הנה בעצמך אמרת
שהמורה אמרה לך כך וכך..... וכוונתי שדבריך הם תגובה להטפה שהטיפו לך. כמובן שדברי המורה על פרשנות ההלכה מושפעים מדעות פוליטיות וכמו רבים אחרים גם היא נוטה להשתמש בהלכה כדי לתת תירוצים למצב פוליטי כזה או אחר. יש רבנים שטוענים דבר הפוך לגמרי, על בסיס אותה הלכה. המסקנה: הניצול של ההלכה לתירוצים כאלו ולניהול מערכה פוליטית הוא הזניה של ההלכה והרבנים העושים זאת אינם יותר מאשר "רבנים" לכאורה. מה עוד שההלכה שמאז ומעולם התנגדה לעבודת האלילים הנעשית היום בשם ההלכה. לאחרון החילונים והאתיאיסטים יש יותר כבוד לדת ולערכיה הרוחיניים מאשר לאותם "רבנים" המשתמשים בדת למטרות פוליטיות ולפולחן עכו"ם שלהם בנותנם קדושה לחפץ (אבן) ולא לרעיון וערך מטהפיזי. איזה רווחים? רווחים של פוליטיקה פנימית, מי שיותר קיצוני ומתלהם כך נחשב בחוגו כיותר אוהב את ארץ ישראל וכך יש לו יותר סיכויים בדרכו הפוליטית. קיבוצים רבים על הגבול ספגו פצמ"רים במשך 19 שנה ולא ניצלו זאת כדי לתת תירוצים להתנהגות אנשיהם. ילדי תל קציר גרו 8 שנים במקלטים, במיטות קומותיים צבאיות, לא ישנו לילה אחד בחדר נורמלי, ולא שמעת אותם מיללים אלא הם בהתמדה ובמסירות המשיכו להאחז היכן שצריך. אבל אולי בגלל שהם סתם שמאלנים בוגדים עוכרי ישראל, כפי שמנהיגי המתנחלים אוהבים להציג אותם. לכן אולי מנהיגי המתנחלים מגוש קטיף דרשו את אדמות קיבוץ נחל עוז (וכדאי שתקראי את נאומו של משה דיין בנחל עוז) כתנאי להסכמתם לעבור להתישבות חקלאית במרחק 10 ק"מ ממקומם, והסבירו שאלו אדמות שכבר מעובדות, יש קוי מים וכביש, ואת אנשי הקיבוץ להזיז לאותם שטחי בור שחשבו לתת למתנחלים. אף אחד מהם לא נשלח לשם ע"י הממשלה. שקר זה הוא עוד אחד במסגרת השקרים ובמסגרת מערכת ההסתה של המתנחלים. מעולם אף ממשלה בישראל לא שלחה אף מתישב, כולם ללא יוצא מהכלל הגיעו לשם מרצונם החופשי. חלקם אף בניגוד לרצון הממשלה תוך שהם כופים את רצונם על הממשלה ועל החוק. היחידים שנשלחו לשם ולא היתה להם ברירה אלו החיילים שנשלחו לשמור על המתנחלים. כל השאר הגיעו מרצונם, בין אם מתוך דחף אמוני-משיחי-אידיאולוגי ובין אם בגלל פיתויים כלכליים ורצון לעשות לביתם מבחינה כלכלית. אנשים נשלחו להתישב במקומות מרוחקים ומסוכנים לפני קום המדינה, ובמשך מספר שנים לאחר מכן. כך קמו קיבוצים רבים דאז, כי ראו באזרחים חלק מהמערכת הממסדית שאפשר לשלוח אותם לאן שמישהו בממשלה רוצה. רק הקיבוצים והמושבים שהוקמו אז יכולים להחשב כישובים שאנשיהם נשלחו לשם ע"י הממשלה. מאז אין דבר כזה ששולחים אזרחים לאן שאינם רוצים, שכופים עליהם ושולחים אותם כמו ששולחים חיילים. דרך אגב, יש לי קרובי משפחה שישבו בגדיד. אני יודע בדיוק למה הלכו לשם ומדוע בחרו לחיות דווקא שם ועל רקע איזה חישוב כלכלי עשו החלטתם. אני גם יודע כיצד מקורבים לזאב חבר ניסו בזמנו לשכנע אותי לעבור להתנחלות זו או אחרת ליד חברון, כאשר הנימוק הכי חשוב מבחינתם היה: "אנחנו דופקים את הערבים ומראים להם מי שולט כאן". קרובי משפחה שלי יושבים בעופרה, היו ממקימי המקום ואף אחד לא שלח אותם אלא הלכו דווקא בניגוד לרצון הממשלה וכפו רצונם עליה וזה מנימוקים של אידיאולוגיה דתית. מי שמשתמש בסמלי השואה ככלים למלחמה בממשלתו שלו במדינה דמוקרטית (או שאמורה להיות דמוקרטית) הוא מחלל זכר הקורבנות. הרבנים שלהם המתרצים כל דבר על דברי התורה (למרות שיש רבנים אחרים האומרים בדיוק ההפך, על בסיס אותם דברי תורה) הם כמו הסרסור המוציא לזנות את התורה וחי על רווחיה. את זה טבע פרופ' ליבוביץ' ז"ל, שהיה יהודי חרדי השומר תרי"ג וגם פרופסור לכימיה וביולוגיה ופילוסוף ידוע באוניברסיטה העברית.