ראפ? wrap

  • פותח הנושא ailag
  • פורסם בתאריך

ailag

New member
ראפ? wrap

התמכרתי קצת לזה.. עקרונית אני מכירה את הראפ בתור טורטייה, אז לכן רוב הפעמים אנחנו מכינים אותו כמו טורטייה עם תחליף בשר - אמא שלי מצאה איזה גרגירים שעם תיבול מתאים יש להם טעם טוב (דומה לבשר? לא בטוחה) אז שמים אותם, שעועית, חסה, סלסה (הכי פחות חריפה שיש), עוטפים וזהו. ניסיתי דברים אחרים פעמיים. פעם אחת הלכה ממש רע - לא זוכרת מה זה היה אבל הבפנוכו היה יותר מדי בסגנון של הבחוץ. פעם שניה עשיתי כאילו לאפה - חומוס, נקניקיה צמחונית חתוכה, סלט כרוב אדום ומלפפון חמוץ וזה יצא לא רע, אבל אני רוצה גם משהו שלא כולל סויה / טופו / מנסה להתחזות לבשר. רעיונות? (שלא כוללים פטריות? ועם זמן הכנה מינימלי כי אני עצלנית ולא יודעת לבשל)
 

d a p h n a

New member
אני פשוט עושה אותו

עם חומוס וירקות. בדיוק היה ב"הארץ" מתכון לראפ עם כדורי בייבי מוצרלה, עגבניות ורוטב פסטו. בעבר גם עשיתי עם שכבה דקה של גבינה לבנה, עליה פרוסות של גבינה צהובה, חסה עגבניה ועוד.
 

gingit6

New member
שעועית מקסיקנית ../images/Emo99.gif

אני פשוט מאוהבת לחלוטין במוצר הזה. לא יודעת אם יש בסופרים בישראל אבל פה (באוסטרליה) זה בא מוכן מעוך ורק לחמם במיקרו. מממ.. גם מאוד משביע וגם טעים ברמות על. מחר אני הולכת לקנות אספקה לשבוע
אבל אם אין כזה מעוך אז פשוט להכין שעועית להקפיץ עם בצל שום ותבלינים ולמעוך. ביחד עם ירקות וגוואקמלה זה להיט.
 
איפה את קונה טורטיות?

יש לך אולי מקור לטורטיות "אמיתיות", כלומר - ללא קמח חיטה אלא מקמח תירס בלבד? אני וכל חבריי בפורום צליאק מחפשים כאלה בנרות, אך מאז שנסגרה החנות המקסיקנית בדיזינגוף לא מוצאים כלום...
 
הגולדי מוסר:

אפשר לנסות בחנות התאילנדית בשוק הכרמל. יש שם טורטיות, הוא לא סגור אם יש בהן קמח או אין. בשוק האוכל בדיזנגוף סנטר (ימי חמישי ושישי אאל"ט) יש את איציק שמכין טורטיות, ואפשר לשאול אותו אם הוא מכין רק עם קמח תירס (או לבקש ממנו במיוחד, אדם אחד קל יותר לשכנע, במיוחד אם יש לו קהל שיקנה). הוא נמצא מול ההום סנטר, וכנראה רק בימי שישי. בהצלחה!
 

d a p h n a

New member
הן לאו דווקא יותר "אמיתיות"

יש פשוט טורטיות מקמח תירס וטורטיות מקמח חיטה. זה שני סוגים שונים של טורטיות. אלה מקמח חיטה באמת הרבה הרבה יותר נפוצות (גם כאן בארה"ב). הבעיה היא גם שקשה להכין לבד בבית, כי צריך קמח תירס מיוחד בשביל זה. אם את בכל זאת חושקת באוכל מקסיקני, טאקו יכול להיות פתרון לא רע. אגב, לגבי החנות המקסיקנית, אם איני טועה היא לא נסגרה אלא עברה מקום.
 

gingit6

New member
אלפקה אתמול נזכרתי בך

ראיתי בסופר מן דף-לחם מרובע גדול ודק מקמח תירס בלבד. קניתי וזה ממש נחמד לגלגל דברים ובלי שומן רווי בכלל וגם דל בקלוריות. מניחה שזה מעולה לציליאקים. אני מוצאת שפה באוסטרליה יש הרבה מודעות לעניין הגלוטן ובהרבה מוצרים אני רואה שכתוב בגדול "ללא גלוטן" או "כולל גלוטן". גם הייתי בכמה מסעדות שיש אופציית ללא גלוטן או שיש כיתוב "ללא גלוטן". אבל בטח את יודעת את זה...
 

ailag

New member
כתוב במרכיבים שזה מכיל גלוטן../images/Emo4.gif

(קמחיטה)
 
למעלה