ראמדי - טוב או לא?

TeeAnTee

New member
ראמדי - טוב או לא?

ראמדי, למי שלא יודע, הוא כמובן הראפר היחידי שהוא גם יהודי וגם לבן בוו טאנג. למי ששמע את האלבום שלו שהוא ממש לא רע יודע שראמדי ממש גאה ביהדותו. כשאני שמעתי על ראמדי פעם ראשנה הייתי גאה מאד ``הראפר היהודי הראשון``, ועוד בוו טאנג שזה בכלל, אך כשקיבלתי את האלבום (המקורי) פתחתי את החוברת וראיתי תמונות שמזכירות מאוד את אושוייץ. ושירים כמו ``נוור אגאין`` שמדבר על השואה, וראובן בן מנחם (שזה השם האמיתי שלו) שיר לא משהו. בכל מקרה רציתי לשאול את דעתכם, אתם חושבים שהוא אולי הגזים קצת, תמונות מאוושביץ בחוברת שירים על השואה, או אולי דווקא לא, וזה טוב להזכיר לכל הראפרים השחורים ששרים על כמה רע בגטו בברוקלין שגם ליהודים לא היה טוב תמיד. מה אתם חושבים?

TeeAnTee

New member
ד``א משהו עלי...

קוראים לי טל, ואני הייתי מהקוראים/כותבים הקבועים בפורום אי או אל, אבל מפני שהפורום עומד בפני סגירה ופורום וואלה הוא מאוד מבחיל החלטתי שאני אכתוב פה מדי פעם. אני ממש אוהב את הממשק של הפורום הזה.

A&A

New member
לא ראיתי את הדיסק

ככה שאני לא יכול להגיד לך אם הוא מגזים, אבל לפי מה שאני יודע השחורים מהגטאות נורא סנובים ללבנים ומתיחסים אליהם כאילו הם הצליחו לגדל שטרות על העצים, אולי זה מה שיראה להם שגם היהודים מגיעים בדיוק מאותו מקום... מהגטו איך הוא בטור זמר? הוא יכול להחזיק שיר שלם לבד?

TeeAnTee

New member
כן בהחלט!

יש לו גם כמה שירים ממש טובים עם קאבדונה וריזה מהוו טאנג, אבל הוא בהחלט יכול להחזיק שיר לבד. מאוד ממולץ. לאלבום קוראים The Genuain Article מאוד ממולץ!

אחי , דיסק ענק , נותן דחיפה ענקית !

הרעיון של התמונות מאושוויץ ענק , מראה את האמת חדה ! ואולי עכשיו מישהו יעריך אותנו! ואת המוזיקה הנפלאה שיוצאת מעמנו! אגב אין לי תחוברת כי צרבת לי אותו , אבל אני בטוח שחוברת יפה להפליא , אלבום מעולה !!! שווה!!!

A&A

New member
צרבת דיסק???????

יא אגואיסט כולירע זבל שחושב רק על עצמך למה לא צרבת גם לי???

ng גבאי

New member
האמת אני נורא מעריך אותו

ואוהב אותו רק על עצם כך שהוא שומר על הגדרתו כיהודי ... ונורא מתגאה בזה ... (בקטע הזה אני רואה אותו כמודל חיקוי למאות אלפי נערים יהודים שמתגוררים בחוץ לארץ והאמת גם לי .... ) בקשר ליכולותו בשירים .... הקשבתי לדיסק שלו כמה וכמה פעמים ... ורובם בינונים פלוס מינוס .... (חוץ מ- never-egean אני לא תופס משום שיר בו כלהיט) ובקשר לעיניין של התמונות שייש שם של גדרות תייל וכאלה (עדיין לא ראיתי תתמונות) אבל תראה רוב הנושאים של הדיסק הוא יהדותו של ראמדי השואה וההיתמודדות עם שנייהם .... אז סביר הניח שיהיו שם תמונות בהקשר אלייהם זה מאוד לגיטימי ומקובל לפי דעתי

2gt

New member
מה השירים הכי יפים שאני יוריד???

לא שמעתי עליו אבל אם אתה אומר שהוא טוב אז בוא נשמע שלח לי את השמות באנגלית ואיך כותבים גם את השם שלו באנגלית

hermoni

New member
never again הכי טוב שלו לדעתי

שימפול ענק על התקווה וקולות רקע חזקים של שמע ישראל

2gt

New member
אני מוריד את זה עכשיו- אחד החזקים

אני מתכוון למילים כי השירה שלו לא ממש אהבתי

2gt

New member
ביקורת השיר

שיר חמוד לאללה מילים פצצות אבל מה הוא לא יכל להביא רבי יותר טוב שיתפלל לו בהתחלה ואגב הפזמון שיש של התקווה ישר הזכיר לי את ה Troublesome 96 של טופאק לא????

A&A

New member
שיר מדהים!

אני לא יודע אם זה בגלל שכל הגוף מלא צמרמורת או שזה באמת שיר טוב אבל דיברנו על מסר בשירים, אני לא חושב שיש שיר עם מסר יותר חזק מזה

A&A

New member
מישהו יודע מאיפה אפשר לארגן

את המילים ואם לא אז לפחות שיכתוב את הפזמון אני חייב לקרוא את זה!

N W A

New member
תלוי למה הוא התכוון

מאד יכול להיות שזו פרובוקציה כזאת, או שהוא היה בקטע של כמה שיותר אפל, ואז זה משהו לגמרי פסול. אם באמת היה לו מסר רציני בזה, בקטע של לזכור את השואה, אז זה בסדר. אני לא הייתי קונה דיסק עם תמונה של אושוויץ, כי זה בטח לא ההגדרה שלי לבידור. זכרון זה חשוב, אבל מוזיקה לא אמורה לדכא.

A&A

New member
הוא לא התכוון לדכא

בדיוק כמו שקוראים לשיר

למעלה