאמר בהוליווד בנוגע לשום צורה של מאגיה. כדאי מאוד לקרוא את הערך של הודו בוויקיפדיה. בנוסף- לגבי זה שצריך להאמין בהודו או כל שיטת מאגיה כדי שזו תעבוד- כמו שלואיסה טיש אמרה בספרה "ג'מבליה- המדריך לטקסים וללחשים של האישה הטבעית": בעבר זה היה רעיון נפוץ בדת הוודון ובאמנות ההודו- אבל כיום אנחנו מבינים את מאבק הכוחות- ומכשף בעל אמונה רבת עוצמה- יכול להשפיע גם על עצם שאינו מאמין. מניסיון אישי למשל: אימי אינה מאמינה בכוחם של הגבישים- פעם אחת בזמן ניקיון היא הרימה גנרטור קווארץ שהיה על השולחן שלי ותיארה שהיא חשה "גלי חום וחשמל" מהגביש- אימי אינה מאמינה ובכל זאת הושפעה על ידי דבר שלא מוגדר בעולמה כקיים או כעובד.

gwizard

New member
רק כדי לחזק את דבריך

רייקי עובד מצויין על אנשים שכלל לא מאמינים בו. מאגיה באופן כללי עובדת מצויין על כל אחד וכל דבר. אמונה מאוד חשובה למכשף עצמו כי בלעדיה לא יהיה שחרור אנרגטי, אבל ממש לא הכרחית עבור מושא הכישוף.

Azaruk

New member
בוא נעצור לרגע

עד היום מעולם לא קראתי בשום מקום על הוכחה שמאגיה פועלת תחת תנאים של ניסוי עיוור כפול. המשמעות של עיוור כפול היא שגם המטופל לא יודע האם הוא עובר טיפול מאגי או לא, וגם שהמטפל לא יודע. אני מוכן לקבל את הטענה שביצוע ניסוי כזה הוא בעייתי בתחום של המאגיה, אבל רוב הניסויים שנעשו, גם בהנחה של ניסוי עיוור, כלומר שהמטופל לא ידע האם הוא מקבל טיפול או לא, לא הראו הצלחה מסחררת. אני חושב שזה קצת יומרני להגיד שמאגיה פועלת על כל אחד ועל כל דבר. בעיקר אם אתה לא טורח לגבות את זה. ולא, רייקי זאת לא הוכחה. האנשים האלה ידעו שהם עברו טיפול של רייקי, ולכן אין לך שום אפשרות לקבוע האם התודעה שלהם השפיעה על התוצאות. אם היית מרדים אותם קודם בהרדמה כללית, ואחרי זה עושה להם ניסוי, טוב, זה כבר היה הרבה יותר מעניין. נקודה נוספת. אני לא ממש מצפה לקבל תגובה קוהרנטית, אבל ננסה בכל זאת. אתה יכול להסביר למה בדיוק אתה מתכוון ב"שחרור אנרגטי"? לצורך העניין, מה הקשר של זה לאנרגיה, ולמה אתה מרשה לעצמך להשתמש במושג כמו אנרגיה.

RainBird

New member
מחקרים- זה מדע אתה זה שכתבת שהקשר בין מאגיה הוא ההבדל בין לראות קומפוזיציה של ציור לבין ממש לנתח אותו רגשית ואינטואיטיבית. ממתי אתה מחפש הוכחות מדעיות לדבר שאינו מדעי בעליל?

Azaruk

New member
מרגע שאנשים

משתמשים במונחים כמו אנרגיה וכוחות בלי לטרוח להסביר מה זה.

gwizard

New member
בוא נתקדם

מניסיון אישי שלי, כאשר אני מטיל כישוף על אדם אחר אשר לא יודע על כך ולא מאמין בכך - אני עדיין מקבל תוצאות חיוביות. לתיאור המקרה, ראה את השרשור של salvation לגבי כישוף שקט על שכנים. כמו כן, לא ראיתי שום פגיעה באפקטיביות של טיפול רייקי בין אם אני עושה אותו על עצמי, על מטופל אחר שכן מאמין בכך לבין אמא שלי שממש לא האמינה בזה עד הפעם הראשונה (כי זה עבד והתוצאות היו מיידיות). שחרור אנרגטי - אם אתה לא מבין על מה אני מדבר אז אתה, כנראה, לא ממש מנוסה במאגיה ואני לא אתיימר ללמד אותך על גבי פורום זה את הבסיס. אני מרשה לעצמי להשתמש במונח אנרגיה כי: א. לא זכור לי שמישהו אסר עלי לעשות את זה. ב. בהיעדר מונח טוב יותר. ג. כי זה השם בו אני אישית משתמש כדי להסביר משהו אותו לא ניתן באמת להסביר, אלא לחוות. היו על כל הדברים הללו דיונים בלי סוף בפורום זה ואחרים ואני לא רואה טעם בלחזור על עצמי, במיוחד שאין לי כוח לויכוחים מיותרים.

Discordia

New member
ועד היום

אין ניסוי מדעי שמוכיח מאגיה בכלל. (לפחות לא כזה שמקובל על ידי קהילת המדענים) לדעתי מאגיה לא רק עובדת על אנשים שלא מודעים שיש עליהם כישוף (בדרך כלל האנשים האלו ירגישו שהם פועלים מאינסטיקט או אינטואיציה, ולא רצון של מישהו אחר) אלא גם עובדת אם המכשף בעצמו לא מודע שהוא כישף.

gwizard

New member
אני תוהה

האמת, זו נקודה מעניינת. האם אדם יכול "לכשף" (בהיעדר מונח טוב יותר) ללא כוונה תחילה ? לדעתי לא, כי היא אחד המרכיבים החשובים בכל כישוף, אבל היו מקרים בהם רק רצון עז לבדו הספיק כדי לחלל תוצאה זו או אחרת שיכולה תיאורטית להיחשב כמאגיה. אני מניח כי במקרים מסויימים רצון לבדו יכול לעורר את השחרור האנרגטי, אבל המקרים הללו נדירים יחסית והתוצאה ממש לא תמיד כמצופה.

../images/Emo13.gif המקרים האלו הם רבים יחסית.

למען האמת,רוב "הכישופים" שלי קרו ככה. אצלי רצון עז יכול לגרום לתוצאות מיידיות.אפילו תוך שניות.

אני גם

מאמין שרצון עז הוא סוג של כישוף. קרה לי לא פעם שרציתי משהו כל כך חזק, ואמרתי לעצמי שזה יקרה, ובסוף זה קרה. גם את זה דרש ריכוז ברצון הזה במשך תקופה מסויימת.

אני מדברת על הגשמה מיידית.

לא משהו שמתבשל אצלך במשך תקופה. אני רוצה ככה וככה וזה מיד מתגשם.

למעלה