ראיתם את טקס יום העצמאות שהיה בערוץ

• פותח הנושא vk3
  • פורסם בתאריך

vk3

New member
ראיתם את טקס יום העצמאות שהיה בערוץ

1
היה טקס די יפה ( למרות שראיתי אותו בעין אחת) ולראשונה שמעתי את מאיה בוסקילה שרה ( לא רעה בכלל)
מה שמאוד הסב את תשומת
י וריגש מאוד הם החיילים שעלו ארצה מברה"מ לשעבר
ראיתי שזימנו לבמה חייל ( בשם קיריל... מוכר לכם
) ושאלו אותו אם זה נכון שלא ראה את אמו 7 שנים... הוא אמר שכן ולאחר מכן אמו יצאה בריצה אליו... והשאר ברור לכם. זה היה משהו, משהו... ואז, מה שממש הימם אותי זה שהוציאו לבמה את כול החיילים עולי ברה"מ לשעבר והביאו גם את כול הוריהם
זה היה משהו לא ייתואר והיו לי דמעות בעיניים... זו הייתה פעולה מבורכת מצד הממשלה ( וגם ברור למען אילו אינטרסים אישיים). בקיצור זאת הייתה ממש חוויה... אבל יש בעייתיות לא קטנה בעניין. השאלה שעלתה אצלי היא: למה רק רוסים
הרי יש המון חיילים, בודדים שהשאירו הוריהם בארץ מולדתם וחיים כאן בארץ ללא משפחה
למה
התעוררה אצלי הדאגה שיקומו כאלה שיאמרו: " הנה שוב הגיעו ה***** הללו", " משקיעים רק בהם", " לוקחים למדינה שלנו את כול הכסף ( הבאת ההורים על חשבון הממשלה)" ומשהו בסגנון המוכר לכולנו... זה מה שלא מצא חן בעיניי. האם יש הסבר לכך
מה דעתכם

עולים מרוסיה הם הרוב בין העולים

וחוץ מזה הרוסים מסמלים עולים חדשים...את שאר העולים כבר מזמן הטמיאו בחברה

vk3

New member
זו לא סיבה מספקת לא להתייחס למיעוט

אחרים יכולים לראות בזאת השמצה ופגיעה

Zot ani 1

New member
אמממ......

אני ראיתי קצת את הטקס של ערוץ 2 והם עשו גם משהו שקשור בעולים אבל הם לא לקחו רק עולי רוסיה אלא הם לקחו 3 אנשים ידועים: מנחה עולה מרוסיה מערוץ 9 , מנחה בערוץ הילדים עולה מארגנטינה ועולה אתיופיה שהפך לרופא בארץ לאחר מאמצים רבים, והם סיפרו על הקשיים שלם כעולים וכו'. אני חושבת שבטקס כזה ביום העצמאות של המדינה הם היו חייבים להראות כנראה שהעליה ממשיכה ויש עולים שעוברים קשיים אבל לבסוף מתאקלמים. ולמה דווקא רוסים? נראה לי לקחו דווקא אותם בערוץ 1 כי זה נראה להם פשוט הרוב שבעולים, החיילים לפחות הרוב אלא שעזבו את משפחתיהם ועלו ארצה הם עולי רוסיה והמיעוט משאר הארצות.... ולא נראה לי שמישהו אחרי כזה טקס מרגש יקום ויגיד כאלה דברים סתומים כמו שהעולים לוקחים את כל הכסף מהמדינה , אבל אם יש כאלה אז שיהיה להם לבריאות הם גם ככה לא יכולים לעשות עם זה כלווום....

Zot ani 1

New member
להתעצמות השנאה...

לא צריך הרבה גורמים.... ואני לא חושבת שדווקא זאת תיהיה הסיבה לזה... כי כל השואו הזה של לעשות הפתעות מרגשות כמו זאת למישהו בתוכניות טלויזיה הוא די מיושן, וידוע על כולם ככה שלא נראה לי שמישהו היה בכזה הלם שהם עשו כזה מעשה ענק והוציאו הרבה מכספי המדינה דווקא על כך.. כי דבר ראשון זה כנראה נעשה מתרומות ודבר שני שגם בתוכניות ישראליות כמו דודו טופז הוא עושה דברים כאלה ודומים כל פעם... ככה שלא נראה לי שיש להם זכות להתלונן בכלל.

למעלה