ראיתן סופר נני?

ayely33

New member
האמת, כל פעם כשאני רואה

סופר נני זה נותן לי הערכה מחודשת להורות שלנו וגם לילדים שלנו
פתאום אני מבינה שבסך הכל מצבנו לא רע בכלל והילדים שלנו לא מדברים בחוצפה כזו כלפינו וכל הכעסים והעימותים שיש לפעמים גם אצלנו לא מגיעים לדרגות שראיתי בתוכניות האלו, מזל שאנשים לא מתביישים לפתוח את הבית שלהם ולהזמין אותה, לי לא היה אומץ לחשיפה כזו
ונראה שהיא מאוד עזרה להם.

אבל אם את מרגישה את צריכה

יש קבוצות מעולות של מכון אדלר.
אני לומדת שם כבר 7 שנים ומאוד מאוד מרוצה מהלימודים והקבוצות שלהן מאוד מאוד מלמדות והייתרון שאף אחד לא נכנס לך לבית ואת לא חייבת לחשוף בקבוצה כלום ויכולה ללמוד רק ממה שאחרים חושפים או המנחה מעבירה.

schlomitsmile

Member
מנהל
לעניות דעתי לא מדובר באומץ אם מבוגר מחליט לחשוף את עצמו, זבש"ו.
כאן יש גם חשיפה בפריים-טיים של קטינים.
נכון שלהורים מהיותם אפוטרופסים של ילדיהם
יש זכות חוקית לעשות זאת, אבל לדעתי מבחינה מוסרית זה חמור.
אם הם מרגישים צורך בהדרכת הורים, הם יכולים לפנות באופן פרטי,
יש מכונים ופסיכוטרפיסטים שנותנים את השירות זה,
במקרים מסויימים אפשר לקבל גם השתתפות של קופ"ח.

אני אישית מעבירה מהר ערוץ אם נפלתי בטעות על התכנית הזאת,
לא רוצה להרגיש מציצנית.

דינהלה1

New member
מצד שני...

בזכות המשפחות שכן מוכנות להיחשף מועבר הרבה ידע לצופים. זה מאפשר לכל הורה לערוך ביקורת עצמית. יש הורים שפשוט לא מבינים שהגישה שלהם לא נכונה. רואים את זה בכל פרק מחדש בסופר נני. יש הורים שפשוט לא מבינים שהתנהגות הילדים היא תוצאה ישירה של דרך הטיפול שלהם. לכן עם כל ההסתייגות שלי לגבי החשיפה של המשפחה והילדים "החוקים" והגישה של סופר נני מחלחלים מה שעשוי לעודד משפחות לגשת לטיפול.

בעיני רק אם הולכים לטיפול

אם רואים את הסדרה ומסיקים לפי זה על דרכי חינוך יש בזה משהו בעייתי. צריך לשחת בחשבון שהיא מסבירה לזוג לוגיקה שלא מועברת בפריים טיים שיכולה להיות טובה לאחד אבל רעה מאוד לאחר.
אני חושבת שיש משהו בעייתי בתוכנית הזו.

דינהלה1

New member
טיפול זה משהוא אחר לגמרי

ניתן לראות בתוכנית כל מני מצבים שהורים לילדים נתקלים בהם וזה מעניין לשמוע ולראות את הגישה שלה. ההסברים והטיפים. לא צריך לשלוח משפחה לאיש מקצוע על כל סוגיה שבה מתלבטים. גם לא ניתן ללמוד חינוך ילדים דרך תכנית טלוויזיה. זאת בסך הכול תכנית לצפייה ורצוי לקחת אותה בפרופורציות הנכונות. לי עצמי לא יוצא לראות את כל התוכניות.

הרעיון/הפורמט לתוכנית הוא מחו"ל שרצה שם כבר כמה שנים טובות. יצא לי לראות כמה פרקים בערוצי הכבלים. רק שבארץ (בדומה למה שכתבתי בדיון אחר בנושא התוכנית המרוץ למיליון) הכול מוצג בצורה דרמטית מידי כדי להביא רייטינג. הורים שחושבים שהם צריכים הכוונה ומצטלמים לסופר נני בארץ צריכים לשאול את עצמם מהו מחיר החשיפה והאם לא עדיף להם ללכת לטיפול בתשלום.

למעלה