ראיתם חדשות?

נטלי 100

New member
ראיתם חדשות?

אומנם זה אל כ"כ קשור לפה.. אבל מעניין אותי לדעת מה אתם חושבים.. מי שלא ראה.. אז אני פתחתי ת'טלוויזיה והייתי בשוק, פלסטנאים שוברים בתי כנסת זורקים אבנים שורפים אותם.. זה היה ממש מזעזע!!!!!! והנה פה באחד הפורומים מישהו כתב שזה ליל הבדולח השני.. אתם חושבים שיש מקום להשוואה? בבקשה בלי להתנפל עליי.. יומטוב ~נטלי~

כמה שזה קשה ולא נעים לראות

זה היה צפוי. ברגע שהממשלה החליטה להשאיר את בתי הכנסת עומדים זה היה ידוע שברגע שהכוחות יצאו תיהיה ביזה נוראית והרס של בתי הכנסת בנוס מה שנשאר זה בתים זה לא בתי כנסת לפי דעתי כמובן ברגע שהוציאו את ספרי התורה וכל תשמישי הקדושה אני לא רואה באותו מקום כבית כנסת אני לפחות ומאמין שכל הפורום פה אבל אני לא יכול לדבר בשם מתנגדים לכל השוואה מטופשת בין השואה ובין היציאה מעזה דיברנו על זה כבר כאן כל השוואה כזאת שנערכת גובלת בזילות השואה ! וממש לא מסכים עם מה שהוא אמר אין כל קשר זה טיפשות

•BluEyeS•

New member
זה באמת היה צפוי...

היו צריכים להרוס את בתי הכנסת ולא לתת לפלסטינים להנות מזה

אני מסכימה איתך ועם גיא

זה היה ברור שאם אנחנו לא נהרוס הם יהרסו וזו הייתה רק שאלה של זמן ולכן אי אפשר להגיד לא ידענו לא שמענו וכו.... זה היה צפוי בכל מקרה... ולצערי הרב הממשלה שלנו נזכרה שיש פריימריס בקרוב וצריך את קולות הדתיים ולכן זה נראה כך...........

gold ayelet

New member
אסור לפי ההלכה ליהודים להרוס בתי

כנסת עדיף שהגויים יעשו את זה ובגלל זה לא הרסו אותם.. *אני חדשה.. שלום!

Old Cat

New member
בישראל הרסו בתי כנסת בעבר, ויהרסו

גם בעתיד. הכותרת אינה אלא טעות מתוך הטפה של בעלי ענין. מרגע שהוצא התוכן הנותן משמעות (ארון הקודש וכיוב"א והבנין חזר להיות בנין ותו לא - הרי שאינו יותר בגדר בית כנסת (מקום שיש בו מטרת קדושה) אלא אוסף בטון ובלוקים. מעקרונות היהדות תמיד היה עקרון הנעלות של הרוח על החומר, היעדר ההאלהה של החומר (כמנהג עכו"ם ולצערנו כמנהג יהודים רבים היום מהם גם המתקראים "רבנים"). כל המקדש מבנים ריקים שכבר חסרי תועלת למטרות הפולחן כאילו עסק בעבודת אלילים, גם אם המבנה איכלס בעבר בית כנסת. בישראל הרסו בעבר מבנים כאלו, בעיקר כאשר בנו בית כנסת אחר והמתפללים עברו למקום מהודר וגדול יותר. איש לא פעה ולא געה, כנראה כי לא היו מטרות פוליטיות להשיג ופירות דמגוגיה לקטוף, ומאידך היה מבנה חדש להרוויח. הסיבה לאי הריסת המבנים היא דרישת מנהיגי המתנחלים, שהיום מיללים בדמעות תנין על מה שהיה ברור מראש, היות ומטרתם העיקרית היתה השגת קרדיטים פוליטיים תוך ניצול בורות החילונים ויחס החילונים לדת שהוא יותר טוב ומכבד מאשר היחס שלהם לדת היהודית. השימוש הציני שעושים מנהיגי המתנחלים והמתקראים "רבניהם" בשואה ובסמליה מעיד לא רק על היעדר כל כבוד לעם ישראל וקורבנותיו אלא גם על נכונותם לזנות את התורה ולחיות על הרווחים כאחרון הסרסורים.

gold ayelet

New member
תגובה

"הכותרת אינה אלא טעות מתוך הטפה של בעלי ענין. " וואלה האמת.... בהתחלה אמרתי שעדיף שאנחנו נהרוס את הבתי כנסת ולא שהערבים ישרפו אותם ואז היה לי שיעור חברה והמורה אמרה שזה ככה מבחינת ההלכה! אז אין פה שום הטפה של בעלי עניין כולה ילדה בת 17! קודם כל לא כול המנתחלים השוו את ההנתקות לשואה! והרבנים שלהם הם רבנים אמיתיים איזה רווחים הם הרויחו בדיוק מזה שהם לא הרסו את הבתי כנסת?! אפילו בית אין להם! אתה אומר שאין להם כבוד הם אלו שספגו במקומך את כל הפצמר"ים והפיגועים במשך 4 שנים! הם נשלחו לשם ע"י הממשלה ואם למישהו אין כבוד ל"עם ישראל ולקורבנותיו" זה לממשלה המושחתת שלנו! ולאנשים שלא אכפת להם מכל האנשים שגורשו מהבתים שלהם.! אנשים שההורים/אחים/חברים וכ'ו נרצחו שם וקבורים שם (אהה שכחתי... כבר לא) ובמקום להיות איתם (לאו דווקא פיזית) הם שמחים לאיד!

Old Cat

New member
הנה בעצמך אמרת

שהמורה אמרה לך כך וכך..... וכוונתי שדבריך הם תגובה להטפה שהטיפו לך. כמובן שדברי המורה על פרשנות ההלכה מושפעים מדעות פוליטיות וכמו רבים אחרים גם היא נוטה להשתמש בהלכה כדי לתת תירוצים למצב פוליטי כזה או אחר. יש רבנים שטוענים דבר הפוך לגמרי, על בסיס אותה הלכה. המסקנה: הניצול של ההלכה לתירוצים כאלו ולניהול מערכה פוליטית הוא הזניה של ההלכה והרבנים העושים זאת אינם יותר מאשר "רבנים" לכאורה. מה עוד שההלכה שמאז ומעולם התנגדה לעבודת האלילים הנעשית היום בשם ההלכה. לאחרון החילונים והאתיאיסטים יש יותר כבוד לדת ולערכיה הרוחיניים מאשר לאותם "רבנים" המשתמשים בדת למטרות פוליטיות ולפולחן עכו"ם שלהם בנותנם קדושה לחפץ (אבן) ולא לרעיון וערך מטהפיזי. איזה רווחים? רווחים של פוליטיקה פנימית, מי שיותר קיצוני ומתלהם כך נחשב בחוגו כיותר אוהב את ארץ ישראל וכך יש לו יותר סיכויים בדרכו הפוליטית. קיבוצים רבים על הגבול ספגו פצמ"רים במשך 19 שנה ולא ניצלו זאת כדי לתת תירוצים להתנהגות אנשיהם. ילדי תל קציר גרו 8 שנים במקלטים, במיטות קומותיים צבאיות, לא ישנו לילה אחד בחדר נורמלי, ולא שמעת אותם מיללים אלא הם בהתמדה ובמסירות המשיכו להאחז היכן שצריך. אבל אולי בגלל שהם סתם שמאלנים בוגדים עוכרי ישראל, כפי שמנהיגי המתנחלים אוהבים להציג אותם. לכן אולי מנהיגי המתנחלים מגוש קטיף דרשו את אדמות קיבוץ נחל עוז (וכדאי שתקראי את נאומו של משה דיין בנחל עוז) כתנאי להסכמתם לעבור להתישבות חקלאית במרחק 10 ק"מ ממקומם, והסבירו שאלו אדמות שכבר מעובדות, יש קוי מים וכביש, ואת אנשי הקיבוץ להזיז לאותם שטחי בור שחשבו לתת למתנחלים. אף אחד מהם לא נשלח לשם ע"י הממשלה. שקר זה הוא עוד אחד במסגרת השקרים ובמסגרת מערכת ההסתה של המתנחלים. מעולם אף ממשלה בישראל לא שלחה אף מתישב, כולם ללא יוצא מהכלל הגיעו לשם מרצונם החופשי. חלקם אף בניגוד לרצון הממשלה תוך שהם כופים את רצונם על הממשלה ועל החוק. היחידים שנשלחו לשם ולא היתה להם ברירה אלו החיילים שנשלחו לשמור על המתנחלים. כל השאר הגיעו מרצונם, בין אם מתוך דחף אמוני-משיחי-אידיאולוגי ובין אם בגלל פיתויים כלכליים ורצון לעשות לביתם מבחינה כלכלית. אנשים נשלחו להתישב במקומות מרוחקים ומסוכנים לפני קום המדינה, ובמשך מספר שנים לאחר מכן. כך קמו קיבוצים רבים דאז, כי ראו באזרחים חלק מהמערכת הממסדית שאפשר לשלוח אותם לאן שמישהו בממשלה רוצה. רק הקיבוצים והמושבים שהוקמו אז יכולים להחשב כישובים שאנשיהם נשלחו לשם ע"י הממשלה. מאז אין דבר כזה ששולחים אזרחים לאן שאינם רוצים, שכופים עליהם ושולחים אותם כמו ששולחים חיילים. דרך אגב, יש לי קרובי משפחה שישבו בגדיד. אני יודע בדיוק למה הלכו לשם ומדוע בחרו לחיות דווקא שם ועל רקע איזה חישוב כלכלי עשו החלטתם. אני גם יודע כיצד מקורבים לזאב חבר ניסו בזמנו לשכנע אותי לעבור להתנחלות זו או אחרת ליד חברון, כאשר הנימוק הכי חשוב מבחינתם היה: "אנחנו דופקים את הערבים ומראים להם מי שולט כאן". קרובי משפחה שלי יושבים בעופרה, היו ממקימי המקום ואף אחד לא שלח אותם אלא הלכו דווקא בניגוד לרצון הממשלה וכפו רצונם עליה וזה מנימוקים של אידיאולוגיה דתית. מי שמשתמש בסמלי השואה ככלים למלחמה בממשלתו שלו במדינה דמוקרטית (או שאמורה להיות דמוקרטית) הוא מחלל זכר הקורבנות. הרבנים שלהם המתרצים כל דבר על דברי התורה (למרות שיש רבנים אחרים האומרים בדיוק ההפך, על בסיס אותם דברי תורה) הם כמו הסרסור המוציא לזנות את התורה וחי על רווחיה. את זה טבע פרופ' ליבוביץ' ז"ל, שהיה יהודי חרדי השומר תרי"ג וגם פרופסור לכימיה וביולוגיה ופילוסוף ידוע באוניברסיטה העברית.

12בומבה

New member
מועד קטן כו'.

משנה ברורה סימן תקסא ס"ק א. ובפירוש של בית יוסף אורח חיים סימן תקסא. פתח ודבר.

Old Cat

New member
נכון לזמנו ולאירועי התקופה

ובוודאי שאין סתירה לכך שדברי ומעשי המתנחלים הם זילות השואה וזילות קורבנות עם ישראל, תוך ניצול הדת לצרכיהם הפוליטיים. כל פירוש - נכון לרצון וכוונת המפרש, גם הם בני אדם היו עם רצונות ומניעים של בני אדם, כמו האלו המתקראים "רבנים" דהיום. על כן "עשה לך רב" שבוחרים רב שמראש ברור שיפסוק כרצוננו.

12בומבה

New member
התאכזבתי.

חשבתי שיש כאן ויכוח רציני,על מחלוקת הלכתית.ונוכל לדון ברמה רצינית.אבל כנראה שאתה אפילו לא פתחת לפני שהגבת. לא נורא. שבוע טוב ובשורות טובות נחמות וישועות לכל עמ"י. נתראה שבוע הבא (אני נוסעת...)

הרֵעוּת

New member
אני לא משווה בין השואה לגירוש.

פשוט שריפת בתי הכנסת והוצאת אנשים מהבתים באלימות, מזכירה לי צוררים מהעבר. ואני גם לא אוהבת שמדברים בשמי.

אז אם את לא מסכימה להשוואה אז למה

את קטנונית ומחפשת בקטנות ? זה לא שאמרתי משהו שאת לא מסכימה או משהו אם את לא מסכימה להשוואה מה הבעיה ?

הרֵעוּת

New member
מי קטנוני ומחפש בקטנות?

נראה לי שאתה. תקרא שוב את מה שכתבתי - ותראה שאני לא מסכימה איתך. גירוש יהודים, שריפת בתי כנסת והריסת בתים ,יחד עם כל מראות החיילים מוציאים אנשים מהבית, וטקסי הקריעה ו"ברוך דיין האמת", כן מזכירים את ארועים מהעבר.

12בומבה

New member
לא משוואה.

אבל היו הברבה סיטואציות בחודש האחרון שהחזירו אותי למסע. ואת סבא שלי לשואה. לדוגמא- תמונה של בית של חברה בעצמונה כשעגלה של האח הקטן קבורה בין ההריסות. בודש האחרון בגוש היתי צריכה לצאת ולהכנס הרבה מהגוש ולגוש. (להכנס-כדי להיות עם חברות בשעות הקשות, וגם בשביל עצמי. ולצאת- כי היה הרבה מה לעשות בחוץ למען המאבק). כל יצאה וכניסה דרשה ממני להתחפש לדמות אחרת ולעבוד על חיילים (אני לא תושבת הגוש).-ויש לכך התר הילכתי. אחרי כל כניסה כזאת, ישבתי ובכיתי.וזה כ"כ החזיר אותי אחורה. נכון שאין מה להשואות,אבל אי אפשר שלא להזכר במראות ההריסות בבריקנאום כשרואים את כל השטחים ההרוסים שם.

למעלה