ראיתן את הכתבה ב YNET? על הילד שנולד

nitzanitt

New member
קודם כל באמת לא כדאי לקרוא, אבל אם כבר קוראים

אז בצורה חשדנית ודקדקנית.
מה שכתוב באינטרנט (על משקל כתוב בעיתון) לא תמיד נכון ומדויק, והכתבה הזאת מביאה את כתב התביעה ולא את כתב ההגנה למשל.
אני לא טוענת שמה שכתוב שם לא נכון, אני רק אומרת שבמקרים כאלה, במיוחד שיכולים באופן ישיר להשפיע על הפחדים והחששות שלך, צריך לעשות קריאה ביקורתית במיוחד.

למשל, לא מצוין בכותרת או בכותרת המשנה שהילד בן 7. כלומר שהבדיקות בוצעו לפני 7 או 8 שנים. הרושם הוא שמדובר בתינוק בן יומו, נכון?

לא קראתי את הכתבה לעומקה אבל בטח יש עוד דברים...

צודקת. אל אף שקראתי הכל

לא חשבתי על זה ככה..

7-8 שנים זה לא הרבה זמן. הקפיצה ביכולת צפייה באולטרסאונד בתינוק היתה לפני הרבה שנים.
אבל צודקת. בכל מקרה גורם לי להיות ביקורתית מאוד כלפי הבדיקות הרפואיות שאעשה ולשים יותר עין ולשאול את השאלות כדי לוודא שהכל בסדר.

אף אחד אף פעם לא יכול להבטיח לך שהכל בסדר

ולא תשמעי מאף רופא אף פעם שהכל בסדר.
אי אפשר לבדוק הכל, לא הכל מוסבר, ויש דברים שהם מספיק נדירים בשביל שלא יהיה משתלם לבדוק אותם אצל כלל האוכלוסיה, למרות שאפשר לבדוק אותם.
ועוד לא נכנסתי בכלל למה שיכול לקרות לתינוק בריא בלידה, או לילד בריא בתאונה וכו'. אין לזה סוף.
אין 100%. כן כדאי לזכור שבסופו של דבר משהו כמו 97% מההריונות מפיקים תינוקות בריאים.

מימיסה

New member
שונאת את הכתבות האלו

כמו שכתבו לפני- זאת כתבה על תביעה שהוגשה. אין כאן פסק דין או אפילו תגובות מספקות של הנתבעים, שרק עכשיו שמעו על כל הסיפור הזה.

אבל ממה שכתוב שם אני בספק שמה שההורים טוענים הוא נכון. קודם כל כי זה לא הגיוני שכל כך הרבה רופאים ראו אותה ואף אחד לא התייחס לזה שיש לה עובר עם IUGR וראש קטן. זה פשוט לא הגיוני. וחוץ מזה שלפי התגובה של בי"ח וולפסון, הם המליצו לה להתאשפז לבירור והיא סירבה....
בקיצור, נשמע לי תמוה קצת הסיפור הזה.

למעלה