"ראשון הוא לכם לחודשי השנה"

"ראשון הוא לכם לחודשי השנה"

ברכת חודש טוב לכל משתתפי הפורום ולכל עם ישראל.

אפרופו חודש ניסן...

כל שנה, עם התקדש החודש, מצב רוחי יורד ושוקע. תשאל למה? הנה התשובה: החודש הזה מבשר את ימי הספירה, בין המצרים בהם אסור לשמוע מוסיקה וזה לא מוסיף לי בריאות. אז נכון שיש חודש פלוס ביניהם שמותר לשמוע אבל זה רק מחמיר את ההרגשה כי עד שמותר סוף סוף, כבר שוב אסור. אין לי ערב יותר עצוב מאשר מוצאי שביעי של פסח. רק לפני רגע שמחנו וטחנו בטטות וביצים ופתאום אסור לשמוע אפילו חצי שיר. אלו הימים בהם אני אומר לעצמי: חבל שאיני ספרדי... בכל אופן שיהיה חודש טוב לכולם.

אתה כמובן צודק מאוד

לא חשבתי על כך כשכתבתי את הברכה וזה דבר שגורם גם לי לתקופה של מצב רוח ירוד כי אני "חולה מוסיקה" וקשה לי בלי לשמוע מוסיקה. דרך אגב אמנם אסור לשמוע מוסיקה אבל מותר לשמוע למיטב ידיעתי שירים ווקאליים וזה מה ששומעים ברוב או בכל התחנות בתקופה הזאת. דבר נוסף ששמעתי פעם זה שיר שמלווה ע"י תוף או תופים ונאמר בזמנו שזה מותר.

הכל אסור!

עפ"י הפסק המקובל אצל רוב הפוסקים המקובלים אסור הכל אפילו וואקלי. הערוצים נוהגים שלא כדין.

Rצינית

New member
בטוח??גם וואקלי??

בס"ד בניתי על הח'ברה הווקאלי... ולגבי הערוצים המתרים גם לא ווקאלי בספירה."להם"-<אני מדגישה> נראה לי או יותר נכון שמעתי יש היתר.. תחשוב כל היום רק ברברת ופירסומות,ממש חור בראש.. והמאזנים -אנו.ברור שאסור להאזין.

דבר חשוב מאוד בקשר למה שכתבת רפוש

וכדאי להזכירו במיוחד לוויבערס: אבק זה לא חמץ !!!

נכון מאוד...

אבל אני חושב שאבק הוא כן חמץ מכיוון שכבר נשתרש בקרב בתי ישראל שאבק הוא חמץ.

מתנדב

New member
חודש טוב ומבורך....

וקומבינטור אני זוכר פעם ששאלו יהודי מה הוא?, הוא ענה שבתקופת פסח הוא ספרדי, כי אז מותר לו לשמוע מוזיקה בספירת העומר, ובחודש אלול הוא אשכנזי, כי אז הוא לא צריך להגיד 30 יום סליחות... אז אולי גם בספירת העומר ננהיג את עצמנו כספרדים?

(עם תוכן...)

מה קורה לכם? מה זה ה"ללא תוכן" הזה?

ללא תוכן...

הכונה שאני נד בראשי לאות כן, והמקור הוא מהגמרא ששם במקרה שמאן דאמר שותק אז מפרשים את זה כשתיקה כהודאה אותו דבר בתפוז.

זה נקרא

הומור וירטואלי חחח .. ששולחים הודעה מסלולרי וכשכותבים משהו רק "בכותרת" אז בסלולרי מופיעה הודעה (ללא תוכן) , ושיש תגובה בעייתית אז זה מה שמגיבים .

למעלה