ראיתם את התכנית עם אושרת קוטלר הערב

• פותח הנושא ron68
  • פורסם בתאריך

ron68

New member
ראיתם את התכנית עם אושרת קוטלר הערב

בערוץ 10 על התחממות כדור הארץ? תכנית מלחיצה ביותר על סוף העולם. על זיהום מי התהום בארץ ועוד. מה אתם עושים בביתכם למניעת התחממות כדור הארץ? כאדם שקרוב לאיכות הסביבה אוכל לייעץ דברים קטנים שאני מיישמת בביתי. להשתמש בנורות PL לחסוך בחשמל, לא להשאיר אורות דלוקים מיותרים, למחזר נייר, הדפים שמגיעים עם פרסום יכולים לשמש מהצד השני לציורי הילדים, להודעות ועוד. במקום העבודה רצוי לצלם משני צידי הדף. למחזר בקבוקים הגדולים למיכלי המיחזור, ובקבוקי הפיקדון כדמי כיס לילדים, מאוד חינוכי ומאוד ידידותי לסביבה. לחסוך במים ולהשתמש בצרכן הרציני הניאגרה של השירותים בתבונה (הידית עם המיכל המלא וחצי המיכל, לפי הצורך) להשתמש בפחות שקיות פלסטיק ולמחזר אותם כשקיות אשפה. לשלוח את ארוחת העשר של הילדים בקופסת פלסטיק במקום שקיות. למי שיש עוד רעיונות אשמח לשמוע. אל תשכחו שאנחנו מחנכים את דור העתיד וצריכים לדאוג לאיכות החיים של ילדינו וגם שלנו.

מרגנית2

New member
לא צפיתי אבל אני מודאגת מאפקט החממה

שכחת לציין את המרכיב העיקרי בזהום: פליטת חנקן דו חמצני ממכוניות וממפעלי תעשיה. פרוק הגז הזה וגם גז המתאן מתאפשר על ידי צמחיה עצים ושיחים. אז אני משתדלת לשתול בגינה הקהילתית שלנו כמה שיותר. וגם בסביבת הבית להוסיף עצים וצמחיה. בבית צריך להתווכח עם ועד הבית. אז אני קונה מכספי שתילים.. אני לא עושה את זה מספיק.. אבל משתדלת. יש גם המון מכוניות שעומדות בחניה עם מנוע עובד - אני מתכננת לנסח פלייר ולחלק אותו לנהגים.. מקוה שלא ירביצו לי.. בקשר לצריכת נייר אז שנים אני עובדת בלי מדפסת. הכל במחשב או מהמחשב ישר לפקס. יפה הרעיון שלך למחזור פרסומות. אני אוספת את המגנטים לשמוש למשחק לילדים.

ron68

New member
מרגנית מה זאת אומרת גינה קהילתית?

אני אפרט לך בהמשך. בכל אופן מה שאני מציעה לך זה לקנות זרעים בפחות משקל. כמו למשל חמניות לא קלויות, זרעי פטרוזיליה, גרעיני דלעת ועוד. את הכל את יכולה לקנות בחנות פיצוחים ותבלינים. זיל הזול יותר זול מהמשתלות. רוב הצמחים ניתנים להשרשה, זה מה שאני עושה מבקשת רשות מבעל גינה אחר לוקחת צמח ושמה במים רובם מוציאים שורשים וקדימה לשתול באדמה. אם מדובר על שיחים אז זה באמת יותר יקר. אבל שווה לעשות נסיונות ולגרום לגינה להיות יותר ירוקה. אגב את יכולה לזרוע גם חיטה. מה שחשוב שיהיה ירוק בנשמה ולרוב זה מצליח כל הנסיונות האלו. בזול ובכיף. עוד טיפ קטן של מיחזור. מפות האל בד שמשמשות במסיבות בגן או במתנ"ס ניתנות לכביסה ביד או במכונת הכביסה בלי סחיטה. לכל מקום שאני הולכת ורואה שעומדים לזרוק אני מבקשת לקחת את זה. (צוחקים עלי בקטע הזה, אבל זה בסדר מבחינתי) מכבסים ויוצא כמו חדש. אני מעבירה את זה לבית הספר. שם הדבר מהווה מצרך נדיר ויקר ערך אין תקציבים לדברים האלו. וככה יוצא שכולם נהנים.

למעלה