ראיתם את סטטיסטיקת התשלומים של הרווחה בארה"ב

moshehan

New member
ראיתם את סטטיסטיקת התשלומים של הרווחה בארה"ב

מה דעתכם? אולי בגלל זה יש אוכלסיה גדולה שלא טורחת אפילו לחפש עבודה
תקראו כאן

Boston Guy

New member
ובישראל היית קורא את עלון תנועת "כהנא חי"?

כדאי מאוד לא לקבל שום פרופוגנדה כעובדות - לא פרופוגנדה של "דר שטירמר" כמו זו שהבאת, שמיוצרת על ידי מפעל השפכים של האחים קוך,
ולא פרופוגנדה של "פראבדה" - להלן NBC - שמיוצרת במעבדות הבולשיט של המפלגה ה"נציונאל דמוקרטית".

moshehan

New member
העובדות לא נכונות?

אני מבין מה אתה אומר, אבל...... מה הם העובדות?

Boston Guy

New member
אני מתמצא בעובדות של מסצ'יוסטס

אני לא מתמצא בדקויות של המצב בהוואי וכיוצ"ב. אבל אני מניח שהעיוותים של הצגת ה"נתונים" לגבי מסצ'יוסטס חוזרים גם לגבי המדינות ההן.
אז העובדות הן:
מסצ'יוסטס היא מדינה מאוד יקרה למגורים. ומאוד יקרה למחייה. ולכן עלות הסיוע בדיור שהמדינה נותנת להומלסים היא מאוד גבוהה.
בניגוד למה שהפאשיסטים כותבים ב"מחקר" שלהם, חלק זעיר של מקבלי קיצבאות הסעד הם "מובטלים מרצון". אחוז האבטלה האמיתי (לא "המספר הממשלתי המזוייף כלפי מטה") במסצ'יוסטס הוא מתחת ל 10%.
רוב ה"עניים" שמקבלים סיוע פה במסצ'יוסטס הם: קשישים שעברו מזמן את גיל העבודה,
ו WORKING POOR - אנשים שעובדים במשרה מלאה או בשתי עבודות, ועדיין לא מצליחים להתקיים ונזקקים לסיוע.
לא ניתן לקיים משפחה של יותר מ 2 נפשות במסצ'יוסטס אם מרוויחים שכר מינימום, או מהתשלום שמקבלים כקיצבת זיקנה מה SSA.. עלות המגורים והחימום (בחורף) מחסלת את כל ההכנסה - ולא נשאר כסף לאוכל.

אז כן - הפאשיסט שמפרסם את הבלוג (שדרך אגב חי על קיצבאות סעד בעצמו די הרבה זמן... אבל לו מותר.... [URL]https://www.youtube.com/watch?v=rnK84mM5N-o[/URL] ) בהחלט היה "מוותר על הזקנים". שימותו כבר, החולרות, ויפסיקו לחיות על גב הציבור...

בבית הכנסת שלנו עשינו, בשנה שעברה, את ה FOOD STAMPS CHALLANGE. כל משפחה בקהילה ניסתה לחיות במשך שבוע ימים מאותו תקציב שמקבלים ל FOOD STAMPS - כ 4$ ליום, לאדם.
למשפחה שלי בת 4 הנפשות, התקציב יצא 108$ לשבוע.
תנסה פעם להאכיל 2 מבוגרים ו 2 בני עשרה + כלב + שפן מתקציב של 15$ ליום, או 450$ לחודש. רק בשנה שעברה קלטתי שרק האוכל לחיות - שק האוכל היבש שקונים לכלב כל חודש והקש והגבבה שהשפן מכרסם - עולה יותר מ 100$ לחודש...

moshehan

New member
בהחלט הסתכלות מעניינת

אני מסכים איתך, ואני אוהב איך שאתה מציג את זה,

אני בהחלט גם מבין למה זה חשוב, מה ששיגע אותי זה לראות שהסכום שחושב בניו גרזי (איפה שאני גר) זה הרבה יותר ממה שבן אדם בממוצע מרוויח פה, אז המבט שלי היה 1. למה הם לא משקיעים את זה ביצירת עבודות חדשות ו 2. אם הם צריכים לעשות השלמה מכיוון שהשכר מינימום לא מספיק כדי להתפרנס, אז אולי השכר מינימום נמוך מדי והם צריכים לעלות אותו לרמה שיותר מתאימה, כי הרי הכסף הזה יוצא בכל מקרה, לא עדיף שיגידו לבעל עסק במקום לשלם נגיד 33% תשלם רק 20% מס, אבל שלהם לא יהיה הצורך לעשות השלמת הכנסה?

John the Savage

New member
קודם כל, צריך להבין את הנתונים

הינה הדו"ח המקורי, ממנו הטבלה לקוחה:
http://object.cato.org/sites/cato.org/files/pubs/pdf/the_work_versus_welfare_trade-off_2013_wp.pdf

קודם כל, מדובר בדו"ח של מכון קאטו, מכון בעל אג'נדה פוליטית מאד מסויימת. אם תסתכל בדו"ח עצמו, תראה שהם בעצמם מודים בחלק מהבעיות בדו"ח (אבל לא בכולן). כפי שהם בעצמם מציינים, המספרים משקפים את הסה"כ של כל תוכניות הסיוע לנזקקים, גם אם לרוב לא מקבלים סיוע מכל התוכניות ביחד.

אם תסתכל על הטבלה בעמוד 31 בדו"ח, תוכל לראות איך המספרים מתחלקים עבור ניו ג'רזי. שני הסעיפים הגדולים ביותר הם סיוע בדיור ומדיקאייד. אם מוציאים את שני הסעיפים הללו מהחישוב, יוצא שהסיוע למשפחה מגיע ל-13,147 דולר לשנה. אני מקווה שתסכים איתי שזה סכום הרבה יותר צנוע.

ההכללה של שני הסעיפים הללו היא בעייתית קודם כל משום שבשני המקרים מדובר בתוכניות שהקריטריון לגביהם הוא גובה ההכנסה ולא קיום מקורות תעסוקה, כלומר, גם מי שעובד ומתפרנס אבל מרוויח מעט זכאי לסיוע בתוכניות אלו - מה ששומט את הקרקע מטענת המחברים לפיה יותר משתלם לא לעבוד.

סעיף הדיור בעייתי במיוחד, וזה מכמה סיבות:
1. קודם כל, רק 23% מבין מקבלי קצבת סעד (TANF) בניו-ג'רזי מקבלים סיוע כלשהו בדיור.
2. 60% מאלו שמקבלים סיוע בדיור הם קשישים ונכים. רק 40% אינם קשישים ואינם נכים, כלומר כאלו שתיאורטית מסוגלים לעבוד.
3. מתוך ה-40% שמסוגלים לעבוד, שלושה-רבעים אכן עובדים.
4. גובה הסיוע שמופיע בטבלה (17,428$ לשנה) גם הוא לא נכון. המספר שהם לקחו הוא שקלול של של ה-Fair Market Value, כלומר הגובה המקסימלי של הסיוע שניתן לקבל, ולא גובה הסיוע הממוצע בפועל. אם מסתכלים על הנתונים לתוכנית הוואוצ'רים בניו ג'רזי לדוגמה, מקבלים שהממוצע מבין אלו שמקבלים סיוע דרך התוכניות הוא 10K לשנה (850 דולר לחודש).

הנתונים האלו לקוחים מהקישור הבא:
http://www.cbpp.org/cms/index.cfm?fa=view&id=3586#map

moshehan

New member
שפן או ארנב?

לא בטוח שזה ההגדרה הכי טובה :) במיוחד אם לוקחים את זה לטווח הארוך

למעלה