ראית את זה עלי, נכון

tlingit

New member
ראית את זה עלי, נכון../images/Emo35.gif

"מתי ידעת את זה עלי? מהפגישה הראשונה?" "את ראית את זה וחיכית כדי להראות לי את זה?" אלה אמירות/שאלות שקורה לי לא פעם שמתאמנים שואלים אותי, כשהם לומדים להכיר את עצמם דרך תהליך האימון, או כשהם מבצעים פריצות דרך משמעותיות גם אתם שומעים אמירות דומות? מאיפה מגיעות האמירות האלה לדעתכם?

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
שימוש באינטואיציה

בשיטה שאני מאמנת בה יש מקום רב לשימוש באינטואיציה. הרבה פעמים אציע למתאמן את מה ששמתי לב לגביו - בדרך כלל באופן פתוח להתייחסות - למשל - " אני שמה לב שאתה מעדיף לצמצם את התקשורת שלך עם אנשים", או "נדמה לי שלא תרגיש טוב בעבודה שאינה מאוד מגוונת", ומאפשרת למתאמן להפנים להגיב ולתקן או לדייק את הדברים. אין לי מטרה להפתיע את המתאמנים, או להראות להם שהצלחתי לגלות עליהם משהו. כל אמירה היא בשירות המתאמן - להרחבת המודעות והיכולת שלו.

tlingit

New member
כן, בהחלט. אני גם מדגישה שאני לא "מאבחנת"

במובן של המבחנים הפסיכולוגיים... ובוודאי לא כדי להפתיע או "להראות לך", כמו שאמרת. עדיין, מעניינות אותי מאד האמירות שכביכול מחפשות "ידע נסתר" שלי עליהם יש לי כמה מחשבות לגבי השאלה מאיפה זה בא, למשל שאולי זה בא מתוך איזה שהיא שאיפה פנימית כמוסה להבנה מלאה שלהם, או אולי מתוך תקווה שאני פשוט אגיש להם את המפתחות הנכונים שיפתרו להם את הקשיים בשלבים שהם עוד לא מפנימים שלא הידע והתובנות שלי ייצרו את השינוי אלא מה שהם יבנו ויפתחו בתוכם פנימה.

רונה80

New member
../images/Emo141.gif

יש אנשים שמאוד מעניין אותם כיצד הם נתפסים בעיני אחרים, יש כאלה שבהתחלה לא רואים או מתכחשים לדברים מסויימים ואז כשהם מכירים בקיומם והם מעלים את השאלות הנ"ל זה מזכיר להם היכן היו ולאן הגיעו וזאת דרך לתפוס את השינוי ממרחק ולהבין את הדרך שעשו.

אוריק3

New member
אז ככה...

לטלי.. לטעמי הידע הזה חבוי בחלקו ואין הם מעיזים להוציאו או להשתמש ביכולות, מטעמים של מודעות ו בטחון עצמי. ולכן מתכחשים לקיומו בהדחקה. וכאשר יוצא מן הסתם, איננו באמת מפתיע את המתאמן. אבל הוא בבחינת מצא אוצר ישן... . אני רואה זאת כאמירה שקצת באה ממקום של מבוכה.."ידעתי שיש בי משהו..אבל לא הבנתי מה.." לענבל.. דיי קרוב להשקפה שלי שמאמן גם יועץ , אך לא הייתי אומר שהוא מחזיק במפתחות. יותר מבחינתי מביא איתו פנס. המתאמן לבסוף יבחר לעצמו את הדרך, אך הוא צריך "לראות ולהבין" את האופציות הקיימות בו. לרונה.. גם נכון. חוצמזה מתי כבר יבוא החורף אוףףףף

tlingit

New member
../images/Emo62.gif

תודה. הארת כיוון נוסף חומר למחשבה נפלא.

isaacm

New member
יכול להיות, אני מאמין בך.

יש באמירה הזו פליאה, הערכה, ובקשה. את הפלא שראית (הגם שזה מוצג כשאלה). את ההערכה (ברור לא?) והבקשה?
שבת שלום איציק

tlingit

New member
מעניין ../images/Emo13.gif

תוכל להרחיב מעט איציק? יש לי כל הזמן הרגשה שכמעט הבנתי ואז אני לא בטוחה...

isaacm

New member
הרחבה

כשמישהו אומר או שואל כזו שאלה, זו התשובה שלי: יכול להיות, אני מאמין בך. וזו האמת, כי כשזה מתגלה - זה ברור שזה היה. באמירה או בשאלה יש את הפליאה של ה"שחקן" שאת מאמנת על היכולת והתובנות שלך לזהות את הדברים (ולא משנה הצורה שזה בא לידי ביטוי), יש גם את ההערכה על היכולת הנזכרת לעיל. ורציתי גם לשמוע את דעתך
על מה יכולה להיות הבקשה של ה"שחקן" באמירה הזו. אני כבר לא זוכר מה עבר לי בראש כשכתבתי את זה - אז עכשיו ה"ניחוש" שלך טוב כמו הניחוש שלי
שבוע נפלא איציק

tlingit

New member
הבקשה שאני שומעת

היא, כמו שכתבתי בתגובה לענבל: שאיפה פנימית כמוסה להבנה מלאה שלהם, או תקווה שאני אדע ואתן להם את המפתחות הנכונים רונה ומרוז הוסיפו לי כיוונים נהדרים ותודה גם לך

לי מאוד חשוב להעביר את האחריות למסע לידי

המתאמן. מתאמנים בעיקר בתחילת האימון, חושבים שאנו מגיעים עם אג'נדה. עם דעה עליהם ומה צריך לקרות בחייהם. שהשאלות שאנו שואלים הם סתם כדי להבין אותם לתובנות שאנו כבר הגענו אליהן. אני בד"כ מנסה לחדד כמה פעמים במהלך אימון את הנקודה שזה מסע שלהם. שאני לא מגיע עם אג'נדה משלי. וגם כאשר יש לי דעות אני כבר מספיק מיומנת כדי לשים אותן בצד. לדעת *בכנות* שיתכן שבהמשך המסע אגלה שהן ממש לא רלוונטיות. לדעתי זה נושא סופר חשוב באימון. העצמה של הלקוח. ללמד אותו שהכלים הם שלו. כך האימון למעשה ימשיך גם לאחר שהאימון הפורמלי ביננו יפסק. כי הוא למד שהכלים הם אצלו ושהו א יכול להתוות את הדרך. אני ברורה, או שיצא מבולגן?

tlingit

New member
נפלא

כן, ברורה מאד. ושמת במילים משהו שמתחמק ממני כבר כמה ימים
אני מאד מתחברת למה שתיארת

אוריק3

New member
כן ג'וי צודקת... בהחלט נוהג כך כקו מנחה.../images/Emo140.gif

ואת יצאת ברורה לגמרי דרלינג..

ואגב עכשיו קראתי את הודעתי

ושמתי לב לזה שהיא כתובה עם מלא שגיעות. זה יעזור אם אומר להגנתי שאני לא ישנה בלילות כבר 4 שנים...

האמת שזה יותר מ 4 שנים

כבר 4.5, אבל מי סופר כשנהנים... את יודע, הסיפור הרגיל, שני ילדים. שניהם נוהגים להתעורר הרבה בלילות. ושני הורים שממש לא יודעים איך להסתדר בלי שנת לילה.

למעלה