"ראסטות" אצל החתולה

rotem253

New member
"ראסטות" אצל החתולה

שלום, יש לי חתולת בית שיצאה למרפסת וככל הנראה הוציאה חול מהעציצים והתחככה בו ועכשיו יש לה מין ראסטות על הגב. ניסיתי לסרק אותה בעדינות וגם לגזור אבל היא לא נותנת לגעת בה יותר מדי.
לקחת אותה לספר מקצועי גם לא אופציה כי היא נורא תוקפנית לאנשים זרים.
עצות איך להתמודד עם זה?

גורדיאן

New member
רב הנסתר על הגלוי,

תמונה (אפילו לפני הראסטות) תעזור להבין את המצב ולהפיק עצות מועילות.

dimitrygo

Active member
מנהל
מכניסים מסרק בין עור לראסטה וגוזרים את הראסטה מעל המסרק

בצורה כזאת אין סכנה לגזור את העור ולפצוע את החתול.

לנו היו מלא רסטות כתוצאה מכך שהחתולה לא התנקתה והשערות שירדו

הסתבכו עם השערות שנשארו ונוצרו רסטות כמו של כבשים. הוטרינר הפנה אותי לכמה מאמרים בנושא שלפיהם הפתרון הוא לסרק - כן, ממש החתולה שלנו כל היום רק ביקשה שנסרק אותה, מצאו להם את מי נסרק. אנחנו סירקנו בעדינות במסביב תוך סיכון חיינו, ובסוף פשוט רופפנו רסטה רסטה בעדינות עד שהיא יצאה מהמקום. חלק מהרסטות הקשות יותר בעלי גזר בעדינות בין הרסטה לבין העור. לפעמים מספיק לגזור רק טיפה והרסטה מתנתקת.
ורסטה אחת יושבת לתפארת מדינת ישראל על הגב של החתולה עד היום

rotem253

New member
תמונות

לסרק ניסינו, היא לא נותנת לגעת בה יותר מחצי דקה ואחר כך בורחת או שורטת (ככה הייתה גם לפני הראסטות), ככה שגם האופציה של להכניס מסרק טובה כדי לא לפגוע בה אבל הסיכויים יותר גדולים שהיא תפגע בנו קודם

גורדיאן

New member
זאת חתיכת חתולה מפוארת!

לי אין בעיות כאלה, כל החתולים שלי קצרי שיער, ובמקרים הנדירים שאני צריך לגזור להם שערות (בגלל פציעות או מסטיק) הם מתמרמרים עד לב השמיים אבל לא שורטים, אולי דווקא בגלל זה המראה של החתולה שלך גורם לי חשק עז להוציא מהארון את מכונת התספורת ולעשות לה גז כדת וכדין לכבוד החמסינים המתקרבים.

דגלמנגה

New member
מעבר לעובדה שלא נעים ללטף את המקלות האלה, החתולה סובלת,

כי הרסטות מושכות לה בשערות שעדיין מחוברות אליה, וכל התעסקות בזה מצדך גורמת לה לתחושת תלישה. לעניות דעתי, צריך לה סיבוב אצל הוטרינר, שיטשטש אותה ויסלק את המפגע ושתשנא אותו... את תכיני לה ערימת צ'ופרים לאח"כ, כדי שתמשיך לאהוב אותך.

Yukita

Active member
מנהל
אכן שמנמודה (=שמנמונת חמודה) מפוארת!

אם העניין הזה לא היה לפני היציאה למרפסת - אולי כן לקחת לוטרינר לטשטוש וסירוק מלא, ובהמשך לנסות לשמור על שגרת הברשה (לא עם מסרק, אולי אחת מהמברשות השונות הקיימות תנעם לה קצת כמו גירוד נעים בגב).
&nbsp
אם הגברת קצת מקשישה וזו לא תופעה חדשה, זו יכולה להיות תוצאה של הגיל (והמשקל...) כשמתקשים יותר ויותר להגיע לאזורי הגב ולטפל לבד במצב. או שעוזבים, או שמברישים.

ככה בדיוק היתה שלנו. הוטרינר הציע שנביא לטיפול בהרדמה, אני

לא זוכרת אם לפתיחת הקשרים או גילוח החתולה, אבל אי אפשר לתפוס את החתולה שלנו. אז אנחנו פשוט לאט לאט כל פעם בזהירות רופפנו את הרסטות, וסירקנו מסביב, עד שהצלחנו לנתק אותן. אני לא אומרת שזו שיטה מומלצת רק שאצלנו זה עבד

rotem253

New member
ננסה להתיר לאט לאט

אנחנו מנסים להימנע מלקחת אותה לוטרינר כי היא נלחצת נורא, תוקפת את כולם ועושה צרכים בכל מקום.
ננסה באמת לגזור ולהתיר לאט לאט ואם לא תהיה ברירה נלך בכל זאת לוטרינר

תודה לכולם

אנ1נא

New member
אם היא עד כדי כך נלחצת מוטרינר

אולי כדאי לבדוק אפשרות להזמין ביקור בית אם לא תסתדרו לבד ויהיה צורך - אני מניחה שלא כל וטרינר עושה זאת אבל חלק כן.
גם ספר חיות רגיש (ולא רק טכני) יהיה אולי מוכן להגיע אליכם (יש ספרית מאד מומלצת בכפר סבא, שכחתי את שמה - אם תרצו אוכל לחפש עבורכם).
בהצלחה

Yukita

Active member
מנהל
רעות תיכון אולי?

חשבתי שרעות מטפלת בכלבים, אבל אולי גם בחתולים

למעלה